Polija cīņā ar augsto inflāciju samazina nodokļus degvielai un enerģijai 11

 

Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 26.novembris 2021 9:16

Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis ceturtdien paziņoja par nodokļu samazinājumiem degvielai un enerģijai, kā arī subsīdiju piešķiršanu grūtībās nonākušajā mājsaimniecībām, tādējādi cenšoties mazināt inflācijas negatīvo ietekmi.

Moraveckis pauda cerības, ka šie pasākumi mazinās inflācijas negatīvo ietekmi, jo sevišķi ziemas mēnešos, kad valdība prognozē patēriņa cenu pieaugumu.

Polijas valdība mājsaimniecībām uz trīs mēnešiem samazinās pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi gāzei no 23% līdz 8%, kā arī PVN likme elektroenerģijai tiks samazināta līdz 5%.

Vienlaikus uz laiku tiks atcelts akcīzes nodoklis un PVN degvielai, kā arī aptuveni pieciem miljoniem mājsaimniecību tiks veikti sociālo pabalstu maksājumi, lai kompensētu straujo pārtikas produktu cenu kāpumu.

Moraveckis norādīja, ka šo pasākumu kopējās izmaksas veidos aptuveni desmit miljardus zlotu (2,1 miljardu eiro).

Gada inflācija Polijā oktobrī sasniedza 6,8%, kas ir augstākais līmenis pēdējos vairāk nekā 20 gados.

 
Visi komentāri
 
Mairis 26.novembris 2021 11:08
2 4 Atbildēt

Man ir pāris jautājumi Polijai - vai jūs vispār ziniet, kas ir Ženēvas konvencija, kā arī Eiropas Pamattiesību harta? Jūsuprāt, tos poļus, kuri bēga no nacistiem, arī vajadzēja apšaudīt pie Zviedrijas krastiem, bet valdības mītni Londonā uzspridzināt nafig? Jūs esiet vieni no tiem, kuri ir uzdāvinājuši Turcijai 6 mlrd. Eiro bēgļu jautājuma risināšanai (atrisināja?). Sešus miljardus agresoram, kurš veic karadarbības vairākās valstīs, okupē ES dalībvalsts teritorijas un iznīcina jums tik tīkamu kristiešu mantojumu. Tad cik miljardus ir jādod valstij, kura nekad nevienam nav uzbrukusi? Vai ES fondi ir domāti sieviešu un bērnu slepkavošanai?

Pļurkt 26.novembris 2021 11:40
4 3 Atbildēt

Ko tu pīpē??

Krotow 26.novembris 2021 15:25
4 1 Atbildēt

Iesākumā nejauc bēgļus ar ekonomiskajiem migrantiem? Tur pie Polijas robežas bēgļu praktiski nav. Tāpat kā vispār no tā bara kas no Āfrikas/Āzijas šobrīd veļas uz Eiropu, īstu bēgļu ir labi ja 10%. Tos džeku pūļus, kas vieni paši deso uz Eiropu, bija jātriec atpakaļ ar sūdainu mietu. Lai paši sprauž savus diktatorus un korumpantus uz dakšām.

krokodails 26.novembris 2021 21:28
2 1 Atbildēt

Mairi

Nejauc bēģļus ar hibrīdkara instrumentiem. Tie, kuri atrodas Baltkrievijā, tie nav bēgļi, bet Luka organizēti robežpērkāpēji.

imzz 27.novembris 2021 15:22
0 1 Atbildēt

Tu tak pats nezini, kas ir Ženēvas konvencija. Tā nosaka noteikumus, kā jāizturas pret kara gūstekņiem un tās valsts, ar ko tiek karots, civiliedzīvotājiem okupētās teritorijās.

aizejošais 26.novembris 2021 11:56
2 0 Atbildēt

atcels VISU PVN un akcīzi degvielai? kaut kā nešķiet reāli.

PN - paskatoties citus masu mēdītājus - protams, neatcels. Pazeminās akcīzi. Par cik, netiek teikts, vismaz bloomberg.

Atkal iAuto izceļas ar virspusīgiem tekstiņiem.

aizejošais 26.novembris 2021 12:01
1 0 Atbildēt

Taxes on petrol will be lowered to the minimum allowed by the European Union. This will go on for five months, starting on December 20.

Benzīnam tas ir 0.359 eiro litrā, dīzelim - 0.33 eiro litrā.

Diez ko daudz jau nu cenas nekritīsies.

anoagask 26.novembris 2021 12:24
0 0 Atbildēt

labi, ka pie mums nav inflācijas

anonimikis 26.novembris 2021 13:14
1 1 Atbildēt

mums nav tik daudz nabagu kā Polijā, kuri uzreiz ar nodokļiem jāglābj.

Zemesgramata 26.novembris 2021 13:36
1 0 Atbildēt

Tikmēr mūsējiem vārdi "nodokļu samazināšana" iedzen šausmas.

Nevarēs saviem čomiem organizēt miljonu testu iepirkumus.

Aigi 28.novembris 2021 8:02
1 0 Atbildēt

Šis ir visstulbākais, ko var darīt valdība.

Nodokļu brīvdienas uz izejvielu, kompasi nespēj kontrolēt ir vājprāts.

Ko Polijā darīs pēc 3m, ja cena naftai/ enerģijai joprojām būs augsta. Turpinās subsidēt? Cik ilgi?

Kad to palaidis vaļā būs iedzīvotājiem šoka terapija. būs daudz sliktāk kā iedzīvotājiem ļaut pielāgoties pakāpeniski, mainīt savus ieradumus pakāpeniski. Zema cena ļauj daudz tērēt, kas nemaz neliek cenām samazināties.

Polija atkal veļas uz komunisma un visu kontroles pusi.

Tie, kas te priecājas par to, īsti nesaprot bildi kopumā. Un redz īstermiņa labumu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 6

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Ko dara šī tehnika? (+ VIDEO) 5

Kravas auto ar piekabi kaut ko vienmērīgi izkaisa uz ceļa. Vai varētu būt, ka šādi ātrā un vienkāršā veidā tiek atjaunots ceļa segums? Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 18

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti