Nabagu cīņas par bezmaksas elektrību, latvijcu kalmārs jopcik-popcik. Un tas jau ir tikai sākums, kad es jums saku.
- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
Nabagu cīņas par bezmaksas elektrību, latvijcu kalmārs jopcik-popcik. Un tas jau ir tikai sākums, kad es jums saku.
Par 10% gatavas uzlādes infrastruktūras situācijā tie vēl ir tikai ziediņi. Būs vēl jautrāk. P.S. Vakar viens Sarkandaugavā lādējās no laternas staba un šķiet ka bez oficiāla pieslēguma.
EV īpašniekiem jau ir izveidojies priekšstats, ka tā nav zagšana, bet citiem viņu uzlāde ir jāapmaksā.
Acis izmazgā apmelotāj. Neko tur EV nezog, nelikumīga ir tikai kaste, vads ved no īpašnieka dzīvokļa.
Nja... Tiešām nepamanīju, ka šitas Karlsons. Kamēr pārējie grib uz citu rēķina nezagt, tikmēr šamējais citus likumus neuzskata par saistošiem.
Jā tur dzīvo Karlsoni. Vēl gribi dziļāk maisā sevi iebāzt? Kas tas ir ka neproti atzīt, ka neesi viszinis.
vads ved no īpašnieka dzīvokļa. Kurš teicis, ka no dzīvokļa ?
Ticamāk, ka nevis no dzīvokļa, bet no bēniņu kolektīvās elektrības vai jebkādas sadales kastes, apejot skaitītāju. Vecajās mājās skaitītāji ir dzīvokļos, viegli atveramas sadales kastes kāpņu telpās.
Turklāt viņam vadu vilkt uz dzīvokli būtu muļķība. Ja pieslēgts kolektīvajai elektrībai, viņš var mierīgi teikt, ka neko par to nezin, kāds labs cilvēks uzlicis :-/
Komunistu pabiras grib braukt pa sabjoslām, grib bezmaksas stāvvietas, tagad arī bezmaksas elektrību....tovāriščiem jādod pa zēveli, lai protās kaunu un godā sabiedrību.
Tuvējājā Ziepnieka kalnā kāds līdzīgs Nissāns no iespējamā īpašnieka dzīvokļa caur pagaru barošanās vadu tiek uzbarots jau vairākus gadus.Pagaidām visi iedzīvotāji esot dzīvi un makro nano infra struktūra vesela.Ja senāk ik pa laikam kāds mēdza uzčurāt uz transformatora vai intereses pēc pataustīt zemē nokritušu vadu, tad tagad izglītības,drošības un/vai kultūras līmenis ir pavisam cits.
Bet RS sašutums ir pilnībā saprotams- infrasstrukturālais stabs no Skapja svara var zaudēt (atlikušo) Stabilitāti.Cita (stabilāka) lieta būtu, ja tur ieurbt papildu stabilitātes stabus un starpā starp stabiem iekarināt stabīli likumīgu uzlādes Sili.
Stabs ir štrunts. Bet tas kabelis, kurš taisnā leņķī pārlocīts pret bleķa jumta malu, gan nav. Un izskatās, ka licējs nav pat papūlējies to gofrā iebāzt. garantēju, ka šāds pieslēgums ir pilnīgā pretrunā gan ar sadales tīkla, gan ugunsdzēsēju prasībām.
Nemaz nezināju, ka Teslai šeit ir uzlādes tīkls. Tur tak speciāli štekeri, kas der tikai Teslām. Kāds Bolts tur ladējas, tiem ir Teslas?
Tīkls nav, ir pāris lādētāji - kas reklāmas nolūkos ir bez maksas. Nezinu kādi tām kastēm ir štepseļi, bet nav obligāti - ES no kaut kāda, neatceros kura, gada noteica CCS2 kā obligātu prasību - un ES no Teslas štepseļa nav nekādas jēgas.
>kas reklāmas nolūkos ir bez maksas
Reklāmas nolūkos 😂
Labrīt. Msh tu no Mēness nokritis vai? Vai atkal no tricekļa ar pieri?
Tesla oficiāla dīlera ienākšana kopā ar uzlādes tīklu, kas Tesla modeļiem nodrošina bezmaksas uzlādi. CircleK reklāmas nolūkos ļauj tev bezmaksas iepirst tricekļa riepiņā un ar netīru lupatu paskrāpēt kartinga lukturus.
Jā, tieši tādiem vārdiem man to pirms gada paskaidroja pusmūža vecuma Vācijā dzīvojošs Latvijas izcelsmes Teslas fanuzēns - kamēr pie mums nav pārstāvniecība, tikmēr reklāmas nolūkos esošie Teslas lādētāji, divi gabali, ir bez maksas. Un kā jau tu redzi, tā ir taisnība - tāpēc arī konflikts - rietumos nekā tāda nenotiek, jo tur pieštepselēšanās nozīmē maksāšanu, kamēr pie mums tur tās Ox Drive Teslas piesprauž un nah atstāj.
Jēziņ cik tu esi tups - tesla-outfitters.com/blogs/tesla-infos/free-supercharging
0pis rakstīja: Nabagu cīņas par bezmaksas elektrību, latvijcu kalmārs jopcik-popcik. Un tas jau ir tikai sākums, kad es jums saku.
Man amizantu stāstu stāstīja. Nopircis cilvēks elektrisko Porsche un bonusā bezmaksas uzlāde vai nu kādu laiku, vai mūžīgi - nezinu.
Esot domājis, ka varēs periodiski piestāt un iepist kapeiku, kā jau nabadzīgam cilvēkam ar Porsche pieklājas, bet tak izrādoties, ka nemaz tik koši nav - gribētāji nereti esot lielākā skaitā, kā štepseļi.
Ko lādēšanās laikā tur darīt, īsti skaidrs nav.
Kā jau normālam urļikam, dzīvot daudzstāvenē un bedrainajā pagalmā turēt kruto BMW x5. Tāpat arī šeit, nolikt uzlādēt un tālāk ar sabiedrisko.
Tikmēr Londonā iĀ tā ir
www.jojusolar.co.uk/public-sector/lighting-up-london-with-lamp-post-ev-charge-points/
Ja gribas masveida EV ienākšanu, tad kaut kas šāds arī +/- ir vajadzīgs, ka uz ielas pie katra apgaismes staba vai bez maz vai pie katras atzīmētās parkigna vietas ir štekeris ar lēno uzlādi. Citādāk elektro auto ērts būs tikai tiem, kam ir savas garāžas vai personīgās parkingvietas pie mājas (piemēram, jaunie projekti ar iezīmētajām vietām).
imzz rakstīja: vads ved no īpašnieka dzīvokļa. Kurš teicis, ka no dzīvokļa ?
Ticamāk, ka nevis no dzīvokļa, bet no bēniņu kolektīvās elektrības vai jebkādas sadales kastes, apejot skaitītāju. Vecajās mājās skaitītāji ir dzīvokļos, viegli atveramas sadales kastes kāpņu telpās.
Turklāt viņam vadu vilkt uz dzīvokli būtu muļķība. Ja pieslēgts kolektīvajai elektrībai, viņš var mierīgi teikt, ka neko par to nezin, kāds labs cilvēks uzlicis :-/
Stipri šaubos, ka no kolektīvās elektrības. Tas iespējams tikai tādā gadījumā, ja visi pārējie mājas iedzīvotāji ir absolūti lohi. Vai arī ir kaut kāda, visiem izdevīga vienošanās.
Aha. Tantiņas pensionāres jau līdīs uz bēniņiem, ies pa vadu un inspicēs sadales kastes. Interesanti, kā tu iedomājies to "visiem izdevīgo vienošanos" ? Iemetīs mēneša beigās 2 eiro katram pastkastītē, vai ierīkos puķu dobi visai mājai par prieku.
Par tiem 2 Euro vai puķudobi īstenībā nav nemaz tik stulbi kā izklausās 😁 Nē nu ja mājā dzīvo tikai tantiņas un viens elektriķis - pašdarbnieks, tad pēdējam ir brīva vaļa izpausties.
Runa (nemaz, nekurā vietā) nav par vadu. Vads ir visiem po/uj un to nav prasīts novākt.Lai paliek (paliksim katrs/Savā...).Jā.
Lai bērni bāž/mutē,skrejriteņisti lauž/kaklus un penzionāri lai rauj uz/acīm (vai pa tiešo uz 1majiem/Meža, no nissĀna aizsega pēkšņi nokrītot uz Brauktuves). RS uztraucas tikai par Kasti uz viņu (acīmredzami nestabīlā) stabilizējošā Staba.
Turklāt, (kārtējais!) fufelis ir tas, ka par šādu te Valsts pamatus (un Dižā Lohkultivācijas Mehānisma principus) grujoši sabotējoši kaitniecisku darbību (bvai bezddarbību) "ziņo iedzīvotāji" ;p
Man ir tāds jautājums cien redakcijai. Vai tas stabs uz ietves atrodas likumīgi? Vai ietves platums atbilst normatīviem un ES regulām? Tur tak nevajaga pat skūteristu, kas apdzenot gājēju nāvējoši sapīsies stabā. Tur arī vīrišķīgāks gājējs aizķersies. Un ko tad? Lūdzu, pētiet un skaidrojiet.
Man atkal ira šitāds jautājums.Anda vienkārši nolohojās, vai kas īsti tur notika. Kas tas ir- varbūt ka plašlohatronizācijas līdzekļos plaši (apzināti,mērķtiecīgi) izkopīpistots "atgādinājums", ka šodien jebkuru var pataisīt par lohu, vai kā? www.jelgavniekiem.lv/kriminalzinas/gimenei-jelgava-pie-restorana-apskade-auto/
650 rakstīja: Man atkal ira šitāds jautājums.Anda vienkārši nolohojās, vai kas īsti tur notika. Kas tas ir- varbūt ka plašlohatronizācijas līdzekļos plaši (apzināti,mērķtiecīgi) izkopīpistots "atgādinājums", ka šodien jebkuru var pataisīt par lohu, vai kā? www.jelgavniekiem.lv/kriminalzinas/gimenei-jelgava-pie-restorana-apskade-auto/
Šoreiz jā iĀ tā sanāca. Bet nu varu iedrošināt Jelgavā nebraukāt prom no lielveikalu uc P. Atstātās buktītes vai skrambiņas uz sveša īpašuma, Jelgavas P mīl sazīmēt jūs kā avārijas notikuma vietas pametēju.
Te kaut kas nav labi.Vai nu tā Anda lieki mētāja/pirkstus un uzdrirsa kādai jūtīgai vippersonai uz sejas (diez kam- restorātoram,apdrošinātājam..), jeb nu (tūliņ tev jebnu..)) mūsu Republikā (tiešām) tagad zeļ un plaukst beztiesiskums.Vai nu (kā minimums) acīmredzama "ķeršana uz muļķi".Kā var cilvēku apvainot par "neparko".Ko īsti viņa pārkāpa? Vai tad mēs katrreiz kad no kautkurienes "iznākam", to savu dzelzsgabalu dikti pētam?
Pat ja drusku noskrāpēts- kā lai zinam, kad un kur? Pameta/vietu- ta ko tagad, katrreiz kā no rimī iznāc, tā polipolicija jāsauc? Lai atbrauc ar krāsas Biezummēru, nu mazums kas noticis mūsu prombūtnes laikā.Varbūt vel Vēstnesī lai izsludina- vai gadījumā te Kāds uz kko nepretendē.Un ja ar vienu un to pašu skrambu esi jau 3x apstājies un aizbraucis?
TesLaime
Konflikts "Tesla" ātrās uzlādes stacijā Rīgā.
"Uzņēmums "Bolt" ( it kā ) pārkāpj visus pasaules likumus. Šobrīd zvanu par to, ka viņu elektromobiļi tiek lādēti publiskajā "Tesla" uzlādes stacijā pie tirdzniecības centra "Akropole". "
www.tvnet.lv/8172240/noskaties-konflikts-tesla-atras-uzlades-stacija-riga-soferi-gatavi-pat-izkauties