Mežos atklājas malkas zādzību gadījumi (+ VIDEO) 11

 
LTV Ziņu dienests | 23.novembris 2022 15:45

Līdz ar energoresursu cenu kāpumu arī malkas cena šogad sasniegusi vēl nebijušus apmērus. Speciālisti lēš, ka šā iemesla dēļ varētu pieaugt mežos nelikumīgi nocirsto sauso koku apjoms.

Taču jāatceras, ka šāda patvaļīga rīcība var beigties ar krimināllietu. Turklāt, neatļauti cērtot sausos kokus svešā īpašumā, var nodarīt neatsveramu kaitējumu dabas daudzveidībai.

 
Visi komentāri
 
eseris 23.novembris 2022 16:01
0 0 Atbildēt

Tik traki jau nemaz nav , kukainīšiem koka tievgali un zarus taču atstāj.

Cirvis 23.novembris 2022 16:02
2 0 Atbildēt

Es pat sāku domāt, ka jāiet mežā nocirst sausu koku un pašam par sevi jāpaziņo! Būs nodrošināts siltums un ēdināšana 3x dienā, viss na-haļavu!

Hmm 23.novembris 2022 16:05
0 2 Atbildēt

ar soliņiem vairs nepietiek?

MMX 23.novembris 2022 18:51
2 0 Atbildēt

Ja noskatās video, tad situācija paliek skaidrāka - zog lai pārdotu un par to principā ir jādrāž.

Tie, kas zaga savam patēriņam jau vasarā no valsts mežu cirsmām ir atgriezumus un kādu zāgbaļķi aizstiepuši un sen jau kurina. Normāli cilvēki vispār malku gādā kādu laiku pirms sezonas, iet mežā un zāģēt malku jo nav ko kurināt jau ir krievu tradīcija.

srt 23.novembris 2022 19:41
0 0 Atbildēt

Normāli cilvēki mežus zāģē ziemā. Tad var iegūt vislabākās kvalitātes materiālu, ne tikai malku.

Pļ***t 23.novembris 2022 21:57
0 0 Atbildēt

Uz mežu, uz mežu

pa šauru, mitru ežu!

Lai vāveri tu redzi

Pa rokai turi prezi!

650 23.novembris 2022 22:50
0 0 Atbildēt

Zagšanai (acīmredzot) vajadzētu izvēlēties piemērotāku vietu un laiku un/vai Apjomu (veidu).

Krokodils 24.novembris 2022 13:55
2 0 Atbildēt

Kā jau parasti pie mums visu drīkst līdz brīdim, kad cilvēki sāk to izmantot.. Uz papīra likumā no LVM DRĪKST sazāģēt un iznest nolūzušos nogāzušos kokus... Bet šogad aktivitāte lielāka, deļ cenām. Un pēksņi mēģina iebiedēt ar pantiem, jo nu jau naudiņa pārāk liela aizklīst

MMX 24.novembris 2022 16:07
0 0 Atbildēt

Cik saprotu vēl joprojām drīkst zāģēt, iepriekš tikai jāsaņem atļauja. Un dabas rezervātos, kā tas noticis video gadījumā, visticamāk vispār neko nedrīkst zāģēt.

Rekur pat ir vesals sižets par tēmu: zinas.tv3.lv/ekonomika/lat...mas-atlikumus/

Attiecīgi ir legāli risinājumi kā un ko darīt, bet te jau cilvēks negrib piepūlēties un saņemt sūda papīru lai zāģētu legāli.

srt 24.novembris 2022 19:08
0 0 Atbildēt

Par mežu rezervātos (ierozežotas saimnieciskās darbības zonās) valsts maksā kompensāciju. Darīt gandrīz neko nedrīkst, bet nauda nāk.

Ābols 24.novembris 2022 16:30
1 0 Atbildēt

Esmu mēģinājis saņemt to atļauju legalajā ceļā - birokratija birokrātijas galā. Nospļāvos jo tā ir reāla ņirgasanās, pūpeži kas aiz galda sēž, skatās uz tevi ķipa no augšas jo viņi ķipa kruti, atbild arī pavēlošā tonī, ķip ko tu te atvilcies(bez konvertiņa)?!!

Beigās noskaidroju kurš man konkrētajā posmā ir atbildīgais mežnieks, atradu kontaktus uzzvanīju pateicu ka vēletos koku(alksnis, bērzs) tīri priekš grila un kūpinātavas, sarunājam vietu un laiku, viņš man parādija ko var ņemt, uzsaucu polšu, sazāģēju, piekrāvu pilnu uniti un div asu piekabi.

3 gadi riņķī joprojam ir vēl rezerve, bet nu jau iet uz beigām, un šovasar laikam būs jauzzvana, jasazāģē, mājā jāsaskalda lai pastāv gadu un pažūst.

Vienīg moš tagad arī ar visu šo ažiotāžu arī atbildīgie posmu mežnieki ir piežmiegti un vairs ar polšu netiks cauri....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 54

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti