Jēga likt LPG, 2024+ gadu perspektīva

Students86 Reģ.: 21.10.2024

Sveiciens,

tā kā ģimene paliela un bērnu daudz, iegādāts US minivens ar 3.5 atmosfērisko benzīnnieku (Toyota Sienna). 

Auto pašam patīk un, paredzams, ka tiks lietots vēl gadus 5 vismaz.

Papildus ekonomiskajam aprēķinam, kāds būtu lietpratēju viedoklis, ņemot vērā visus degvielas zaļināšanas un CO2 mazināšanas pasākumus.

Ir vērts ieguldīties, jeb jau zināmas kādas drastiskās nodokļu politikas, tankšteļļu samazināšanās perspektīvas un līdziga apokalipse?

 
darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Var jau likt to LPG, tikai kārtīgi parēķini, vai tajos plānotajos piecos gados tu to iekārtu vispār atpelnīsi? Un vai čakars ar gāzi, papildus apkopes un potenciāli lielāks dzinēja nolietojums būs to vērts? Ņem vērā arī to faktu, ka gāzes iekārta, lai cik tā maksātu, mašīnas vērtību nebūt nepalielina.

0pis Reģ.: 16.02.2023
0 0 Atbildēt

Minivens ar lielo bīdeli jau ir nopirkts, tagad atliek izlemt vai par savu naudu gribās nobraukt 2x vairāk un tāpēc likt LPG vai tā braukšana nebūs tik liela un braukt kā ir, ar benžu un nemaz nasākt to gāzēšanas lietu. Es laikam neliktu gāzi, ja stumdīšanās tepat vien, un liktu ja vismaz vieni radi laukos, nu teiksim 80+ km no Rīgas. Kāda jēga no liela auto, ja braukšana ir tik dārga, ka negribās lieku reizi kurbulēt. Un ar daudz bērniem nauda visur kur aiziet arī bez degvielas.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

LPG ir minoritāšu pasākums. Nodokļu ziņā gan jau kaut ko pieliks, bet visdrīzāk paliks tā pati procentuālā attiecība. Drīzāk problēmas radīs arvien mazāk pieejamie servisi, jo moderniem auto jau vairs uzlikšana reti atmaksājas.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

DUSi taču nepazudīs, bet, manuprāt, LPG uzpildes vietas gan varētu samazināties un ne jau skarbas nodokļu politikas dēļ, bet tīri pieprasījuma dēļ. Varbūt man vienam tā rādās, bet agrāk es pie gāzes cisternas vairāk auto redzēju, bet pēdējā laikā kaut kā ne.

Protams, ja tas tā notiks, tad visdrīzāk pakāpeniski, bez gāzes jau nepaliksi.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti