Iedzīvotājus šokē jaunie gāzes rēķini (+ VIDEO) 26

 
LTV Ziņu dienests | 3.augusts 2022 11:16

Arvien vairāk cilvēku sociālajos tīklos pauž savu sašutumu par jaunajiem gāzes izlīdzinātajiem maksājumiem. Kamēr valsts atbalsts vēl nav pieejams, cilvēkiem lielie rēķini jāmaksā jau tagad. Kā tie mainījušies?

 
Visi komentāri
 
viencexperc 3.augusts 2022 11:33
8 1 Atbildēt

Tā arī tiem seperātistiem vajag. Gribēja sildīties no mīļās krievijas, tagad lai salst. KUkraina, Gruzija, Čečenija, Afganistāna, Sīrija, Lībija, Irāka, Dienvidslāvija, - tie visi ir krievu draugi. Ja tu esi krievu draugs, tad tev agri vai vēlu atnāk sūdi.

Esmu pārliecināts par 100%, ka tie pamuļķi tik un tā to nesaprot. Tiklīdz viss beigsies, atkal skries raudzēties ar krieviju...uz dažiem gadiem, ka vienmēr.

MMX 3.augusts 2022 11:43
14 0 Atbildēt

No vienas puses es saprotu problēmu kundzēm - cenas aug, politiķi bāž batonus ausīs un tā. Bet es tomēr nesaprotu, kur paliek kaut kāds pašsaglabāšanās instinkts? Jau pagājušajā gadā bija skaidrs, ka ar gāzi būs pakaļā un cenas auga, ok valsts izglāba, bet tāpat ir skaidrs, ka ilgtermiņā būs sūdi. Karš sākās februārī - atkal atskaites punkts lai domātu kaut ko citu un risinātu savas problēmas.

Tagad augustā, ~2 mēnešus pirms apkures sezonas sākuma konstatējam ka točna viss slikti un vajag cenu griestus no valsts (tipa komunismu). Da na* es maksāju nodokļus, valsts atkal aizņemsies naudu, lai risinātu problēmas par kurām bija pus gads ko domāt? Labi, saprotu cilvēkus, kam tiešām nav naudas, bet šeit kundzes rada iespaidu, ka dzīvo vienkārši savā atrautā pasaulē.

Pfff 3.augusts 2022 11:54
42 1 Atbildēt

Eiropas idiotiem bija iespēja jau 2008.g. parādīt Vovkam ka nedancos par gāzi. Nu, nogulēja. Bet 2014. tak bija nevis modinātājs, bet jau sirēna skanēja, viss bija saprotams pat akmens bluķim. Bet nē, Krievija ir uzticams biznesa partneris....tad nu salstiet nost, snaudošie pamuļķi.

Pffffffffffffffff 3.augusts 2022 12:21
1 0 Atbildēt

Nu pasaki to Šleseram, pasaki to antivakseriem - tu domā viņi tevī klausīsies?

650 3.augusts 2022 13:20
1 0 Atbildēt

Atsevišķiem (idiotiem) iespējas ir jau 32tro gadu, taču nekādi neveicas ar to īstenošanu.Kamēr Lohi tiek (laipni) acināti mazāk mazgāties un mazāk rīt, tamēr īstie LV patrioti itin mierīgi visu shito pumpēja, kačāja un pārskaitīja.Aiz-rīdamies kliedza šaibu/šaibu un izmantoja jebkuru pat vismazāko sadarbības un peļņas gūsanas iespēju.

Jānis 3.augusts 2022 13:52
4 0 Atbildēt

es pat teiktu, ka nevis nogulēja, bet apzināti to darīja, jo saņēma naudu no Krievijas.

Kāpēc Vācija ir visatkarīgākā valsts no krievijas gāzes? Pareizi, šrēdera kungs bija valsts vadītājs un lobēja gāzi kā tīru kurināmo no "uzticamās" krievijas... Kur viņš ir tagad? Gazprom valdē un pat netaisās nosodīt krievijas sākto karu. Skaidrs, ka viņš nav vienīgais, gan jau daudzi tādi. Tie paši antivakseri aug no krievijas finansētām organizācijām...

MMX 3.augusts 2022 13:58
6 0 Atbildēt

Tur pat uz Vāciju nav jāskatās, par kādiem nopelniem bijušais ministru prezidents ir Latvijas Gāzes priekšsēdētājs? Mums te lokālo varoņu pietiek lai vēl uz pārējo Eiropu skatītos.

wons 3.augusts 2022 14:46
2 0 Atbildēt

ne velti mantas šķirtību nesen noformēja.

Krotow 3.augusts 2022 18:07
3 0 Atbildēt

Rietumos cerēja ka izdosies kremļa gopņikus pierunāt pārāk nebojāt biznesu. Kaut gan pēc 2008. tiešām vajadzēja visus "Krievijas draugus" vismaz atcelt no atbildīgiem valsts amatiem. Un pārāk centīgos pārcelt valsts maizē.

Opis 3.augusts 2022 12:21
0 2 Atbildēt

Nu un ko tieši tantes un onkuļi var darīt, ja valsts politika ir vērsta uz gazifikāciju un centrālapukrizāciju? Vai tad tu Rīgas centrā vari uzstādīt malkas apkures katlu? Nē nevari, būvvalde tev neļaus. Nu ko darīt?

MMX 3.augusts 2022 13:56
2 0 Atbildēt

Kā augstāk norāda lietotājs 650, tantēm un onkuļiem bija 32 gadi lai nenonāktu šajā situācijā, bet visi gadi pagāja tralalā un tagad ir pakaļā. Kas tad pēdējos 32 gadus savēlēja tos Godmaņus par ko tante sūdzās video? Kur tie tantes un onkuļi bija kad bija jāprotestē? Ā, pag, vai nu strādāja valsts darbā, kur kuģi nešūpo un balso par tiem, kas pie varas, vai arī treknajos gados cēla ārā lielo piķi un nebija laika protestēt. Tagad jau nekā, atliek tik meklēt vilnas zeķes.

Mjā 3.augusts 2022 14:25
1 0 Atbildēt

vēlētāji, saki - un ko tad vajadzēja vēlēt? - Kaimiņu jau izmēģināja, Gobzemu, Šķēli, Lembergu? - kurš tad vēl nav izmēģināts;/, Ždanoka vai Raimonds Pauls?, kurš tad tavuprāt bija tas gaismas nesējs?

MMX 3.augusts 2022 17:58
2 0 Atbildēt

Par to jau ir stāsts - visi saulveži, kas tika sabalsoti līdz 2008. gadam tā diezgan sistemātiski ir atveduši mūs līdz šim punktam, kamēr paši ir savākušies īpašumus un mierīgi pavada vecumdienas. Visi pēc 2008. gada sabalsotie jau principā ir nodarbojušies ar iepriekšējo sūdu strebšanu, pa malu mēģinot ieraut nāsī kaut ko no tā kas palicis.

Tas ko mūsu tauta atsakās saprast ir tas, ka komunisms ir beidzies un saulvežu nebūs. Gudri cilvēki tautai un esošajai sistēmai nepatīk, līdz ar to nākami politiķi būs kā vienmēr no tautas - Šlesers, Gobzems, Urbanovičs, Briedis, Kaimiņš, Plešs, Lembergs, utt. Mums pat nepastāv tāds termins kā politiskais līķis, jo pie pietiekama naudas daudzuma pat Šlesers var mēģināt spraukties atpakaļ. Nebrīnīšos, ka arī Kalvītis celsies no politiskajiem miroņiem, lai dotu 7 treknois gadus. Un tauta to visu sagremos.

Krotow 3.augusts 2022 18:08
0 0 Atbildēt

Mūsu lumpenam atmiņa īsa. Vēlēs to, kurš parādīs lielāko dārza augu un par pareizo balsi pasolīs vienreiz ieraut pa brīvu.

JanJan 4.augusts 2022 12:01
0 0 Atbildēt

+1, ja cilvēks nedzīvo no algas līdz algai, tad reāli jau martā varēja sākt plānot un darīt. Ja nav iekrājumu, tad var arī paņemt kredītu. Nav patīkami tagad skriet un ņemt kaut kādu patēriņa kredītu uz 10k, meklēt izpildītājus, taisīt projektus utt, bet, ja vajag, tad vajag!

Šķiet, ka daļa vnk iebāzusi galvu zemē, tagad pēkšņi attapās, ka apkārt notiek karš un gāze ir dārga!

ceļotājs 3.augusts 2022 12:31
4 0 Atbildēt

Muļķu valstī viss nepereizi

Šķeldu ar dīzeļkuğiem vedam prom ,

bet paši no ienaidniekiem pērkam gāzi .

Mairis 3.augusts 2022 17:48
1 0 Atbildēt

ES energofirmas ziņo par rekordlielo peļņu - līdz pat x15 vairāk nekā gadu atpakaļ. Turpiniet vainot citus - paši liberālizējuši tirgu.

Jumu 3.augusts 2022 18:03
0 0 Atbildēt

Gāzes cenu celšanās tas ir briesmīgi. Bet trakāk būs, ja tās gāzes, sola pēc vēlēšanām, var nebūt nemaz, ne par kādu cenu. Sacels arī elektrības cenas x10. Un kā tad pagatavot maltīti? Kādi kam ir priekšlikumi un idejas? Es neredzu nekā laba.

Krotow 3.augusts 2022 18:09
0 0 Atbildēt

Iedot visiem šķeldas katlu īpašniekiem rokās cirvjus un sūtīt tīrīt grāvjmalas un aizaugušās pļavas.

Bumu 3.augusts 2022 19:54
1 0 Atbildēt

Kāpēc lai nebūtu? Tici pasakām par Krievijas gāzes neaizstājamību? Nuja, gaiss no krievijas arī ir vienīgais ko varam elpot.

MMX 3.augusts 2022 20:01
3 0 Atbildēt

Bet iztikt bez tās gāzes jau nav variants, ne? Visā pasaulē, itsevišķi ziemeļvalstīs ir citi risinājumi, bet mēs priecīgi sēžam uz gāzes vienlaikus pa lēto eksportējot enerģētisko koksni.

Tante Taņa 4.augusts 2022 15:23
0 0 Atbildēt

Es ar nesaptotu, kāpēc tos TEC kurina ar gāzi, nevis Šķeldu.

Es tagad ar to šķeldu metīšu gāzes plītī un cepšu pīrāgus ar šķeldu. Klausiet MMX, viņš ir gudrs, mum nevienam šitā doma neienāca prātā.

MMX 4.augusts 2022 16:23
0 0 Atbildēt

Un tecam kā rezerves degli ielikt šķeldas degli jau nebija variants, ne? Rekur pat ministrija smuku grafiku uztaisījusi par patēriņiem. Interesanti cik mājsaimniecībās var cept tos pīrāgus ar gāzi ja Latvenergo uz ziemu pārslēdzas uz šķeldu?

Un doma jau gadiem skan publiskajā telpā, tikai visi izliekas par beigtiem. Rekur jau 2014. gadā par to runāja un raksta autors ar veseliem matemātiskiem aprēkiniem pierādīja, ka gāze esot lētāka. Gribētos dzirdēt minētā autora komentārus par šī brīža situāciju.

ir.lv/2014/05/12/ga...lda-un-banani/

kontradmiral 3.augusts 2022 23:11
0 0 Atbildēt

Pirms vēlēšanām tā skaļi neceļ trauksmi, bet reāli gāze izskatās, ka pietrūks. Tā problēma gan būs arī citās valstīs, kur jau iet kampaņas par retāku un īsāku mazgāšanos dušā. Tie kas kladzina, ka bija laiks meklēt alternatīvas, tad reāli to saviem spēkiem var izdarīt pietiekami maza sabiedrības daļa un arī granulas būs kosmosā un elektrība. Bet gāze protams būs superskosmosā. Šis būs ļoti skarba un dārga apkures sezona.

MMX 4.augusts 2022 8:43
1 0 Atbildēt

Nu kā uz to skatās - šī gada griezumā tiešām tikai maza sabiedrības daļa varēja atrast alternatīvas gāzei. Skatoties kontekstā no tā paša 2014. gada jau bija varianti ievērojami lielākai daļai tautas + valsts programmām.

Tas arī ir tas, kas mani kaitina - pēc 2014. gada Krimas trikiem bija pilnīgi skaidrs, ka vienā jaukā dienā tā balle ar Krievijas gāzi beigsies, bet pie mums (un labā daļa pārējās Eiropas) turpinājās gāze grīdā. Es nevienu nevainoju par izvēli par labu gāzes ērtībām un tā brīža cenai, tas pret ko man ir pretenzijas, ka tagad tauta izliekas, ka to šī brīža situācija ir kā sniegs uz galvas un ka tur visu tikai valdība un ārēji spēki. Tiek piesaukti argumenti, ka Rīgā jau citus katlus nevarot, tajā pašā laikā, cik atceros, jaunais VARAM ministrs uz gāzi sāka spiest tikai pagājušajā gadā.

JanJan 4.augusts 2022 14:55
0 0 Atbildēt

Vispār jau viss, kas saistīts ar emisiju samazināšanu, energoefektivitātes paagustināšanu, atjaunojamajiem energoresursiem, visādām papildus izmaksām utt jau ir diezgan aktuāls jautājums jau kādus gadus 10. Bet vidējais latvietis tagad laikam pamodies - ne jau tāpēc, ka beidzot sāk klausīties, ko viņam saka un kur iet Eiropas politika, bet gan tāpēc, ka atnācis pēkšņi liels rēķins.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti