Avārija apdzenot - palikt savā vietā vai kaut ko darīt? (+ video) 43

 
iAuto | 20.janvāris 2017 16:28

61 gadu veca sieviete ar "Nissan Almera" uzsāk apdzīšanu nepārredzamā vietā, taču manevru pabeigt neizdodas (skatīt no 0:25), jo parādās pretimbraucošais transports.

Arī no avārijas izvairīties neizdodas, lai gan tā vien šķiet, ka laiks kaut kādām darbībām bija. Interesanti, vai mūsu ekspertiem ir padoms, kā šādā situācijā pareizāk rīkoties? 

 
Visi komentāri
 
solaris 20.janvāris 2017 16:54
9 5 Atbildēt

Kā vispār šāds cilvēks tik ilgi bija spējīgs vadīt auto?! Nevar taču būt, ka nesen tikai tiesības dabūja?

Kanibaals 20.janvāris 2017 17:00
2 4 Atbildēt

Divu pašnāvnieku uz kādu laiku uz ceļa mazāk. Viens nespēj adekvāti rīkoties savārot mēslus, otrs brauc ar nevienādi ņemošām bremzēm, jā varbūt iebrauca nomalē, bet tāpat šādi nesanestu.

experc 20.janvāris 2017 17:24
4 2 Atbildēt

Tā ir Krievija, kungs. Krievu lūžņiem nav ABS, kur nu vēl bremzes noregulētas.

Pnimpmis 20.janvāris 2017 17:14
1 8 Atbildēt

Smagais ir p..- viņš visu redzēja, būtu brīdinājis vai paņēmis pa labi (un mierīgi aizbrauca na...- tātad točna p...)

Vazists pus-p...- varēja ņemt pa labi gar kupenu

61gv tante- nau kaments,tur vnk nobijās- Bet Labi ka vismaz bremzēja, mazāka skāde vazista blakussēdētāja durvīm.Bet viņai bija metrs pa labi lidz smagajam- moška tam būtu pielecis un būtu vel metru noorganizējis.

Ko darīt- gudri cilvēki sen jau saka, ka ieteicamais algoritms ir kad apdzinējs paliek pa vidu un pretimbraucējs velk gar grāvi...Protams,runāt ir viegli un ir tak visādi video ar brīnumreakcijas piemēriem- tikai jautājums, ja ir vairāki dunduki ,kas jau ir pieļāvuši kļūdu, vai viņi spējīgi uz kādiem brīnumlēmumiem...Ievērot nerakstītu algoritmu būtu vienkāršāk- katram būtu zināms ko jādara un katrs cenšas darīt, nu tad ir/ir, nav/nav...

Ko vispār domājiet par šo?

ps- stipri iespējams, ka vienkāršais razklads ar it kā tupo bremzēšanu un abu iesaistīto palikšanu joslā vnk izglāba pašu Filmētāju....

lynx85 20.janvāris 2017 17:23
21 0 Atbildēt

Ko domājam par šo? Nerakstītam algoritmam būtu jābūt ka tieši apdzinējs iet pa grāvi (un kaut grāvī/pļavā/krūmos) un pretimbraucošie lai paliek SAVĀ joslā, nevis tagad visi pid*ari dzīs divos stāvos, un pretimbraucēji lai liekas kur grib (pa nomali/grāvi). Kurš kļūdās (dzen nekuja neredzot) - tas lai arī slalomē kupenas.

Pnimpmis 20.janvāris 2017 17:39
1 5 Atbildēt

kapc Tu tāds Dusmiiigs???

es nopietni pajautāju (grāmatu esu laiijis utttt)- jautajums KO mēs mācītu savām sievām/draudzenēm/meitām- vai ka vajag uz kko "cerēt" ka dunduks kas apdzen kur nevajag pieņems varoņa lēmumu maukt grāvī, vai tomēr kkādi loģiski paņēmieni tomēr ir ko vajadzētu darīt tādā brīdī?

Ku na...uj ir tie visi profesori un viņiem pietuvinātie no tipa DBS vai PPs vai Hvz- vo, davai, iedodiet razkladu studijā- viens tev nāk purnā- vai tev kko cerēt, vai tomēr rīkoties vai ko?? Po, ka vinjs slepkava vai bandiits- bet TEV vajag iziet no situācijas

Sanita 21.janvāris 2017 12:06
4 4 Atbildēt

Šaubos ,vai Tu maz proti lasīt,bet rakstīt Tu tā arī neesi iemācījies.Varbūt iestājies beidzot kādā vakarskolā,kur Tev iemācīs latviešu valodas gramatiku un interpunkciju,ja vēlies izteikt rakstiski savu viedokli?Tak Tavā rakstā nav saprotams neviens vārds-kaut kādi murgi tikai!

imzz 20.janvāris 2017 17:42
7 0 Atbildēt

"Ko darīt- gudri cilvēki sen jau saka, ka ieteicamais algoritms ir kad apdzinējs paliek pa vidu un pretimbraucējs velk gar grāvi." aha, tie gudrie ir tie, kuri paši velk pa vidu , vai ne ? Vajadzētu palaist bruņutransportierus pa šosejām , lai šādus gudros pārvērstu kompostā, tad varbūt pēc kāda laika būs kārtība uz ceļiem.

experc 20.janvāris 2017 17:47
4 0 Atbildēt

ja vazists brauks pa grāvi, kas viņam mašīnas remontu apmaksās?

Konuss 20.janvāris 2017 18:47
4 0 Atbildēt

Te jau izskatās, ka pretimbraucošais tēmēja uz nomali, cerot, ka tante aizlīdīs atpakaļ savā joslā. Nu ne velti par to cerību ir visādi teicieni..

experc 20.janvāris 2017 17:26
7 1 Atbildēt

Es to kundzi iesēdinātu par slepkavības mēginājumu.

Pnimpmis 20.janvāris 2017 17:58
2 6 Atbildēt

es domāju ja tur tos epitetus palietot klātienē, tad tās kdzes dēls vai mazdēls jebkuram no mums nekavējoties iedurtu spieķi dsā- kā tas ir ru pieņemts

cik jābuut dzīves apbižotam, lai jebkuru jautaajumu par teemu uztvertu kā parsoniigu apvainojumu vai no kāda zemteksta tipa ka ja pras,i tad pats tā dari- tas jau ir tas visādu fukin portālu un komentētāju lāsts, ka cilvēks no malas ,kas interesējas kā dzīvs var palikt ,izlasa vienu vieniigu ujņu un izbiedeetu mājsaimnieču komentārus no pieprirsta diivaana- citreiz domaa jau kuroreiz ka nafig sev auru bojaat un vispaar ko jautaat vai izteikties ;DDD

Pļurkt 20.janvāris 2017 19:28
10 2 Atbildēt

Tu skolā esi gājis???

Pretīgi lasīt šito vāvuļojumu, kas pilns piebāzts ar visādiem žargoniem, pustranslitu un cietumnieku leksiku. Nemaz nerunājot par lielajiem burtiem vismaz teikuma sākumā.

Pļurkt 20.janvāris 2017 19:24
2 13 Atbildēt

Tā ir ka no CSN un no šoferu apmācības kursiem svītro ārā veselas nodaļas!

Komunistu laikos mācīja kā rīkoties konkrētajā situācijā skaidri un gaiši, un pie reiz nepārprotami.

Jābremzē ir apdzenamajam auto pa mēmajiem. Jo pat ja bremzē apdzenamais ar to kas apdzen, tad apdzenamais apstāsies ātrāk, jo tā ātrums ir mazāks un tas kas apdzen pat bremzējot paspēs apdzīt un ielīst savā joslā atpakaļ!

Bet te visiem pie kājas - gan jau tas kas apdzen kaut kur iebāzīsies, kaut kur pazudīs... un mums pārējiem pilnīgs POX!

solaris 20.janvāris 2017 19:39
21 2 Atbildēt

Tas ir - smagā vadītājam pastāvīgi atpakaļskata spogulī jākontrolē situācija un katras agresīvas apdzīšanas gadījumā uzreiz jābremzē pa mēmajiem?

Citiem vārdiem - smagā vadītājam ar aktīvi darbību jāgarantē drošība aizmugurē braucošam agresīvam apdzinējiem?

(Jāgaranē tikai vienam. Pārējiem aizmugurē braucošiem gluži pretēji - jārada milzīgs apdraudējums dēļ straujas bremzēšanas.)

Es pareizi sapratu tavu loģiku?

Un vai es pareizi sapratu, ka šī loģika ir tik svarīga, ka jāliek CSN kā obligāta visiem tikai tāpēc, ka dzīvē mēdz gadīties šādas 61 gadu vecas kundzītes?

Piedod, bet es tomēr gribu pajautāt - tu esi debils? Neienāk prātā, ka apdzinējs, ja nepaspēj pabeigt manevru, var atgriezties atpakaļ savā joslā arī AIZ apdzenamā?

Pļurkt 21.janvāris 2017 19:49
0 4 Atbildēt

Pilnīgi neko tu neesi sapratis!

Ka jau iepriekš teicu - pastaigā uz pamatskolu vēl reizi!!

Gan iemācīsies lasīt un SAPRAST izlasīto, gan pie reizes rakstīt LATVISŪ valodā bez krievu parcēlumiem!

solaris 21.janvāris 2017 21:43
3 0 Atbildēt

Latviešu valodas pareizrakstība noteic, ka vārds 'vēlreiz' tiek rakstīts kopā, turklāt bez burta 'i' beigās. Iemācies arī vārdu 'latviešu' uzrakstīt bez kļūdām, pirms kādam aizrādi par latviešu valodas pareizrakstību, debilais pļurkt!

solaris 21.janvāris 2017 21:46
0 0 Atbildēt

Starp citu, latviešu valodā pieņemts lietot komatus.

Vārdokopa 'pie reiz' vispār ir pilnīgi nejēdzīga.

Pļurkt 22.janvāris 2017 9:44
0 1 Atbildēt

Piekāp vien tik uz pamatskolu.

Uz LATVIEŠU pamatskolu, lai nav jāraksta krievu pārcēlumos.

Pie reizes (nevis piereiz) iemācīsies apjēgt izlasīto.

solaris 22.janvāris 2017 10:19
0 0 Atbildēt

Beidzot es sapratu, kas ir 'krievu pārcēlumi'. Vārdkopa 'pie reizes' ir pārcelta no 'к стати', ar ko krievi nereti ievada paskaidrojošus teikumus. Latviešu valodā tāda vārdkopa 'pie reizes' ir nejēdzīga. Tā vietā lieto: 'starp citu' vai tml.

Debilais pļurkt - tu esi krievs, ka lieto krievu pārcēlumus?

Un cik vakar izdzēri?

Pļurkt 22.janvāris 2017 16:07
0 2 Atbildēt

Iestājies kādā vakarskolā!

---

Beidzot es sapratu, kas ir 'krievu pārcēlumi'.

Savos tekstos pameklē tos pārcēlumus. Tur tādu ir pa pilnam - katrā trešajā teikumā.... krievlēn!

esses 21.janvāris 2017 22:35
1 0 Atbildēt

kur pirki tiesibas, donoriskais pljurkt? visticamak tagad sedi pie kompi vien un komente huj...u, jo sanaca plurkt uz cela un esi gandriz darzenis? csdd ir noteikts, ka apdzenamajam ir jasaglaba savs atrums bez izmainam, lai apdzinejs pats var izdomat, ko darit, ja sanak shitada shaize. tad jau pec tavas logjikas sanak ari ka ja neviens nenaak preti, tad apdzenamais var kurinaat cik iet, lai tik neapdzitu? lohs tu esi

Kanibaals 22.janvāris 2017 14:25
3 0 Atbildēt

Pašam ir gadījies uzsākt apdzīšanu un pusceļā saprast, ka visiem drošāk būs apdzīšanu pārtraukt, vietas apdzīšanai pietika, bet tā vairs nebūtu komfortabla. Sāku laideni bremzēt, lai atgrieztos savā joslā, bet skatos, ka apdzenamais izdara lāča pakalpojumu un arī sācis bremzēt, pie tam neatlaižas redzot, ka arī bremzēju. Tā uztaisot bīstamu situāciju no nekā. Labi ka straujāk bremzējot tiku atpakaļ. Tā kā situācijas dažādas, gan apdzenamā bremzēšana, gan ātruma uzņemšana var būt lāča pakalpojums.

iciks 20.janvāris 2017 22:41
3 0 Atbildēt

Šitai blozgai tikai ar tačku vircu vest. Izbrauc pretējā joslā un kaut ko kusli meditē.

Ja tas notiktu Latvijā, varētu vien cerēt, ka viņa ir guvusi pietiekami nopietnus savainojumus, ka turpmāk vairs satiksmē nepiedalīsies.

Starp citu, nemaz tik nepārskatāma tā vieta nešķiet.

Vernons 20.janvāris 2017 22:46
5 1 Atbildēt

Nu ceļu pietiekamā attālumā derētu pārskatīt! Un pat tad nav garantija, ka kāds ar 200 nevelk pretī.

Braucējs 21.janvāris 2017 11:14
4 0 Atbildēt

Jā jā... Krievijā vis ir traki, bet Latvijā brauc kā dievi!!! tagad ir ziema un pie mums katrs brauciens ir izdzīvošanas skola, piem. vakar brauciens no Saulkrastiem uz Rīgu, pa Rīgu un atpakaļ, kādas 6 epizodes, kur tikai māte Veiksme glāba no avārijas! Uz Tallinas šosejas pārvietošanās ātrums ir tāds pats, kā vasarā, neskatoties uz to, ka bija melnais ledus, pie Ādažiem grāvī ieslīdējis autobuss, bet mūsu džigistiem pie kājas!

Labais 21.janvāris 2017 11:47
5 0 Atbildēt

Skatoties pēc laika, reizes 2-4 varēja paspēt atgriezties atpakaļ savā joslā...

oma 21.janvāris 2017 12:35
0 1 Atbildēt

Var redzēt, ka esi braucis tikai komunistu laikā kad šosejas bija tukšas un ekstrēma bremzēšana nevienu neapdraudēja.

Dievs vien zina cik mašīnas ciestu tādā gadījumā un DĀMAI vienkārši nebūtu vietas kur ielīst atpakaļ jotur jau būtu aizmugurē braucošie.

rt 21.janvāris 2017 12:40
0 0 Atbildēt

Dāmai vajadzēja mest riņķī ar roceni un dzēsties pret kupenām.

jā gan 21.janvāris 2017 14:50
3 0 Atbildēt

nu šitāds koments mani riktīgi sasmīdina - ir kaut viens, kurš tādu paņēmienu izmantojis? - jeb tas ir lauku puišu izdomājums, kas jau gadu desmitus klīst no mutes mutē?

Atis_Jansons 21.janvāris 2017 15:06
4 0 Atbildēt
17.50 21.janvāris 2017 17:49
5 0 Atbildēt

Atkārtošana, zināšanu māte - tici man, ir bezgala daudz autobraucēju, kas šo lasīs pirmoreiz, un, ja to izdarīs, teiks Tev lielu paldies

aa 21.janvāris 2017 17:26
1 1 Atbildēt

Nebrauciet uz Krieviju! Redziet, kā tur brauc!

toto 21.janvāris 2017 18:53
0 1 Atbildēt

Tieši komunistu laikā ceļi bija pilni ar mašīnām.

Pnimpmis 22.janvāris 2017 20:47
1 0 Atbildēt

Es kādreiz, pirms padsmit gadiem, biju šī Foruma biedrs.Bet tagad tikai tā pa retam te ienāku. Paredzot "retās ienākšanas likumsakarīgo iznākumu", speciāli izvēlējos sev gadījumlietotāja niku- tā lai Jums vieglāk noprast, ar ko būs darīšana.

Principā jau toreiz secināju, ka pamattematika te sastāv no dažu ikdienas dalībnieku savstarpējās ecēšanās gadu garumā.Izteikt šeit kādu drosmīgu domu- tas nozīmē izsaukt negācijas uz sevi, bojāt savu auru un saņemt deviņdesmit mīnusu no dažādām dzīves apbēdinātām personām- pamatā vienām un tām pašām. Kā spilgts piemērs- piem. vecbiedra Vernona sistemātiskā apzākāšana rakstiskā formā- ar to daži dalībnieki sāk un beidz savu ikdienu, kaut gan minētais biedrs te ir izteicis milzumu gudru domu, kuras, acīmredzot intelekta īpatnību dēļ ne visiem ir lemts saprast.Rakstot vai lasot komentārus, pirmkārt būtu jāņem vērā to "idejiskā" doma un savstarpējā ētika, nevis jānorāda un jāizceļ interpunkcijas vai kādas citas funkcijas neievērošana.Varbūt kādam ir piemetusies caureja vai jāsteidzas uz inaugurāciju vai vēl sazinz kas, un viņš domu izsaka steigā vai iesāk ar mazo butu- pieņemot ka turpina ko iepriekšuzsāktu. Kā arī,ja šeit ikkatrs žargona vārds ir sodāms, tātad jāpiekarina redzamā vietā atgādinājums un katru dienu pa 100 dalībniekiem ir vienkārši no šejienes jāizmet.

Tagadējam adminam vēl ko iesaku-

tu nevis liec šeit katru dienu pa "kopēt/iekopēt" standarta "tēmai" ar 2011-tā gada ruyoutube sižetiem, bet gan noorganizē iespēju nosūtīt maksas Triecien-īsziņu. Teiksim, 10 mīnusi- 3eur. 30 mīnusi- desmitnieks, utt., utjp. Sorrī, atvainojos, "EUR", kļūdījos gramatikā.Tā būs vienreizēja iespēja uzlabot foruma rezultātus itin visās jomās.Domāju, ka gadījumā, ja (ja...) šie rezultāti būtu "teicami", tad šeit neparādītos ikkatru dienu pa līdzīgai augstākminētajai "apspriežamajai" tēmai. Bet jebkurā gadījumā- katrs, atvainojie i-diots vai zemāka intelekta īpašnieks šajā situācijā ir Forumam gana noderīgs. Jo vairāk te nepareizu vai arī gudru, bet ikdienas apmeklētājam nesaprotamu Apgalvojumu- jo labāk un vairāk ažiotāžas un "indiviālo apmeklējumu". Galvenais ir radīt ikdienas jezgu- tad lietas ies.Tas, ka pēc 6:pm (atvanojos., pēc plkst. 18:00) šeit nav vairs ne komentāru ne jaunumu, ne arī īpaši daudz "sarumu"- tas tomēr norāda, ka ne daudziem ir tā interese te diskutēt.

Kas attiecas uz Jansona k-gu, personīgi es viņu uzskatu par viennozīmīgi labāko autožurnālistu, kāds mums, latviešiem,jebkad ir bijis. Un P.Timrots ir otrs,kur lai viņš nebūtu kļūdījies vai kādam aizvainotajam ko atņēmis utt. Jo cilvēkam nevar atņemt ieguldījumu sabiedrības izglītošanā gadu garumā. Bet laikam jau nevajag gaidīt ka par katru individuālo pa-joliņ-tēmu te būs kādas slavenības komentārs vai viedoklis. Būs vien pašiem jākomentē.

Ja toreiz, pirms kādiem 20 gadiem,kad Janson-k-gs rakstīja par to, kā viņš braucis pa kādu LV ceļu aiz bravūrīgi noskaņota ātrum- un līnij- pārkāpēja un ko novērojis un ko secinājis- ja toreiz būtu iespēja tur kaut ko "komentēt", iznākums būtu 100% prognozējams- ar epitetiem "tu jau pats", utt., utjp. Bet, tā kā šīs iespējas nebija, palika vien līdzcilvēkiem nosūtītais visnotaļ noderīgais "mesidžs", (atvainojiet, nezinu kā LV valodā to labāk nosaukt;)

iAuto 23.janvāris 2017 8:45
1 0 Atbildēt

Mums katra lasītāja viedoklis ir svarīgs. Te dažas atbildes.

1) Cilvēkiem normālai sarunai svarīga ir cieņa. Ne Tavs paraksts, ne lietotie rupjo vārdu saīsinājumi par to neliecina.

2) Ievietotie video nav ne 2011, ne 2015 gada. Tie 95% ir jauni, nākamreiz paskaties ievietošans datumu. Bet kā tad 2011. gads uz paša video? Ļoti vienkārši - ja izlādējas videoreģistratora baterija, tad rāda sākotnējos iestatījumus.

3) Gramatika nav tik būtiska, bet, ja tā traucē uztvert autora domu, tad tomēr vajadzētu ieklausīties un padomāt.

4) Kaut kā pie šī raksta Vernonam ir vairāk +, varbūt saturam tomēr ir nozīme?!

5) Beidz dzīvot pagātnē, visi maksas sms ir atcelti jau vairāk kā 4 gadus

6) Neviens netiek banots no šejienes vismaz tos pašus 4 gadus.

7) Kā reiz šajā tēmā ir Ata komentārs.

Kanibaals 23.janvāris 2017 9:04
3 0 Atbildēt

Un kā tev ar intelekta īpatnībām? Domā tas video no 2011. gada jo stūrī tā rakstīts? Ja uz šķūnīša rakstīts "XY." arī domā ka tur ir nevis malka, bet kaut kas cits?

Tak tos datumus vari neskatīties, ķīniešu videoreģistratoriem tos ir grūti uzstādīt vai arī tie atlec uz ražošanas datumu tiklīdz baterija nosēžas tāpēc vairums nemaz nečakarējas to vislaik atjaunot.

k442 23.janvāris 2017 18:49
4 0 Atbildēt

Nevaru nepiekrist rakstītajam par dažubrīd zemo diskusiju kultūru atsevišķu lietotāju starpā, bieži vien mīnusi vienam vai otram komentāram tiek likti (un daudz) tikai tāpēc, ka to autors ir, piemēram, Vernons vai Palaidnieks. Kaut gan man bieži vien nav pieņemama kaut vai tā paša Vernona nostāja par konkrēto tēmu vai situāciju, dažos gadījumos viņa taiktajam nākas piekrist par viesiem 100%.

Arī es no savas puses gribu aicināt visus lietotājus savos komentāros apspriest tēmu un citu autoru argumentus, nevis autoru personības.

iAuto 23.janvāris 2017 20:24
0 0 Atbildēt

Piekrītu

650 23.janvāris 2017 14:54
0 2 Atbildēt

Cien. "iAuto", pēc Tava lūguma nomainu savējo pagaidu lietotāja pseidonīmu pret sabiedrībai mazāk aizskarošu.

Kaut gan, pavērojot pseidonīmus tepat augstāk, varētu šo diskusiju turpināt;)

Par intelektu- kā zināms, tad (principā...) avārijas situāciju video publicēšana ir viens no zemiskākajiem interneta izpausmes veidiem.Ja šo kāds dara dēļ individuālo skatījumu skaita- tas ir vēl jo vairāk diskutējams jautājums. Ja dēļ "mācības līdzcilvēkiem"- tas vēl būtu pieļaujams, bet tomēr mēs visi labi nojaušam patieso publicēšanas iemeslu.

Publicējot materiālu ar jau pamatos šaubīgu morāles un ētikas zemtekstu,publikācijas Autoram nevajadzētu cerēt un pārāk intelektuāliem skatītājiem un komentētājiem.

Tas, ka ķīniešu reģistratori ir grūti iestatījami,tas ir viens- bet cits ir, ka publikācijas autoram uz ši video ir vieglāk "piekombinēt" sevis paša izdomātus titrus, nekā visa materiāla garumā izdzēst vai pārveidot sākotnējā ieraksta datumu utttt.

Šeit ir pašu "vietējo" komentāri:

http://www. yaplakal. com/forum28/topic1529580.html

(kā redzams, arī tur smagajam auto tiek veltīts sašutums, kā arī vietējie saka, ka nevarot atrast datus par šādu gadījumu akurāt 17.01.2017.))

Kā arī šeit ir reku ši rajona notikumu lapa- arī tur tādas info nav,tā ka lūdzu drusciņ piebremzējiet ar visiem šiem te pārgudri-skaļajiem izteicieniem un secinājumiem:

http://www . kirch.ru

iAuto 23.janvāris 2017 20:31
0 0 Atbildēt

Ir daudz labāk :)

Video publicēšanai ir divi galvenie iemesli, jā tos skatās vidēji daudz vairāk kā citas ziņas, tur arī ir vairāki iemesli, bet Tu vari pieņemt sev tīkamāko.

Un otrs tik pat būtisks, ir to unikālums un piemērs, kā vajag vai nevajag.

Bet vēl dēļ Tevis par naudas lietām, jo šis vecās paaudzes domāšanas komunisms besī. Jā uzņēmumam ir jāpelna, tieši reklāmas ieņēmumi ir tie, kas nodrošina portāla darbību, algas un attīstību. Kas šajā lietā ir slikts?

650 24.janvāris 2017 0:37
1 0 Atbildēt

Ok;), slikts tas nav, kāreiz konkrēti personīgi mani tieši šī doma te šobrīd piesaistīja.Nu, domāju, ka reiz tāds tirgus panesās, varētu kko iekomentēt- ar domu, lai secinājumus ievirzītu pareizajā virzienā.

Manā skatījumā, tas "pareizais" būtu mēģināt izprast atsevisķu neprognozējamo indivīdu rīcības motīvus un ieklausīties otra viedoklī. Jo- pamatā jau mēs nezinam viens par otru, kas īsti esam dzīvē un kāda nu kuram ir bijusi izteiktā apgalvojuma priekšvēsture vai pieredze līdzīgos gadījumos.Vai (varbūt..) kaut ko spēlē pie stūres pavadītais laiks (un veids..), un kas īsti ir labāk un cienījamāk- skaļi saukt sevi vnk par visu čempionu Priekšnieku,vai trases Direktoru, vai tomēr vai tomēr iedot kādu cilvēcisku padomu tiem "nemācētājiem". Vai vēl labāk, to aizkadrā darīt sistemātiski un gadu garumā.

Tas nav slepkavas pazīme- palaist garām iepriekš pa šķirbu "izskaitītos" trīs transportlīdzekļus ,un tad steigā "kamēr var" raut garām tam smagajam un "aizmirst" to, ka jau ir pagājušas liktenīgās 5 sek., pa kurām "neredzamajā zonā" jau ir atbraucis vēl ceturtais pretimbraucējs.Tas ir ikdienas gadījums,liktenīga neuzmanība. Mēs visi gribam kādu sodīt, bet nevēlamies saprast viņa rīcības motīvus.

Ja cienījams cilvēks man stāsta, ka viņam 6x dzīvē ir gadījies manipulēt ar kaut kādām tur svirām, lai izvairītos no pretimnācēja- es viņam nesaku sejā, ka "gan jau ka pats" mauci uz +30 vai vēl ko tml tur darīji. Ja es zinu vai noprotu, ka tas cilvēks nav nekāds āzis- tad vēl jo vairāk esmu gatavs uzklausīt.

Ja es izlasu krievijas komentā par to ,ka cilvēks 2x mūžā ir slēdzis iekšā labo pagriezienrādītāju, lai "mēģinātu" viduslīdējam paskaidrot, ka viņš dos viņam šo iespēju un lai tas nemauc pa kreisi grāvī vai šim labvēlim purnā- es pilnībā saprotu par ko ir runa, jo pats esmu vismaz 30x tā darījis.Kāda tev vairs starpība, kam bija taisnība- gribi iziet vesels, tad rīkojies aktīvi un saprotami.

Vēl ko- nupat bija saruna par extremālas bremzēšanas gadījumiem un itin īpaši par to, kur tādus var sagaidīt, izbraucot ārpus LV. Par to,kā "priekšābraucējs" kaut ko ne ta ka "garantē pakaļāiebraucējam", bet gan par to, ka normālam "priekšāmaucējam" smadzenēs mājo automātisks algoritms. Par ko mums te iet tirgus n-to gadu garumā.Jo, viņš pirmkārt "mēģina garantēt" sava (sava!) auto kuzova (vai salona!!!) vai pat sava rumpja apjomu tā aizmugures daļā.Tas ir viens no briesmīgākajiem gadījumiem, ar ko var nākties saskarties visādiem mūsu tautiešiem-asiem, kuri vienā laidā visur raksta komentus par to, kā un cik stundas no vietas ir "neatmetot" lepni vilkuši "tur" uz bezlimitu vai nu uz +60 vai tamlīdzīgi.Varbūt citām valstīm vajag arī uzmanību veltīt- jo tomēr ne uz krieviju mēs ārpusē pamatā braucam vai vismaz gatavojamies to kādreiz darīt.

Brumburbaks 24.janvāris 2017 11:02
0 0 Atbildēt

Diezgan pamācošs negadījums attiecinot uz Tīnužu šoseju.Garš,lēzens,augšupejošs līkums un brauc smagais, kuru noteikti jāapdzen.Pēdējoreiz braucu,Nissan Note uz ceturto reizi spēja to izdarīt.Laikam ļoti vajadzēja.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 26

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti