Draudzības ielas un Rīgas Gatves aplis Ādažos - Forums - iAuto

Draudzības ielas un Rīgas Gatves aplis Ādažos

Torsons Reģ.: 10.05.2024

Es nezinu, kas tāds ir ar šo apli, bet tur ir bijušas tik daudz avārijas situācijas un avārijas, ka ne saskaitīt.

Nereti tie, kuri brauc pa Rīgas gatvi uz/no Ādažiem, lec krustojumā iekšā neskatoties, ka pa to jau kāds brauc. 

Tas vēl ir mērens gadījums, mēdz būt smagāki.

0pis Reģ.: 16.02.2023
3 4 Atbildēt

Tā vietā lai draudzīgi uzpīpinātu, sak, steidzies vien draugs, es redzu ka tev vajag - nē, uztaurē, nospiež pie apmales un vēl izņirgā. Un visbeidzot, ieliek šito apkaunojumu internetā ar visiem personas datiem uz VRN. Sīki jau ir bet visādi algorotmi saboksterēs. Vai nu šittā vajadzēja izblamēt līdzcilvēku!

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

Kāpēc tad nevar saskaitīt? 

map.ltab.lv/Accidents

fckns Reģ.: 29.11.2020
4 13 Atbildēt

Autors lohs, topiks mud4ks. Pats ielec aplī un pēctam sadusmojas par to, ka mazais Audi arī to izdarīja. Labās rokas likumu iemācies.

1 0 Atbildēt

Audi jāpilda zīmes 'Dot ceļu' rīkojums. Pa apli kāds jau brauc.

darklight Reģ.: 29.10.2013
3 1 Atbildēt

Augstāk komentējušajiem pāris indigo gribētu paskaidrot, ka autors neņirgājas par Audi, bet vaicā, kas vainas konkrētajam aplim, ka rodas avārijas situācijas. Es nebraucu pa Ādažiem, nav ne jausmas. Audi nepiebremzējot un neskatoties izskrēja autoram priekšā - fakts! Autors varēja būt zolīdāks un lohu palaist - varbūt, bet man personīgi arī šādos brīžos uznāk dusmas un pieklājība vairs nav prātā.

4 0 Atbildēt

Es jau rakstīju, ka šis ir viens no mērenākajiem gadījumiem tai aplī, man pašam auto nav videoreģistratora, citādi es varētu arī ekstrēmākus gadījumus ielikt.

Protams, ja man būtu pieeja Ādažu pašvaldības kamerām - tad es varētu visu saskaitīt un nodemonstrēt plaši jo plaši.

Viena problēma ir tā, ka Rīgas gatve, kura starp citu, pieder nevis Ādažiem bet gan LVC, atļauj pa to braukt ar 90.

Nē, es nepārrakstījos, uz paralēlā ViaBaltica ir "tikai" 80, bet šeit, neskatoties uz to, ka šajā posmā, no tā atdalīšanās no Via Baltica un līdz Draudzības ielas aplim ir:

- Jaunkūlu autobusa pietura

- krustojums ar ceļu uz Veckūlām

- savienojums ar PortHotel teritoriju

- krustojums ar Jaunkūlu ielu, kura ved arī uz Ādažu čipsiem

- divas izbrauktuves no uzņēmumu teritorijas

IR ATĻAUTS 90.

Zīme "apdzīvota vieta" ir tieši pie paša apļa. Nu un tad daudzi arī velk to gabalu līdz 90. Līdz pašam aplim.

Citi samulst dēļ daudzajiem krustojumiem un brauc 50-70, jo 90 tur neliekas prāta darbs, tad citi, kuri zin, ka var 90, metas garām. 

Ir bijuši auto grāvī pirms apļa - apdzīšanas sekas. Video var redzēt ka aiz apļa ir grāvis. Tajā grāvi, vasarā reiz mētājās auto. Vienīgais veids, kā tur varēja ielidot, ir maukt ar visiem 90 un nebremzējot izlidot cauri aplim.

Viena hipotēze man ir - auto "stoika", tā kura starp vējstiklu un priekšējām durvīm, aizsedz skatu uz aplī braucējiem, tā mazā rādiusa dēļ. Ja ir slinkums bik vairāk pagriezt galvu pa kreisi, var arī nepamanīt pa to braucošo auto.

P.S. Komentārus ka esmu lohs, mudaks, deģenerāts un braukt neprotu, ar pateicību pieņemu.

iAuto neesmu rakstījis kopš nullto beigām, prieks redzēt, ka te nekas nav mainījies. Kalvīša solītā stabilitāte vismaz kaut kur eksistē.

Krampitis Reģ.: 02.11.2024
8 0 Atbildēt

aplis kā jau aplis, kas vainas aplim? ģeometrija pareiza, kaut kas nav kārtībā ar braucējiem

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Ja aplī (vai ap/to) apļojas vismaz 2 apļotāji, tad vismaz viens no viņiem ir Lohs. Garantēti.

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

darklight rakstīja: Augstāk komentējušajiem pāris indigo gribētu paskaidrot, ka autors neņirgājas par Audi, bet vaicā, kas vainas konkrētajam aplim, ka rodas avārijas situācijas. Es nebraucu pa Ādažiem, nav ne jausmas. Audi nepiebremzējot un neskatoties izskrēja autoram priekšā - fakts! Autors varēja būt zolīdāks un lohu palaist - varbūt, bet man personīgi arī šādos brīžos uznāk dusmas un pieklājība vairs nav prātā.

Lohu laist nevajag, bet kārtīgi uztaurēt gan derēja, lai šis biki pieraujas malā. Manuprāt, filmētājs riskēja, jo tikpat labi tas braucošais burbulis varēja mēģināt izbraukt no apļa reizē ar pašu filmētāju.

Šajā vietā esmu visai reti, bet vismaz 1x grāvī vienu redzēju. Ādažos šī iela ir aprīkota ar vairākiem apļiem un ja problēma ir tikai šeit, tad izteikšu minējumu, ka varbūt no pārvada lejup braucošie to dara nedaudz par ātru, kas var ievest grāvī.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
3 0 Atbildēt

Šitādi ātrie caurbraucēji ir sērga Valdeķu aplī. Šie nesās virzienā uz Ziepi un uzskata, ka viņam ir automātiskā priekšroka izbaraukšanai cauri aplim bez bremzēšanas. Lai gan jebkuram auto, kurš griež iekšā aplī no Tadaiķu ielas, neviens no viņiem nav jālaiž kamēr nav iebraucis aplī.

1 0 Atbildēt

Valdeķu iela ir platāka un svarīgāka, tas tik visiem ir redzams 😂

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
1 1 Atbildēt

Patiesībā tā ir daļēji projektētāju vaina kad aplis tāds sanācis.Nav tālu jāmeklē,Cēsis-Priekuļi,ja braucu no Rīgas tad nemaz it kā neiebraucu aplī(aplis dzīvo savu dzīvi bet pagrieziens ir cits ceļš) nogriežoties uz Priekuļiem,to it kā iebraukšanu aplī es veicu ar 70km/h(vasarā),no visām citām pusēm tas nav iespējams ar šo ātrumu.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
2 0 Atbildēt

Biedri, tāDa problēma nav tikai pie mums. Arī citur un pat labi tālu, šādi brauc. Nu īsti forši nav un risinājums kāds? Te neviens neko nepiedāvā iĀ!? Tad nu tā, satiksme jāmierina, kameras ar MI un nevajadzēs pašiem tēlot prokurorus ne tiesnešus...Ne 30!??🙈 50/100m pirms apļa?

0 0 Atbildēt

Tu neticēsi, bet līdz pašam aplim no Rīgas puses drīkst vilkt 90. Apdzīvotas vietas zīme ir burtiski pāris metrus pirms šī apļa.

2 2 Atbildēt

Vadītājam nav jābrauc ar maksimālo atļauto ātrumu, ir jāvadās pēc apstākļiem. Neviens tak neliek līdz pašam aplim žmiegt uz 90 - var ātrumu samazināt laicīgi, lai nebūtu strauji jābremzē, kā to arī nosaka CSN.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 3 Atbildēt

Saki, ka drīkst arī ātrāk, ja apstākļi atļauj? Interesanti, kā pašiem  "kārtīgajiem" sanāk negribot uzrakstīt CSN ietverto absurdu.

2 1 Atbildēt

Absurds ir galvās tiem, kuri nezin ko nozīmē "maksimālais braukšanas ātrums".

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 4 Atbildēt

Tieši tā! Un tādēļ tādi kā tu, kas nezin un tikai atgremo mentu interpretāciju, savu absurdu iznes uz ceļa.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Ar maksimāli atļauto ātrumu (lai) brauc lohi, valstiski/iejūtīgie Vadītāji brauc ar +13

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
2 0 Atbildēt

man ar +10 pietiek,neredzu jēgu ātrāk braukt.

krix Reģ.: 04.10.2002
1 0 Atbildēt

Šāda situācija rodas dēļ norobežojošām barjerām uz tā pārvada. Ja pa pārvadu pārvietojas zemāks, tumšāks auto, tad, neuzmanīgākam vai ar švakāku redzi apveltītam vadītājam, tas var palikt nepamanīts.

Un atļautie 90 tur nekādi nav vainīgi. Ja vadītājs skatās un kontrolē situāciju, tad var sabremzēties arī no krietni lielāka ātruma.

Krietni kritiskāka ir ādažnieku nevēlēšanas piebremzēt, ieslēgt virziena rādītāju un varbūt mēģināt ievērot, ka priekšroka būtu tam, kurš no labās puses ir piebraucis pie krustojuma pirms tevis.

Un šajā aplī bīstamāka ir tā patvaļīgā iebrauktuve/izbrauktuve starp Rīgas gatvi un Draudzības ielu. Tipa taisnākais ceļš no Puķu ielas.

PS auto, kas mētājās grāvī. Ja runa ir par balto toyota, tad tur vadītāja, pirms braukšanas uzsākšanas, esot bijusi sadraudzējusies ar zaļo pūķi, kurš tad arī esot devis aplamus braukšanas ieteikumus.

krix Reģ.: 04.10.2002
0 0 Atbildēt

aizejošais rakstīja: Kāpēc tad nevar saskaitīt? 

map.ltab.lv/Accidents

Kaut vai tāpēc, ka tie zilie punkti ir sasprausti kā pagadās.

Neticu ka tik daudz saskaņotie ir sastādīti Rīgas gatves 34.numura pagalmā.

Un protokols, ko CP sastādīja baltās toyota vadītājai, kura iestūrēja grāvī un apgāzās, arī nav redzams

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

krix rakstīja:

aizejošais rakstīja: Kāpēc tad nevar saskaitīt? 

map.ltab.lv/Accidents

Kaut vai tāpēc, ka tie zilie punkti ir sasprausti kā pagadās.

Neticu ka tik daudz saskaņotie ir sastādīti Rīgas gatves 34.numura pagalmā.

Un protokols, ko CP sastādīja baltās toyota vadītājai, kura iestūrēja grāvī un apgāzās, arī nav redzams

Tev taisnība, par šo ir runāts un tā info ir visai mazticama, ir sanācis par šo runāt ar vienu "sistēmai pietuvināto". Policijas protokoli parasti tiek sastādīti kādā ērtākā vietā un tad koordinātas nereti no turienes.

Ārpus apdzīvotām vietām vēl vismaz kaut kādu nojausmu var gūt, ka pie krustojuma veidojas zināma negadījumu koncentrācija, bet apdzīvotās vietās?

Liekas, atšķīrās arī dati - CSDD arī tādi ir un stipri atšķiroties.

Lasītākie raksti

Jaunie raksti