Velosezona ir sākusies: policija atgādina par satiksmes drošību 7

 

Foto: Publicitātes attēls

VP | 5.maijs 2021 13:49

Atgriežoties pavasarīgajam un siltajam laikam, satiksmes dalībniekiem pievienojas arvien vairāk velosipēdistu.

Pēc šo transportlīdzekļu sezonas pārtraukuma, būtiski ir atkārtot ceļu satiksmes noteikumus, lai, pavadot laiku ceļu satiksmē, tas gan gājējiem, gan braucējiem būtu drošs un patīkams.

Piedaloties ceļu satiksmē ar velosipēdu, pirmajā vietā ir drošība. Uzmanība jāpievērš pareizi aprīkojot transporta līdzekli ar gaismu atstarojošiem elementiem, kā arī neaizmirstot par ķiveres  lietošanu. Velosipēdam ir jābūt tehniskā kārtībā un aprīkotam ar bremzēm. Valsts policija aicina satiksmes dalībniekus ievērot drošus intervālus un distances vienam no otra. Piedaloties ceļu satiksmē, velosipēda vadītājam savs transportlīdzeklis ir jāvada pēc iespējas tuvāk brauktuves labajai pusei. Ja vienlaicīgi uz brauktuves atrodas vairāki velosipēdisti, tad jāievēro braukšana vienam aiz otra, nevis blakus. Svarīgi atcerēties, ka braucot pa gājēju ietvi ar velosipēdu, priekšroka ir gājējiem, un jāpārvietojas ar  ātrumu, kas neapdraud citus satiksmes dalībniekus.

Kā liecina ceļu satiksmes statistikas dati, 2020. gadā valstī kopumā fiksēti 921 ceļu satiksmes negadījumi, kuros iesaistīti velosipēdu vadītāji, no tiem 16 beigušies ar letālām sekām. Vidzemes reģionā fiksēti 85 ceļu satiksmes negadījumi. Savukārt, šogad Vidzemes reģionā trīs mēnešos fiksēti jau 11 satiksmes negadījumi, kuros iesaistīti velosipēdisti.

Valsts policija vēlreiz atgādina, pirms došanās ceļā pārbaudīt savu transporta līdzekļa tehnisko stāvokli. Satiksmes dalībnieki tiek aicināti savus transportlīdzekļus novietot drošā vietā un parūpēties par  drošības aprīkojumu, lai izvairītos no zādzībām. Cieni citus satiksmes dalībniekus un ievēro ceļu satiksmes noteikumus!

 

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Gaismas 5.maijs 2021 14:37
7 1 Atbildēt

Noregulējiet gaismas, lai gaismo ceļu nevis pretībraucēju acīs. Neizmantojiet stroboskopus. Priekšā balta gaisma, aizmugurē sarkana. Gaismas ne augstāk par dakšu, sliktākajā gadījumā uz stūres, bet ne uz galvas (nebrīnieties ja kāds uzšaus).

atstarotāji 5.maijs 2021 16:53
7 2 Atbildēt

vai atstarotāji spieķos gadījumā nav pārvērtēti? Tie redzami kad auto ir perpendikulāri veļļukam. Kamēr auto ir klāt, veļļks jau sen ir prom. Ja notiek velo un auto sadursme 90 grādu leņķī, tad atstarotāji nu nekādi nespēja to novērst izņemot dažus ļoti retus gadījumus. Galvenais ko vajag - lai lisapēdistiem būtu tumsā normālas gaismas, priekšā balta un pakaļā sarkana, uz baterijām nevis sūda atstarotāji. Mūsdienās, kad lampas maksā eur10 tas nav daudz prasīts. Gaismām jābūt pastāvīgi degošām, jo ir brīži kad vadītājs skatās uz velo tieši tajā brīdī kad lampa ir izdzisusi un nākamajā brīdī skatās jau citā virzienā. Ja mirgojošas lampas būtu tik superīgs izgudrojums - nu, visi auto naktī arī braukātu ar mirgojošām gaismām. Daži velobraucēji ir tupi kā tie ķīnieši kas ražo tos mirgojošos sūdus un daži ir slinki, aizmirst uzlādēt un tad taupot baču brauc ar mirgojošu. Vārdu sakot, ar mirgojošām gaismām brauc tikai vaļenki kas domā maz un slikti.

Johaidī 5.maijs 2021 15:10
4 0 Atbildēt

A kur braukt Rīgā? Visi ceļi sabrukti. Staķi, Restarts jau pienācis?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijā autobuss ar pasažieriem iegāžas upē; ir bojāgājušie (+ VIDEO) 7

Sanktpēterburgā nezināmu iemeslu dēļ pasažieru autobuss nobraucis no ceļa un iegāzies Moikas upē. Lasīt vairāk

 

Lietuvas muitnieki novērš divu "Tesla Cybertruck" izvešanu uz Baltkrieviju 9

Lietuvas muitnieki aizturējuši divus automobiļus "Tesla Cybertruck", jo ir aizdomas, ka šos pikapus ar elektrodzinēju bija paredzēts kontrabandas ceļā caur Baltkrieviju ievest Krievijā, tādējādi pārkāpjot Eiropas Savienības (ES) sankcijas. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG piedāvā 449 Zs jaudīgu kabrioletu (+ FOTO)

Mercedes-AMG pieteicis CLE 53 4-Matic+ kabrioletu, kas tirgū tiks laists 2024.gada otrajā pusē. Lasīt vairāk

 

Kā baltkrievu tālbraucējs Polijā 350 eiro sodu nopelnīja (+ VIDEO) 21

Baltkrievu "fūres" vadītājs, kurš krustojumā un uz gājēju pārejas apsteidz netrafarētu policijas automašīnu, tiek apturēts un saņem sodu PLN 1500 (350 EUR) apmērā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti