Noslēgusies Salu tilta pārbūve 6

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 28.maijs 2022 17:36

Piektdien noslēgusies Salu tilta kompleksa 2.kārtas pārbūve, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

Salu tilta 2.kārtas pirmais posms ietvēra divus objektus - Zaķusalas krastmalu un Mūkusalas apli. Projekta realizācija sākās 2020.gada rudenī, bet tika pabeigta 2021.gada vasarā. Būvdarbu laikā veikta Zaķusalas krastmalas brauktuves un ietves seguma atjaunošana. Tāpat seguma atjaunošana tika veikta uzbrauktuvei no Mūkusalas apļa līdz Kārļa Ulmaņa gatvei un Bauskas ielai (Pārdaugavas virzienā), kā arī abās tuneļa pusēs gājēju pārejas tika aprīkotas ar gājēju luksoforu.

2021.gadā, uzreiz pēc darbu pabeigšanas projekta pirmajā posmā, tika sākts darbs pie Salu tilta 2.kārtas otrā posma. Tajā veikta satiksmes pārvada pār Mazo Krasta ielu Lāčplēša ielā un gājēju tuneļa zem Lāčplēša ielas Maskavas ielā pārbūve, kā arī uzbrauktuves un nobrauktuves izbūve Daugavas krasta promenādes savienošanai ar Salu tilta pār Daugavu ietvēm.

Šajā darbu posmā uzmanība tika pievērsta atbilstošai vides pieejamības veidošanai, ņemot vērā sabiedriskās organizācijas "Apeirons" ieteikumus. Daugavas krasta promenādes savienošanai ar Salu tilta pār Daugavu ietvēm ir izbūvēta jauna, 2,5 metrus plata gājēju - velosipēdistu rampa. 

Tāpat, pārbūvējot gājēju tuneli zem Lāčplēša ielas Maskavas ielā, tuneļa pieejas ir būvētas atbilstoši vides pieejamības vadlīnijām, proti, tuneļa abās pusēs ir izbūvētas uzbrauktuves un nobrauktuves.

Salu tilta 2.kārtas otrā posma izmaksas ir 5 804 766 eiro. Darbus veica piegādātāju apvienība "ACB & Tilts".

Kā aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domē, Salu tilta kompleksa 1.kārtas kopējās izmaksas bija 14 891 685 eiro, bet 2.kārtas kopējās izmaksas - 29 012 956 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Nugats 28.maijs 2022 21:01
3 0 Atbildēt

Laikam divi alkaši ar lāpstu un cirvi to būvēja, kad bija skaidrā. Diezgan ātri tikuši galā.

Nugats 28.maijs 2022 19:55
2 0 Atbildēt

Ja pareizi atceros, tad Salu tiltu sāka remontēt 2013. gadā. Iespaidīgs temps. Tad jau nepaies ne 8 gadi un Brasas tilta pirmā kārta būs pabeigta.

WALA 28.maijs 2022 20:01
1 1 Atbildēt

Salu tilta "izaicinājums", bija uztaisīt velo draudzīgu visu to piebraukšanas/uzbraukšanas/nobraukšanas mezglu, kas pēc būtības atrodas "zem" salu tilta, vēl neesmu ievērtējis, bet izskatas diezgan perspektīvi, izņemot varbūt to ka vietumis izskatas pašauri ...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti