Baumanim 5.vieta FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta posmā Vācijā (+ video)

 

Foto: Rihards Baumanis

Baumanis Motorsport | 23.jūnijs 2015 9:21

Svētdien Esteringas trasē noslēdzās FIA rallijkrosa pasaules un Eiropas čempionāta Vācijas posms. Latviešu sportists Jānis Baumanis tajās izcīnīja 5. vietu, taču kopvērtējumā joprojām ir vadībā.

Svētdiena Jānim Baumanim nevarēja sākties labāk. Pēc aizvadītiem diviem brīvajiem treniņbraucieniem sportists bija nodrošinājis savam vārdam aili rezultātu tabulas galvgalī. Tā kā ātrākā braucēja un sestās vietas ieguvēja rezultāti atšķīrās par nepilnām 0,9 sekundēm, bija gaidāma sīva spēkošanās izšķirošajā kvalifikācijas braucienā. No sportiskā un rallijkrosa fanu viedokļa labāku dienas sākumu grūti iedomāties.

“Otrā diena sākās teicami. Bija labs garastāvoklis, uz brīvajiem treniņbraucieniem devos ar smaidu sejā un jutu, ka būs labi. Jau pirmajā braucienā bija trešais rezultāts, taču es zināju, kur vēl var braukt ātrāk un nomest sekundes daļas. Otrais brauciens tiešām izdevās tuvu perfektam un tas deva labas sajūtas pirms ceturtā kvalifikācijas brauciena,” komentē Jānis Baumanis.

Foto: Rihards Baumanis

Lai arī noskaņojums bija lielisks, Vācijas posma pēdējā, ceturtajā priekšbraucienā Jānim neizdevās starts un no pirmā pagrieziena viņš izbrauca kā piektais. Tomēr sacīkstes gaitā SET promotion komandas sportists divas pozīcijas atkaroja un finišu šķērsoja kā trešais, pēdējā aplī uzrādot labāko rezultātu.

“Nesanāca perfekts starts, bija arī vairāki sitieni pa aizmuguri un sāniem. Nepaveicās. Bet turpināju cīnīties un finišēju trešais, kas četru braucienu summā deva astoto vietu un uz pusfinālu ļāva ieņemt vietu starta otrās rindas ārmalā,” par pēdējā kvalifikācijas brauciena iznākumu stāsta sportists.

Astotā vieta kvalifikācijā nozīmē, ka pusfinālā sportistam uz starta jāieņem malējā pozīcija otrajā rindā. Šāda starta kārtība nav tā pateicīgākā, tomēr pusfināla brauciens kārtējo reizi pierādīja, ka tehniskajos sporta veidos ir iespējams viss un ir jācīnās līdz beigām.

“Jau startā izstājās viens no šīs sezonas galvenajiem konkurentiem, krievs Ņikita Misjuļa, bet komanda mani tikmēr turpināja dzīt uz priekšu. Pirmajā aplī izbraucu džokeri un tobrīd biju trešais. Apļa laiki man bija ļoti ātri un pilnīgi jutu, ka viss iet kā no rokas. Rezultātā izcīnīju pirmo vietu, kas pat likās neticami pēc visām neveiksmēm un ķibelēm, kādas bija bijušas,” - tā Jānis.

Bet tad pienāca fināls un apstiprinājās atziņa, ka sacensības beidzas tikai aiz rūtainā karoga un līdz tam var notikt it viss.

“Jau pirmais pagrieziens bija interesants. Tiktu stumts, sists, mazliet pabraucu uz diviem riteņiem. Kad nostājos uz visiem čeriem riteņiem, nokrita daļa izpūtēja, kas samazināja mašīnai jaudu. Taisnajos trases posmos to īsti nevarēja just, taču šaurajos, lēnajos pagriezienos, kādu Esteringā ir veseli trīs, ļoti izteikts bija griezes momenta deficīts,” sarežģījumus fināla braucienā apraksta Jānis.

Ja jau šķita, ka ķibeļu vairāk nevar būt, pēdējie trīs apļi sagādāja kārtējo pavērsienu sacensību norisē un pielika punktu FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta posmam Esteringā, Vācijā.

“Spītējot nolūzušajam izpūtējam, fināla brauciena pirmajā pusē uzrādīju divus ātrākos apļa laikus. Tad devos džokerī, pēc kura izbraukšanas nenosedzu iekšmalu un ungārs Kristiāns Žābo spēcīgi atspiedās pret mani. Tajā brīdī no aizmugurējā kreisā riteņa nobortējās riepa un šādā stāvoklī cīņu turpināt jau vairs nav iespējams. Ja uz taisnēm un grants daļā mašīna vēl ir braucama, tad uz asfalta viņa jau ir burtiski nevaldāma. Atlikušajā brauciena daļā trīs reizes gandrīz sagriezos, tomēr man izdevās savākties un patiesībā ar piekto vietu esmu apmierināts,” nobeigumā saka Jānis Baumanis un piebilst, ka tāds ir šis sports.

Savam kopvērtējuma kontam Jānis Vācijā pieskaitīja vēl 17 punktus un šobrīd tas summā dod 70 punktus, joprojām nodrošinot līdera pozīciju. Izmaiņas turpretī ir notikušas nākamo vietu sadalījumā. Pēc Vācijas posma uz otro pozīciju ir pakāpies Jāņa komandas biedrs, Krievijas sportists Timurs Šigabutdinovs, kuram šobrīd ir 61 punkts, bet trešajā vietā atrodas sacensību uzvarētājs, dānis Ulriks Linnemans. Šī rallijkrosista kontā patlaban 59 punkti.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti