Droni pārvērš liesmās pasaules lielāko naftas pārstrādes rūpnīcu; naftas ieguve sarūk uz pusi (+ VIDEO) 14

 
Nozare.lv | 16.septembris 2019 8:15

Pēc uzbrukumiem Saūda Arābijas naftas rūpniecības objektiem, par kuriem atbildību uzņēmušies Jemenas hutiešu nemiernieki, naftas ieguve Saūda Arābija sarukusi par vairāk nekā uz pusi.

Pēc sestdienas uzbrukumiem naftas ieguve sarukusi par 5,7 miljoniem barelu dienā, pavēstīja valstij piederošais uzņēmums "Saudi Aramco".

Valstī naftas ieguves apjomi svārstās ap desmit miljoniem barelu dienā, bet augustā tie bijuši vidēji 9,85 miljoni barelu dienā, liecina ASV Enerģētikas informācijas administrācijas dati.

Jemenas šiītu hutiešu nemiernieki sestdien uzņēmušies atbildību par desmit bezpilota lidaparātu triecieniem nozīmīgiem naftas objektiem Saūda Arābijā.

Nemiernieku preses pārstāvis paziņojis, ka uzbrukumi bija "legāla atbilde" uz Saūda Arābijas vadīto militāro kampaņu pret hutiešiem Jemenā.

"Mēs solām Saūda Arābijas režīmam, ka mūsu nākamās operācijas būs plašākas un sāpīgākas," viņa teikto citēja hutiešus atbalstošais televīzijas kanāls "Al Masirah".

Pēc uzbrukumiem ugunsgrēki izcēlās Saūda Arābijas valstij piederošās enerģētikas kompānijas "Saudi Aramco"naftas pārstrādes rūpnīcā Abkaikā, kas ir pasaulē lielākā, un naftas atradnēs Huraisā, informēja Saūda Arābijas Iekšlietu ministrijā.

Saūda Arābija ir pasaulē lielākā naftas eksportētāja.


 

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 16.septembris 2019 8:41
9 5 Atbildēt

Nav grūti prognozēt kā naftas biržas spekulanti reaģēs.

Antons 16.septembris 2019 9:12
0 1 Atbildēt

Kampaņa nevis pret hutiešiem, bet pret civiliedzīvotājiem, bombardējot skolas, slimnīcas. Kad tavai valstij uzbruk, atbilde var būt "nelegāla"?

WALA 16.septembris 2019 9:26
0 0 Atbildēt

Ko lai saka - mēs, eiropieši jau neesam labāki, bet karš paliek karš, cerēt ka civiliedzīvotāji necietīs kara laikā ir tāds mērens oksimorons.

msh 16.septembris 2019 17:09
4 0 Atbildēt

Tas ir normāli - atceries ka tie ir musulmaņi, gan tie kas uzbrūk, gan tie, kam uzbrūk - žēlastība islamā ir paredzēta tikai tad, ja atgriežas uz pareizajiem ceļiem, lai kādi tie būtu, bet pārējajā laikā jebkurš nepareizi domājošais ir mērķis, un atbildīga ir visa sabiedrība. Kāpēc, tavuprāt, pašnāvnieki eiropā spridzina, šauj un notriec nevis policijas iecirkņus un armijas bāzes, bet gan parastus cilvēkus ielās un koncertos?

WALA 16.septembris 2019 9:46
2 2 Atbildēt

Un otrs aspekts, šitas var arī būt speciāls nolaidības gadījums, jo kā gan citādi cenu naftai pacelsi. Nav jau pirmais gadījums kad uztaisa kariņu arābu valstīs, kad neftas cena nepatī, vai sāk nepatikt, ka ASV dolāra ietekme mazinās utml. gadījumos.

10.20 16.septembris 2019 10:22
0 1 Atbildēt

laikam jau tas bija tikai laika jautājums, lai cilvēces progresīvākos izgudrojumus atkal sāktu, vispirms, izmantot militāros nolūkos

Antons 16.septembris 2019 11:04
0 4 Atbildēt

Viena lieta ir collateral damage, bet pavisam cita, kad tie mērķi ir tikai skolas, slimnīcas utt. - parasta Pentagona prakse (Hamburga, Drezdena, Hirošima un vēl 66 japānu pilsētas kur kara infrastruktūra stavēja neskarta līdz kara beigām)

Kanibaals 16.septembris 2019 14:26
0 0 Atbildēt

Un no kurienes tāda pārliecība, ka tie bija droni?

baals 16.septembris 2019 15:17
0 0 Atbildēt

noskaties otro video

Kanibaals 16.septembris 2019 19:38
0 0 Atbildēt

Nu noskatījos, no drona ne miņas.

Pļurkt 16.septembris 2019 21:06
2 0 Atbildēt

Vēl jau neviens nav teicis kas tos dronus ir ražojis un galvenais piegādājis!

reko 16.septembris 2019 22:29
0 0 Atbildēt

Ooo "kazjol otpuščenija"nebūs ilgi jāmeklē.Irāna,iesākumam.

Pļurkt 16.septembris 2019 22:32
1 0 Atbildēt

Krieviju negribēji?

Ne velti sauditi draudēja "izkraut" visas lidmašīnas gaisā, kas lido no Krievijas uz Jemenas nemiernieku rajoniem.

Kā piedraudēja, tā arī apsīka ieroču piegādes, un nemierniekiem nebija ar ko terorizēt Sauda arābijas pierobežas.

Vernons 16.septembris 2019 22:27
0 1 Atbildēt

Krievi berzē rokas! Amerikāņi apvaino Irānu. Krievi atbalsta Irānu! Kas apgādāja Husītus ar droniem? Varbūt Saudu arābi paši uztaisīja feijerverķi? Maz ticams. Viens gan ir skaidrs, ja vainīgi izrādīsies krievi, tad Saudu Arābija viņus izsvēpēs no Sīrijas!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 5

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti