Autotransporta direkcija: Šogad ir īpaši svarīgi instruēt bērnus par potenciālajām riska situācijām ceļā uz skolu

 

Ilustratīvs attēls Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 30.augusts 2021 13:38

Ņemot vērā, ka liela daļa bērnu ir ilgstoši mācījušies attālināti un nav izmantojuši sabiedrisko transportu, šogad ir īpaši svarīgi instruēt savu bērnu par to, kā rīkoties dažādās situācijās, dodoties uz skolu, aģentūrai LETA norādīja Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš.

Viņš pauda, ka direkcija tāpat atkārtoti uzrunājusi pārvadātājus, atgādinot, ka par mazajiem pasažieriem ir jāparūpējas un nekad nedrīkst atteikt viņiem palīdzību.

"Gadījumos, kad runa ir par bērna drošību, šoferim ir jāzvana policijai, ja sazināties ar vecākiem nav iespējams. Šādi jārīkojas, neskatoties uz to, ka reiss var tikt aizkavēts un citi pasažieri galamērķī var nenokļūt laikus," norādīja Godiņš.

Direkcijā pauda, ka vecāki ir aicināti pastāstīt saviem bērniem par to, kā rīkoties, ja, braucot sabiedriskajā transportā, gadās saskarties ar grūtībām. Pirmkārt, būtu vēlams pirms skolai konkrēto maršrutu izbraukt kopā ar bērnu. Otrkārt, būtu jānorāda, ka jebkurā neskaidrā jautājumā sākotnēji ir jāvēršas pie autobusa vadītāja. Treškārt, ja bērnam nav sava mobilā tālruņa, ir jāsagatavo zīmīte ar vecāku tālruņa numuru, lai vadītājs var sazināties. Ceturtkārt, nepieciešamības gadījumā jālūdz palīdzība apkārtējiem, piemēram, noskaidrojot pieturvietu, kur bērns atrodas, vai palūdzot sazināties ar vecākiem.

Tāpat ne mazāk svarīgi ir pārliecināties par drošu ceļa šķērsošanu, izkāpjot no sabiedriskā transporta. Autobusa izmērs ir liels, tāpēc pasažieris, kurš aiz tā stāv, nepārredz ceļa braucamo daļu un arī nav redzams citiem ceļa satiksmes dalībniekiem. Turklāt šobrīd, kad diennakts tumšais laiks iestājas agrāk, pasažierus, kuri nelieto gaismu atstarojošus elementus, pamanīt ir grūti, teica Autotransporta direkcijā.

Direkcija pēdējo gadu laikā ir saskārusies ar gadījumiem, kad bērns ir iekāpis citā autobusā vai palaidis garām savu pieturu, aizbraucot tālāk līdz vietai, ko nepārzina. Nereti tādās situācijās bērni nobīstas, nezinot, kā tālāk rīkoties un pie kā vērsties. Tāpat bijuši gadījumi, kad pirmsskolas vecuma bērns reģionālā maršruta autobusā vēlas braukt viens pats jeb bez pavadoņa, lai gan bērnus šādā vecumā nedrīkst atstāt bez uzraudzības.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti