Rīt visā valstī sāksies akcija “ROADPOL Drošības dienas”! 1

 

Foto: iAuto.lv

Valsts Policija | 15.septembris 2021 14:15

Jau no rītdienas, 16. septembra, nedēļas garumā, līdz 22. septembrim, Eiropas Savienības dalībvalstīs, tostarp Latvijā, norisināsies Eiropas ceļu policijas tīkla (ROADPOL) organizētā akcija “ROADPOL Drošības dienas”.

Akcijas galvenais vēstījums ir: “Paliec dzīvs – izglāb dzīvības” un tās mērķis ir kopīgiem spēkiem panākt, lai šajā laikā uz Eiropas ceļiem nebūtu neviena ceļu satiksmes negadījuma ar bojā gājušiem un smagi ievainotiem cilvēkiem.

ROADPOL drošības nedēļas laikā uz Eiropas ceļiem policija veiks pastiprinātu ceļu satiksmes uzraudzību, nodrošinot pēc iespējas lielāku policijas klātbūtni ceļu satiksmē. Arī Valsts policija Latvijas teritorijā, papildu jau ikdienas satiksmes kontrolei, pastiprināti rūpēsies par satiksmes drošību un uzraudzīs satiksmes dalībniekus. Īpašu uzmanību pievērsīs gan mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem, gan autovadītājiem, kā arī pareizai pasažieru pārvadāšanai – tiks arī kontrolēta drošības jostu un bērnu sēdeklīšu lietošana. Tāpat likumsargi veiks pastiprinātu ātruma kontroli. Visas nedēļas garumā policija skaidros riskus, kas rodas Ceļu satiksmes noteikumu neievērošanas gadījumos.

“Diemžēl aizvadītā nedēļa uz Latvijas ceļiem ir traģiski prasījusi vairāku cilvēku dzīvības. Šādi gadījumi tikai skarbi atgādina par satiksmes dalībnieku iztrūkstošajām rūpēm gan par savu, gan apkārtējo drošību, kā arī nepieciešamību mainīt braukšanas kultūru un uzvedību uz ceļa. Ar šādu drošības akciju palīdzību policijas vēlas atgādināt, cik svarīgi ir būt uzmanīgiem un ievērot pavisam vienkāršas prasības ceļu satiksmē. Katram satiksmes dalībniekam ir jāsaprot, ka no viņa rīcības var būt atkarīga kāda cita satiksmes dalībnieka drošība un pat dzīvība,” uzsver Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis.

Šī brīža statistika diemžēl nav iepriecinoša, Latvijā šogad līdz 13. septembrim ceļu satiksmes negadījumos bojā gājuši 97 satiksmes dalībnieki, bet 2827 ievainoti. Pērn šajā pat periodā ceļu satiksmes negadījumos bojā gāja 89 personas, bet ievainotas 2986.

Iepriekšējos gados šī akcija bija zināma kā EDWARD diena, jeb diena bez ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušajiem un smagi ievainotiem cilvēkiem. Akcijas kopējais mērķis ir uzlabot ceļu satiksmes drošību, pastiprināti vēršot uzmanību, tam, ka katra satiksmes dalībnieka attieksme un uzvedība uz ceļa ir priekšnosacījums drošai satiksmei. Lai kopīgiem spēkiem šo mērķi sasniegtu, Valsts policija aicina ikvienu satiksmes dalībnieku atbalstīt akciju ne tikai šajā nedēļā, bet arī ikdienā, rūpējoties gan par savu, gan apkārtējo drošību piedaloties ceļu satiksmē.

 

 

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Jo 15.septembris 2021 22:08
3 0 Atbildēt

Ā, nu es sapratu, kāpēc pirms šī datuma bija tāds miers un tik vien paškontrole...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti