Ielēca pa logu - autobusa sadursmē ar stirnu četri ievainotie (+ VIDEO) 53

 

Foto: Valsts Policija

Nozare.lv | 14.oktobris 2019 16:58

Ventspils novadā pagājušajā sestdienā, 12.oktobrī, četri cilvēki guvuši traumas pēc tam, kad pasažieru autobusā caur priekšējo stiklu ielēkusi stirna, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

12.oktobrī ap plkst.10 VP tika saņemta informācija par to, ka Ventspils novada Usmas pagastā meža dzīvnieks ir ieskrējis autobusā, kurā atradušies pasažieri. 

VP noskaidroja, ka dzīvnieks starppilsētu autobusā ielēcis caur priekšējo logu un apjukumā pārvietojies pa autobusa salonu. Pasažieri pastāstījuši, ka tā, iespējams, ir bijusi stirna. Autobusa šoferis apturējis autobusu un atvēris durvis, kā rezultātā dzīvnieks arī ticis laukā pa vidējām durvīm, stāstīja Šeršnova. 

Viņa teica, ka satiksmes negadījumā cieta autobusa šoferis un trīs pasažieri, kuri visi ir guvuši ķermeņa sasitumus, visticamāk, saskarsmē ar meža dzīvnieku brīdī, kad tas pārvietojies pa autobusa salonu. 

Pagājušās nedēļas nogalē Kurzemes reģionā reģistrētas 14 transportlīdzekļu sadursmes ar meža dzīvniekiem. Galvenokārt ceļu satiksmes negadījumi ir notikuši diennakts tumšajā laikā. Četri šādi negadījumi ir reģistrēti Liepājas un Ventspils iecirkņa apkalpojamā teritorijā, savukārt pa trim Talsu un Kuldīgas iecirkņa apkalpojamā teritorijā, sacīja VP pārstāve.

Policija atgādina, ka iespēja, ka jebkurā diennakts laikā uz braucamās daļas var izskriet dzīvnieks, pastāv visā valsts teritorijā, it īpaši mežainos apvidos un ceļa posmos, kur ir neliels attālums starp ceļa nomali un kokiem. 

Lai izvairītos no iespējamas sadursmes ar meža zvēru, policija aicina būt īpaši piesardzīgiem un vērīgiem diennakts tumšajā laikā, kā arī ievērot ceļa zīmes, kas noteiktos ceļa posmos brīdina par iespējamu meža dzīvnieku klātbūtni.

Ja noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā notriekts dzīvnieks, par to obligāti jāinformē Valsts policija, zvanot pa tālruni 110. Tāpat nedrīkst atstāt notikuma vietu, jo šāda situācija ir uzskatāma par ceļu satiksmes negadījumu, atgādināja Šeršņova.

Jau ziņots, ka pagājušās nedēļas nogalē Vidzemē reģistrēti 12 ceļu satiksmes negadījumi, kuros notikusi sadursme ar meža dzīvnieku.

 
53 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Vernons 15.oktobris 2019 10:59
179 1 Atbildēt

Kāda ir mednieku atbildība? Žagata uz astes atnesa ziņas, kad tur notikušas medības!

Par zvēriem Ugāles mežos. Katru nakti iet "nakts Ventspils"! Zvēri tur ka biezs, godu atdod autobusam, bet šis iztramdītais jaunais briedēns tika izdzīts autobusam priekšā! Nevainosim autobus vadītāju!!!

k442 14.oktobris 2019 20:20
152 0 Atbildēt

Labi, ka busa šoferim tajā situācijā "nenotrīcēja roka" un viņš spēja apturēt to uz ceļa!

Kas attiecas uz meža iemītnieku uzvedību - ja tumšajā laikā, kāds ir pašreiz, tas buks pilnā ātrumā skrien pāri ceļam tuvu priekšā braucošam auto, tad, manuprāt, šoferim faktiski nav izredžu izvairīties no kontakta, tumsā tak nav redzams, kas darās tajā zonā otrpus ceļmalas grāvim...

Vernons 14.oktobris 2019 20:28
111 12 Atbildēt

Tev taisnība!!! Sadursmē ar alni, notrīcot rokai, autobusam noķīlē stūres mehānisms un tas nevadāms dodas uz grāvja pusi! Autobusa vadītājam lauzta roka un zaudējumi sastādīja 21000 Latu!

Viegli runāt, grūti izdarīt!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti