Problēmas ar stabiņiem Rīgas ielās novērsīs 4

 
Nozare.lv | 13.jūlijs 2021 14:10

Dažu mēnešu laikā tiks apkopota informācija un novērstas Rīgas ielās uzstādīto stabiņu radītās problēmas operatīvajam transportam, otrdien pēc tikšanās ar Rīgas vicemēru Vilni Ķirsi (JV) žurnālistiem teica Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule.

Cipule uzsvēra, ka pirmo reizi Rīgas domes vadība ir uzaicinājusi viņu uz tikšanos, lai pārrunātu aktuālās problēmas un vienotos par sadarbību to novēršanā.

Gan Ķirsis, gan NMPD vadītāja skaidroja, ka turpmāk NMPD pārstāvji piedalīsies iknedēļas operatīvajās sanāksmēs Rīgas domes Satiksmes departamentā, kur notiks diskusija ekspertu līmenī, lai uzlabotu drošību Rīgas transporta sistēmā.

Cipule norādīja, ka NMPD turpmāko dažu mēnešu laikā apkopos informāciju, ko sniedz dienesta darbinieki par Rīgas ielās izvietoto stabiņu radītajām satiksmes problēmām. Šī informācija tiks nodota Rīgas domes ekspertiem un kopīgi tiks meklēti risinājumi.

Viņa noliedza, ka stabiņi pašlaik radītu tik būtiskas problēmas, ka NMPD nevarētu laikus ierasties pie cilvēkiem, kuru dzīvība ir briesmās. Gadījumos, kad ir apdraudēta cilvēka dzīvība, uz izsaukumu tiek nosūtītas vairāk nekā viena NMPD brigāde, līdz ar to, vienai brigādei aizkavējoties, otra, var ierasties ātrāk.

Arī Ķirsis norādīja, ka NMPD šādās situācijās ir tiesības braukt pāri stabiņiem, lai glābtu cilvēka dzīvību.

Kā viens no punktiem, par kuru ir saņemta informācija no NMPD operatīvā transporta vadītājiem un mediķiem, ir Bruņinieku iela, kurā pašvaldība veikusi satiksmes mierināšanas pasākumus.

Cipule atzina, ka sākotnēji vairāk valdījušas emocijas, taču, autovadītājiem pierodot pie jaunās situācijas, risinājumus atrast būs vieglāk. Līdzīgas situācijas mēdzot veidoties ne tikai Rīgā, bet arī citviet, kur notiek ceļu remonti un tiek mainīta satiksmes organizācija.

Ķirsis atzina, ka, plānojot satiksmes mierināšanas pasākumus, būtu vajadzējis izrunāt situāciju arī ar NMPD, bet tas nav noticis. Tādēļ pašlaik šī situācija tiek labota un NMPD tiks uzklausīts un ņemti vērā dienesta ekspertu ieteikumi, kā atvieglot operatīvā transporta pārvietošanos.

Ķirsis uzsvēra, ka satiksmes mierināšanas pasākumi uzlabo satiksmes drošību un minētajās ielās samazinās satiksmes negadījumu skaits. Tas nākot par labu arī NMPD, kas līdz ar to saņem mazāk izsaukumu, viņš piebilda.

LETA jau ziņoja, ka šodien notika Rīgas domes un NMPD vadības pārrunas par drošības uzlabošanu galvaspilsētas transporta sistēmā.

Sanāksmē tika pārrunātas iespējas uzlabot NMPD operatīvā transporta līdzekļu mobilitāti Rīgā un diskutēt par veidiem, kā uzlabot drošību Rīgas transporta sistēmā, lai aizsargātu satiksmes dalībnieku dzīvību un veselību.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Vecais nīgrais 13.jūlijs 2021 16:05
12 1 Atbildēt

Tad kad cilvēki teica, ka būs ziepes ar NPD un VUGD, RD trallināja "Pilsēta cilvēkiem" iesūtītos pantiņus, par cilvēku (domāts velosipēdistu) un gājēju drošību. Tad kad NMPD ielika internetā video ar RD un Pilsēta cilvēkiem sastrādāto satiksmes plānošanas analfabētismu, proti dēļ stabiņiem priekšā stāvošie nevar atbrīvot ceļu operatīvajiem dienestiem, tad RD PR speciālisti uzreiz ķērās labot negatīvo publicitāti.

Vai tad grūti uztaisīt publisko apsriešanu savām idejām un dot iespēju izteikties visiem ieinteresētajiem par labāko risinājumu? Var taču uztaisīt kādu konsultatīvo padomi ar ar operatīvajiem dienestiem, Arhitektu nevalstiskajām organizācijām, piesaistīt universitātes, un uztaisīt kaut ko jēdzīgu. Tagad taču var uztaisīt pat datorismulācijas visiem satiksmes risinājumiem un izpētīt kas un kā notiek, pirms vispār sāk zīmēt joslas un skrūvēt stabiņus.

gunbox 13.jūlijs 2021 16:29
10 0 Atbildēt

Kādā veidā var novērst problēmu par kuru jau ir samaksāts? Tikai nosedzot problēmas novēršanu no vainīgo kabatas. Vienīgi problēma nav stabiņos. Un tā katrs valsts iepirkums jau plānā sačakarēt, lai pēc tam atkal iešņauktu naudu priekš labošanas.

Norūpējusies 13.jūlijs 2021 14:47
8 0 Atbildēt

Vai sniega lāpstu iepirkums ir jau izsludināts ? Kā ziemā būs iespējams ar lielo tehniku iztīrīt apstabiņotās ielas ?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 4

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti