Padomi, kā nomazgāt auto tikai piecas ar pusi minūtēs, iekļaujoties divu eiro budžetā 22

 

Foto: Publicitātes attēls

Baltijas Komunikāciju Centrs | 9.augusts 2017 9:03

Latvijā strauji pieaug atklātā tipa auto mazgātavu skaits. Sadarbojoties ar banku “Citadele”, “Wash and Drive” vien pēdējā gada laikā savu tīklu papildinājis ar piecām mazgāšanas stacijām. Septiņus ieteikumus, kā nepārtērēt, izmantojot pašapkalpošanās auto mazgāšanas vietas, min tīkla “Wash and Drive” īpašnieks Augusts Iesalnieks.

Sāc ar vējstikla attīrīšanu
Bieži vien autovadītāji sūdzas par “kukaiņu uzbrukumu” spēkrata priekšējam logam un buferim. Lai novērstu atstātās sekas, 65 līdz 80 sekundēs centies priekšējās virsmas nosmidzināt ar ūdeni, kam piejaukts kukaiņus šķīdinošs līdzeklis.

Priekšskalošanu sāc no mašīnas augšpuses
Lai iekļautos iepriekš minētajā budžetā, šis solis jāpaveic vien 40 sekundēs. Priekšskalošanas procesā centies turēt mazgāšanas pistoli 30 cm attālumā no virsmas. Mazgāšanu sāc no augšpuses, tādā veidā ietaupīsi laiku, un visi netīrumi notecēs uz leju.

Auto mazgāšanu turpini ar riteņiem
Bremžu putekļus var notīrīt ar speciālu ķīmiju, tās iedarbībai nepieciešamas divas minūtes. Šo darbību iespējams paveikt ātri, vien 30 līdz 40 sekundēs. Atceries, ka bremžu putekļu attīrošajai ķīmijai jāiedarbojas divas minūtes. Kamēr noris šis process, ķeries pie nākamā darba.

Noklāj visu automašīnas virsmu ar putām
Nonākot līdz šim posmam, ņem mazgāšanas pistoli ar speciālo birstes uzgali ar mīkstajiem sariem. Svarīgi šo soli veikt tikai pēc skalošanas, pretējā gadījumā var saskrāpēt lakoto spēkrata virsmu. Lai iekļautos budžetā, centies noputot auto minūtes laikā.

Nomazgā automašīnu ar augstspiediena strūklaku
Turot augstspiediena mazgāšanas pistoli 50 cm attālumā no auto virsmas, noskalo netīrumus un putas ar aukstu ūdeni. Ķīmija, kuru iepriekš uzklāji uz riteņiem, būs iedarbojusies, tāpēc ar aukstā ūdens šalti varēsi to viegli aizskalot. Šo darbību centies paveikt 35 līdz 45 sekundēs.

Vaskošanu sāc no mašīnas augšējās daļas
Izmantojot karstā ūdens šalti, kurai piejaukts speciāli izstrādāts vasks, turot pistoli 80 cm attālumā, noklāj automašīnas virsbūvi. Šo etapu centies paveikt ne ilgāk kā 25 sekunžu laikā.

Punkts uz i – spodrināšana
Turot mazgāšanas pistoli 80 cm attālumā, noskalojiet spēkratu. Demineralizēts ūdens neatstāj nosēdumus un automašīnai ļauj izskatīties īpaši spodrai. Šo posmu centieties paveikt 30 līdz 35 sekundēs.

Ja visus posmus veiksi pēc augstāk esošās instrukcijas, tad varēsiet ietaupīt ne tikai laiku, bet arī naudu.

 
22 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
jaaanis 9.augusts 2017 9:26
10 1 Atbildēt

Apraksts ar paskaidrojumiem ir labs, bet W&D reklāmas nolūkos varēja jau iedot arī video.

Es redzēto un dzirdēto daudz labāk atceros nekā rakstīto.

Ja video redzētu, ka darbonis pēc mazgāšanas aiziet sausām drēbēm un kājām tad, iespējams, kādreiz varētu arī iebraukt izmēģināt.

viencexperc 9.augusts 2017 10:34
4 0 Atbildēt

Automātiskā mazgāšana neatmaksā tik tīri. Kāpec maksāt to 4,99 par haltūrisku mazgašanu, ja var nomazgāt par 3 eiro pats.

Ir tāds teiciens - "Ja gribi lai kaut kas tiktu izdarīts, dari pats".

Bet par kalpa mazgāšanu, piekrītu. Ja pats negribi, tad lai kāds dzimtscilvēks nomazgā.

iAuto 9.augusts 2017 9:31
3 3 Atbildēt

Ar galīgi sausām drēbēm nesanāks viss

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 4

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti