Pieci padomi drošai automašīnu nomai vasaras ceļojumos

 

Foto: iAuto.lv

17.jūlijs 2024 12:20

Vasaras tūrisma sezona rit pilnā sparā, tāpēc plānojot atvaļinājumu, savlaicīgi jāpadomā par ērtāko pārvietošanās veidu. Automašīnas noma ir lielisks veids, kā izbaudīt ceļojumus un atklāt jaunus galamērķus, tāpēc svarīgi zināt un ievērot dažus drošības pasākumus.

Lai izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem un palīdzētu sagatavoties auto nomai vasaras sezonā, tiešsaistes platformas EconomyBookings.com eksperti apkopojuši noderīgus padomus.

1. Izvēlieties uzticamu auto nomas kompāniju

Pirms izvēlaties automašīnas nomas uzņēmumu, veiciet rūpīgu tā izpēti. Pārbaudiet atsauksmes un vērtējumu internetā, lai pārliecinātos par uzņēmuma reputāciju. Uzticams uzņēmums nodrošinās automašīnas labā stāvoklī un piedāvās skaidrus, pārskatāmus līguma nosacījumus. Savukārt, lai nodrošinātu sev vēlamo automašīnas klasi un izvairītos no augstām cenām, rezervējiet auto tiešsaistē jau laikus.

2. Pārbaudiet apdrošināšanas segumu

Pārliecinieties, ka nomas automašīna ir pienācīgi apdrošināta. Nomas uzņēmumi piedāvā dažādus apdrošināšanas veidus, no kuriem populārākie ir standarta apdrošināšana pret bojājumiem (Collision Damage Waiver - CDW) un zādzību apdrošināšana (Theft Protection - TP), kas visbiežāk jau ir iekļauta auto nomas cenā. Standarta apdrošināšana pret bojājumiem nozīmē, ka par katru nomas dienu, kamēr automašīna tiek lietota atbilstoši nomas noteikumiem, auto nomas kompānija uzņemamas atbildību par zaudējumiem, kas radušies ārpus nomnieka pašriska apjomam. Tomēr jāņem vērā, ka šī apdrošināšana bieži neattiecas uz tādiem bojājumiem, kas nodarīti vējstiklam, slēdzenēm, riepām, šasijai un atslēgām. Savukārt aizsardzība pret zādzību (TP) nozīmē, ka gadījumā, ja nomas laikā auto tiek nozagts, nomniekam nav jāsedz pilna izmaksu summa, bet gan tikai zādzības apdrošināšanas pašrisks. Izvēlieties apdrošināšanas veidu, kas vislabāk atbilst ceļojuma vajadzībām un drošības prasībām.

3. Pārbaudiet automašīnu pirms izbraukšanas

Pirms dodaties ceļā, veiciet rūpīgu nomas automašīnas pārbaudi. Pārliecinieties, ka nav redzamu bojājumu, piemēram, skrāpējumi vai citi defekti, un ka automašīnas tehniskais stāvoklis ir kārtībā. Tāpat auto saņemšanas laikā ieteicams veikt virsbūves foto fiksāciju. Tas palīdzēs nodrošināties pret kompānijas sūdzībām par bojājumiem pēc nomas laika. Par visām problēmām un defektiem, kas radušies, ieteicams nekavējoties paziņot nomas uzņēmumam.

4. Iepazīstieties ar ārvalsts ceļu satiksmes noteikumiem

Ja plānojat ceļot ārpus Latvijas, iepazīstieties ar vietējiem satiksmes noteikumiem un ceļošanas prasībām. Dažādās valstīs var būt atšķirīgi noteikumi attiecībā uz ātruma ierobežojumiem, ceļazīmēm un citām ceļu satiksmes regulām. Izpratne par šiem noteikumiem palīdzēs izvairīties no soda naudām un ceļu satiksmes negadījumiem.

5. Plānojiet maršrutu un izmantojiet navigāciju

Lai ceļojums būtu baudāms, izplānojiet savu maršrutu iepriekš un izmantojiet uzticamu navigācijas sistēmu. Iesakām savās digitālajās ierīcēs ielādēt apkārtnes kartes jau laikus, kad pieejams WiFi signāls, piemēram, viesnīcu recepcijās. Tas palīdzēs izvairīties no apjukuma un zaudēta laika, īpaši nezināmās vietās.

“Vasaras ceļojumi ar nomas auto nezaudē savu popularitāti. Saņemam rezervācijas no klientiem visā pasaulē, kuri vēlas izbaudīt brīvdienas ar pilnu pārvietošanās brīvību. Mūsu tiešsaistes platformā EconomyBookings.com pērn Latvijas iedzīvotāji visbiežāk auto nomas pakalpojumus izmantoja Itālijā, Spānijā un Vācijā. Pirmajās vietās gan ziemas, gan vasaras sezonās nemainīgi ir Itālija un Spānija, kas skaidrojams ar tūrisma piedāvājumiem un silto klimatu, kas raksturīgs šiem galamērķiem,” saka “Booking Group Corporation" valdes priekšsēdētājs Alens Baibekovs.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ginetta Akula - jauns superauto no Apvienotās Karalistes (+ FOTO) 4

Lielbritānijā izstrādāts jauns superauto Ginetta Akula, kas būs pieejams ierobežotā skaitā un, jā, - par diezgan lielām naudiņām. Lasīt vairāk

 

Iedzīvotāji vēja turbīnu tuvumā saņems kompensāciju (+ VIDEO) 12

Valdības apstiprinātie noteikumi, kas nosaka vēja parku attīstītājiem maksāt vietējai pašvaldībai un apkārtnes iedzīvotājiem ikgadēju kompensāciju, sākotnēji attieksies tikai uz tiem vēja parkiem, kuri pašlaik vēl ir projekta stadijā un nav nodoti ekspluatācijā. Lasīt vairāk

 

Nākamnedēļ Frankfurtē notiks izstāde auto nozares profesionāļiem “Automechanika Frankfurt”

No 10. līdz 14. septembrim norisināsies “Automechanika Frankfurt”, kas ir pasaulē lielākā auto nozares tehnoloģijām un pēcpārdošanas tematikai veltītā izstāde profesionāļiem. Izstādes tēma šogad ir “Braukšanas transformācija”, ņemot vērā pārmaiņas, kas šobrīd skar autobūves nozari. Lasīt vairāk

 

Latvijas auto žurnālistu komanda startēs “Enefit 24h EV race” elektroauto izturības sacensībās 2

No 20. Līdz 21. septembrim Panevēžas autodromā notiks “Enefit 24h EV race” elektroauto izturības sacensības. Tajās piedalīsies arī auto žurnālistu komanda no Latvijas, sacenšoties gan kopējā ieskaitē, gan arī atsevišķā - Baltijas mediju pārstāvju ieskaitē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti