Bonus Malus palielinājusies vairāk nekā 350 tūkstošiem, samazinājusies – gandrīz 200 tūkstošiem vadītāju 15

 

Foto: ekrānšāviņš

LTAB | 19.septembris 2017 14:44

Saskaņā ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (turpmāk - LTAB) datiem pēc ikgadējās apdrošināšanas risku izvērtēšanas sistēmas Bonus – malus (turpmāk – BM) klašu pārrēķina, kas ik gadu notiek 15.septembrī, šogad BM klase palielinājusies 359399, bet samazinājusies – 195387 autovadītājiem.

“Kopumā BM klašu izmaiņas šogad būtiski neatšķiras no iepriekšējiem gadiem. Skaitliski nedaudz straujāk kā citus gadus (par 11%) pieaudzis to autovadītāju skaits, kam BM klase samazinājusies,” skaidro LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins, piebilstot, ka vidēji statistiskā BM klase fiziskajām personām šobrīd ir 9,28, bet juridiskajām personām – 8,61.

Visaugstākā (17.) BM klase šobrīd ir 116354 autovadītājiem un tas vēsturiski ir lielākais pieaugums šajā klasē (salīdzinot ar pērno gadu pieaugums par 12310; ar 2015.gadu – pat par 23036 autovadītājiem). Kopumā augstākajās/"labajās" BM (7.-17.) klasēs, kuras pozitīvi ietekmē OCTA cenu, šobrīd ir 912137 autovadītāji.

Savukārt zemākā (1.) BM klase ir 185 autovadītājiem, bet zemākās/"sliktās" klases (1. – 5.) kopumā šobrīd ir 27444 vadītājiem. Sākumklase (6.) šobrīd piemērota 438356 autovadītājiem.

BM klase ir viens no galvenajiem, bet nebūt ne vienīgais OCTA cenu noteicošais faktors. Tajā tiek ņemti vērā auto īpašnieku apdrošināšanas vēstures dati par pēdējiem 11 gadiem. Galvenie kritēriji ir kopējais apdrošināšanas dienu skaits gadā un OCTA apdrošināšanas gadījumu skaits, par kuriem veikta atlīdzības izmaksa cietušajai pusei. Katrs autoīpašnieks LTAB mājas lapā www.ltab.lv var pārbaudīt savu BM klasi.

 

 

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Rupucs 19.septembris 2017 15:49
8 1 Atbildēt

Principā , saknē nepareiza informācija bonus malus sistēma ietekmē nevis autovadītājus, bet gan AUTOĪPAŠNIEKUS vai trētājus .

UN pat ja negadījumu izraisa ar īpašumtiesībām nesaistīts cilvēks , sodīts par to tiek autoīpašnieks.

GB12 19.septembris 2017 16:06
3 2 Atbildēt

Oi, kā tūlīt vaimanoloģija panesīsies

Talants 19.septembris 2017 17:01
3 3 Atbildēt

Nereāli negodīga sistēma.

Tā kā katrs "apdrošināšanas gadījums" ir kā melnā nāve vainīgajam, tad būtu tikai godīgi, ja būtu iespējams atmaksāt radītos zaudējumus pašam nebojājot BM klasi. Lieki teikt, ka tādas iespējas nav, cilvēkam, kurš brauc katru dienu intensīvā satiksmē "pēdējie 11 gadi" ir kosmisks periods.

Izejot uz varbūtībām tā ir vistīrākā krāpniecība.

Vienošanās "uz vietas" nav variants, jo reti kurš vispār zin, cik remonts viņam izmaksās.

Tā kā mēs runājam par OBLIGĀTU apdrošināšanu un, ka tās pamatmērķis ir segt potenciālus zaudējumus, tad ir jābūt mehānismam, kurš ļauj aktīvam cilvēkam glābt savu klasi.

Tāpat cenu kāpumi ir vairāk kā nepārliecinoši argumentēti. Kāpēc tie ir tik strauji? Kāpēc tagad pat ar labu BM klasi ir jāmaksā tūkstoši?

Rezumējums ir briesmīgs, esmu laimīgs, ka tas viss ir tikai uz laiku un, ka drīz šo banānu republiku pametīšu pavisam.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti