Latvijā demonstrētas ultra ātrās elektromobiļu autonomās uzlādes stacijas L-Charge 12

 

Foto: Publicitātes attēls

L-Charge | 16.augusts 2022 14:18

Lielbritānijā bāzētais elektromobiļu uzlādes iekārtu ražotājs, inženiertehnisko risinājumu uzņēmums L-Charge Eiropā izmēģina pasaulē ātrāko mobilās uzlādes staciju un piedāvā “Zaļo maršrutu” – bezmaksas EV uzlādi, braucot pa valstīm ar nepietiekami attīstītu elektroauto uzlādes tīklu un vāju energoapgādi.

Pagājušajā nedēļā testa brauciena ietvaros L-Charge savas mobilās EV uzlādes iekārtas veiksmīgi demonstrēja Tallinā un Rīgā.

L-Charge veiktajā aptaujā atklājās, ka Parīze, Tallina, Rīga un Varšava tiek uzskatītas par pilsētām, kuras ir visneērtākās elektroauto lietošanai un neaizsargātas pret energoresursu cenu pieaugumu. Tikai 34% elektromobiļu īpašnieku ir pilnībā apmierināti ar esošo uzlādes tīklu, prognozējamo uzlādes laiku un maksu par lādēšanu. Aptuveni 56% elektroauto īpašnieku nav apmierināti ar šobrīd esošo uzlādes tīklu. Interesanti, ka vairāk nekā 90% apmierināto ar saviem elektromobiļiem nekad nav veikuši garus ceļojumus. Aptaujā piedalījās vairāk nekā 1000 elektroauto īpašnieku.

Džastins Tarrs, par pārdošanu un operatīvo darbību atbildīgais L-Charge viceprezidents pastāstīja: “Šobrīd uzlādes punktu pieejamība ir nopietns šķērslis, kas traucē pāriet uz pilnībā elektrisku nākotni, pat neskatoties uz pievilcīgo cenu. Ir trīs problēmas: trūkst publisku uzlādes staciju, lielākā daļa publisko uzlādes staciju nodrošina pārāk lēnu uzlādi, un jaunu uzlādes staciju ierīkošana ir ilgs un salīdzinoši dārgs process.”

L-Charge risinājumi novērš šos šķēršļus un piedāvā auto īpašniekiem un svarīgāko nozaru uzņēmumiem, tostarp viesmīlības uzņēmumiem, piegādes dienestiem, mazumtirdzniecības, auto nomas un autoparku pārvaldības biznesam unikālas priekšrocības, tostarp ultra ātru uzlādi, ekonomisko efektivitāti pēc staciju uzstādīšanas, iespēju būtiski palielināt videi draudzīgu saimniekošanu.

L-Charge savas uzlādes stacijas piedāvā trīs formātos, ieskaitot stacionāro, mobilo un peldošo versiju. Tie ir unikāli daudzdegvielu elektromobiļu autonomās uzlādes punkti, kuru darbību nodrošina SDG (sašķidrinātā dabas gāze), ūdeņradis vai abu maisījums. Stacionāro staciju var uzstādīt jebkurā vietā, ieskaitot ātrgaitas šosejas, tradicionālās degvielas uzpildes stacijas, tirdzniecības centrus, sporta objektus un publiskos uzlādes centrus. Mobilā versija ir uzlādes furgons, kas ir aprīkots ar mini elektrostaciju. Elektroenerģijas ražošanai tiek izmantota tīra degviela, tādējādi uzlādes auto var brīvi pārvietoties pilsētā un to var vajadzības gadījumā var izsaukt, izmantojot lietotni, līdzīgi kā taksometru. Mobilais uzlādes furgons nodrošina superātru uzlādi – no 0% līdz 80% 15-25 minūšu laikā. Peldošā stacija ir pilnībā autonoma laiva, kuru var izmantot elektrolaivu uzlādei ceļā, ostās vai piestātnēs.

EV mobilās stacijas testa brauciena galamērķis ir Londona (Lielbritānija), kur jau šā gada beigās L-Charge būs izveidojis elektromobiļu mobilās uzlādes tīklu.

 

 

 
Visi komentāri
 
650 16.augusts 2022 15:23
0 0 Atbildēt

Nu ta beidzooot..tā ap gadumiju gaidām arī uzlādi/gaitā,kā arī sab.ēdināšanu (dzirdināšanu,uguns kura iekurināšanu) uzlādes laikā.

Ar laiku tiks arī ieviests (maksas) zvans (plānotajā) galapunktā gaidošajiem un/vai siltās (sausās) apakš veļas piegāde diennakts tumšajā laikā.

Attiecīgi (attiecīgajās uzlādes Vietās) tiks nodrošināta arī plaša Kultūras programma un dažādas izklaidējošās (fiziski/garīgās) un/vai gastro entereOLoģiskās aktivitātes visai ģimenei,ieskaitot plaša spektra epidemiOLoģiski laboratoriskos izmeklējumus.Jā.

Jā.

WALA 16.augusts 2022 17:25
1 0 Atbildēt

Ā, nu tad jau sanāk ka elektrības izmaksas ir aizskrējušas "tur", kur šāda mērkaķošanās jau faktiski aiziet kā ienesīgs bizness ...

Pērciet vēl tos BEV ...

650 16.augusts 2022 17:55
0 0 Atbildēt

Ā., Jā. Tiešām. Tā sanāk. Sagadījās, tāteikt, sagadīšanās.Mums. Atkal.

Slinkais 16.augusts 2022 19:49
1 0 Atbildēt

tā krieva teslu vajadzeja nodedzinat nevis uzlādēt

Krotow 17.augusts 2022 13:27
1 0 Atbildēt

Konfiscēt un pārdot izsolē. Naudu pārskaitīt Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

Laimes Lācis 17.augusts 2022 13:10
0 0 Atbildēt

L - tas ir laime vai lohs? Tāda uzlāde, rekā.

650 17.augusts 2022 15:39
0 0 Atbildēt

LLL - Laimīgākais Lohs Latvijā.. Leijass Putrijā.Jā jā..

;P

Rr19 17.augusts 2022 13:39
0 0 Atbildēt

Tanī pēdējā nodalījumā varēja ierīkot biotualeti, viss pie vienas apstāšanās.

Boe 17.augusts 2022 13:41
2 0 Atbildēt

Lai ir kur apdirsties, ieraugot uzlādes cenu

A 17.augusts 2022 13:54
0 0 Atbildēt

kas ir tā "tīrā" degviela, ko izmanto šajā mobilajā uzlādēšanas stacijā, lai ražotu vēl tīrāko elektrību? Ja jau tāda ir, un tobdroši var kurināt PAT pilsētas centrā, tad varbūt to labāk liet to pa tiešo auto bāka un uzreiz atkritīs visas eko co utt problēmas

Ā 17.augusts 2022 13:58
2 0 Atbildēt

tā tikai vecā dabasgāze, ko tikko grasījās aizliegt

650 17.augusts 2022 15:41
0 0 Atbildēt

-viss pareizi, mums (lohiem) ira jābūt Tīriem ;zb

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti