Rīt satiksmei atvērs Austrumu maģistrāli Rīgā 22

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 20.decembris 2023 13:25

Rīt plkst.11 satiksmei atvērs Austrumu maģistrāli Rīgā, aģentūrai LETA apliecināja Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV)

Viņš norādīja objekts ir pieņemts ekspluatācijā, līdz ar to Austrumu maģistrāli no rītdienas varēs izmantot autobraucēji.

Kā ziņots, Austrumu maģistrāles būvniecību sāka 2021.gada maijā, un tiek īstenotas abas būvprojekta kārtas.

Maģistrāle autovadītājiem nodrošinās ātru nokļūšanu Purvciema, Pļavnieku, Dārzciema un Teikas apkaimēm, neiebraucot pilsētas vēsturiskajā centrā. Tāpat kravas transportam ceļš uz ostu vairs nebūs jāmēro pa Daugavas krastmalu. Izbūvētais maģistrāles posms no Piedrujas ielas līdz Gustava Zemgala gatvei būs 2,8 kilometrus garš.

Būvniecību veic piegādātāju apvienība "ACB, Tilts", kuru veido ceļu būvniecības sabiedrība AS "A.C.B." un tiltu būvniecības sabiedrība SIA "Tilts".

Būvdarbu pirmās kārtas sākotnējā līgumsumma bija 37,8 miljoni eiro, bet otrās kārtas - 27,8 miljoni eiro, bet darbu laikā radās sadārdzinājums būvmateriālu cenu kāpuma un neparedzētu būvdarbu dēļ.

Iepriekš Ķirsis aģentūru LETA informēja, ka sadārdzinājums varētu būt aptuveni 7 miljoni eiro.

 
Visi komentāri
 
Freijers 20.decembris 2023 16:47
1 0 Atbildēt

Labāk kaut kas nekā nekas, bet nu tik grandiozai izziņošanai prasītos ko vairāk par pāris km posmu, no iekšējā Rīgās apvedceļa, kas pilsētai tā pietrūkst

Krotow 21.decembris 2023 0:12
6 0 Atbildēt

Ziemeļu šķērsojumu.

Freijers 21.decembris 2023 12:55
5 0 Atbildēt

pilnīgi noteikti, bet iesākumā vajadzētu D tilta 4.kārtu pabeigt, kā arī ar lidostu savienot vienā Daugavas pusē, bet otra atslogot Lielvārdes/G.Astras ielu, ko visi lieto kā pilsētas iekšējo apvedceļu (Juglas ielas un Lubančika kombinācija ir vēl lielāks sūds). Faktiski ir jāatjauno Z šķērsojuma projekts, tāpat līdz kādai celtniecībai gadi aizies, nevis jāimite darbība ar veloceliņu tīklu (ari tas ir svarīgi gan mobilitātei)

LMT 20.decembris 2023 17:11
16 0 Atbildēt

Kā Ķiris plāno apvest Zemgala/Brīvības krustojumu?

Tele5 20.decembris 2023 22:26
8 0 Atbildēt

Tur jau tagad no rītiem korķis no dominas puses ir gandriz līdz ieriķu ielai, nu tagad varēs vēl ātrāk tikt un izveidot vēl garāku korķi, sākot no dienvidu tilta

Rīgas dome jau sen teica, ka Brīvības un Zemgale gatves 2 līmeņa pārvada nav šīs dekādes projekts.

Vēl to pašu teica par Ulmaņa gatvi ar Vienības gatvi.

Bet par Ulmaņa gatvi un Lielirbes ielu teica, ka iespējams tikai ja Mārupe piedalīsies ar savām naudām

Tā kā izbaudam iespēju paspēlēt pasjansu korķa laikā, lai darba laikā birojā nav jāspēlē

Nu 21.decembris 2023 14:22
4 0 Atbildēt

Ulmaņa Lielirbes Lielās ielas Krustojumā sen jau apli vnk varēja uzbūvēt.  Brīnos kāpēc jaunais Depo ar savu lobiju to neizbïdija  ?

650 25.decembris 2023 22:09
0 0 Atbildēt

Risinājumu 1kārt bija jābūvē totāli bīstamajā Gulmaņa/Upesgrīvas krustā.Vai vismaz ar kaut kādu (jebkādu!) darbību jāpievērš "organizatoriskā" uzmanība šim meeslam.Nu vismaz liekas joslas izbūvei tur vietas ir vairāk kā pietiekoši.Ja paši braucēji nebūt lohi, būtu vēl cerīgāk.Taču nee, nu tak priekš kam.  

Tagad šim veidojumam (tur caur braucošo lohu skaita palielināšanai) boonusā pašā plāna vidū top uzbūvēts kārtejais attejas izskata veidojums- depo.Žēl,mums (Lohiem) šo būvmateriālu brīvdabas glabātuvju ir par maz un ka to suudu savulaik neuzbūvēja iepretī Jelgavas Pilij (vai tās/vietā).

Tāds iespaids, ka visi iespējamie arhitekti,vērtētāji un pislētvides bezdzimum satiksmes specĀlisti ir reāli galvu sasspieduši un/vai prātu (kopā ar sirdsapziņas atliekām) vienkārši nodzēruši.

Bez tilta 20.decembris 2023 20:16
19 0 Atbildēt

pār Brivibas ielu,  tas viss kaķim zem astes  ...

Jobo 20.decembris 2023 20:35
1 2 Atbildēt

Mani vairāk interesē, ko darīs ar ulmaņa gatves un vienības ielas krustojumu. Tur reāli vajadzētu būvēt kādu viaduktu. Korķi ir nereāli. Un paliek tikai sliktāk. Turklāt ja tur situāciju uzlabotu, tad mazāk mašīnu brauktu uz vanšu tiltu. Atslogotu centru.

es 21.decembris 2023 7:12
3 0 Atbildēt

Uz Ulmaņa gatves tūlīt būs sabtransa joslas abos virzienos no Salu tilta līdz pat lidostas pārvadam. Paliks tikai labāk!

Freijers 21.decembris 2023 12:56
2 1 Atbildēt

tur kāds laikam debīls ir....uz paša Ulmaņa pārvada nekāda sabiedriskā arī nav vispār.....

650 25.decembris 2023 22:29
0 0 Atbildēt

Velo celiņu, no paša Rix lohuostas Trapa pa tiešo uz 1majiem/Meža, ar atzaru uz Aizsaules ielas kurinātavu!

ZAļi izbagarētajai LohUlmaņ g-ves Drošībass sētai piešķirt Nacionanoālā Pieminēkļa statusu! 

Pie lidostass viadukta pirms diviem gadiem saplacināto fragmentu 5gab drāšpinuma laidumu platībā ierāmēt rāmī un izsaukt UNESCO lohus pAssaules Heritāžas protokakokola noformēšanai.

Pļavā pie spices palielināt LED-Loh-rekālm e-krāna jaudu par 800lux/Vid/kv.cm3 un ap/to uzbūvēt kārtējo Michelin (vai vismaz DunLop jeb Sailun) restorānu ar peldošo drive-in opciju no visām 5 braukšanās joslām.

Uļman lohgatves aku vākus un pazemes grēku upes radīto assfalta reljefu savienot pa tiešo ar Dziruciema gatves zobārstniecības klīniku un ierīkot optisko maksas atzaru uz Mežaparka feboLoģiski gimarojidālo vēnu  pētniecības institūtu.Jā!

Epilators 21.decembris 2023 9:37
1 1 Atbildēt

Cerams, ka korķi mazinās, kad pabeigs Dienvida tilta nākamo kārtu

Ja 21.decembris 2023 14:24
5 0 Atbildēt

nebūs savienojuma ar Lidostas tiltu jeb Ulmaņa gatvi,  tad nekas tur mazāks nebūs.

Sergejs 21.decembris 2023 10:01
1 1 Atbildēt

Kamera un sodi visiem kas iebrauc krustojumā bez iespējas to šķērsot pie sev degoša zaļā samazinātu problēmu aptuveni 10x

Freijers 21.decembris 2023 12:57
1 0 Atbildēt

kaut ko tādu var darīt tikai un vienīgi tad, kad kriesā griezējiem ir nodrošinātas ~10 sekundes manvra veikšanai vismaz nevis vietās, kur jāgaida, kad kāds kroplis vēl pār sarkano pārvilksies pāri krustam, lai pabeigtu manevru.

Sergejs 21.decembris 2023 13:44
0 2 Atbildēt

"kāds kroplis vēl pār sarkano pārvilksies pāri krustam, lai pabeigtu manevru."

 Tieši uz šiem arī bija jāskatās visu laiku, stāvot uz Zemgales gatves pie zaļā signāla. Paši nekur tālāk netiek, toties citiem arī satiksmi nobloķe. Un pāris gadu laikā, kamēr tajā rajonā strādāju, neredzēju ne mazākās intereses no policajiem par to borģeli.

 Vecais labais postenis tipa "glāze" tur būtu vietā, pāris priekšniekus no Gaujas ielas pārsēdināt varētu, nebūtu pat lieki kadri jāpieņem.

Sergejs 21.decembris 2023 15:23
1 0 Atbildēt

O, jau kāds Gaujas ielas 15 iemītnieks "-" ielika, tātad priekšlikums par posteni pareizs.

wons 21.decembris 2023 12:35
2 1 Atbildēt

Ziemeļu šķērsojumu !

Jaunais 21.decembris 2023 13:56
10 1 Atbildēt

Da, dežurēja tur vienu brīdi ekipāža. Tad, ieraugot policiju, pēkšņi liela daļa saprata, ka nav jālien iekšā krustā, nezinot, vai izdosies pabeigt manevru.

Kā ekipāža pazuda, tā viss pa vecam...

Jaunais 21.decembris 2023 13:57
0 0 Atbildēt

Tas par Zemgala un Brīvības krustu.

16 simbolu nickname 22.decembris 2023 18:14
0 0 Atbildēt

Vai kāds jau ir ko izbraucis vai visi maitā dīvānus?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

ASV plosās tornado; "vētru mednieki" tiem seko (+ VIDEO) 3

Neraugoties uz policijas brīdinājumiem, cilvēki, kas sevi dēvē par Storm Chaser (vētru mednieki) izmanto automašīnas, lai postošajai dabas stihijai nonāktu pēc iespējas tuvāk. Lasīt vairāk

 

Degvielas cenas: Dīzelis 1.647 un 95 benzīns 1.697 EUR - 26.04.2024 (+ VIDEO) 7

Latvija apsteidz Spāniju... ar degvielas cenām. Būtu jauki, ja tas notiktu arī ekonomikā, taču atliek tikai paskatīties, kaut vai uz mūsu ceļiem, lai saprastu, kur esam. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 4

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 6

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti