Baumanis pirmo kvalifikācijas cēlienu noslēdz ar uzvaru savā braucienā (+ video)

 
4.jūlijs 2015 21:10

Sestdien nelielajā Rietumzviedrijas ciematā Holjē skatītāju tūkstošu uzraudzībā noslēdzās FIA pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta kārtējā posma pirmā kvalifijācijas kārta.

Eiropas čempionāta ieskaitē S1600 klasē braucošais Jānis Baumanis pēc trim braucieniem ir otrais.

Turpinoties pēdējās dienās Holjē valdošajai tveicei, karsti notikumi sestdienas pusdienas laikā pārsviedās arī uz sacīkšu trasi. Tieši tad pēc pasaules čempionāta sestā un Eiropas čempionāta ceturtā posma oficiālās atklāšanas un uguņošanas trasē devās S1600 klases sportisti, tostarp Jānis Baumanis.

Pirmajā kvalifikācijas braucienā Jānis stājās uz iepriekšējās dienas izlozē iegūtās otrās starta vietas, kas, paša vārdiem sakot, būtiskas priekšrocības šajā trasē nedod. Pēc neveiksmīga starta un džokera apļa Jānis tomēr spēja atkarot pozīcijas un finiša līniju šķērsoja kā otrais nepilnas pussekundes atstatumā aiz igauņa Janno Ligura. Pirmā kvalifikācijas brauciena kopvērtējumā tas Jānim deva ceturto vietu.

“Dienas sākums patiešām bija karsts. Pēc tam vēl izskrēju pa trasi, biju labi iesilis un noskaņojies. Jau iesildīšanās braucienos jutu, ka šodien ir braucamā diena, un to parādīja arī otrais labākais apļa laiks aiz krieva Ņikitas Misjuļas. Turpat pavisam netālu atradās dānis Ulriks Linnemans un tas jau bija prognozējams. Par pirmo braucienu runājot, man īsti neizdevās starts un arī džokera aplis. Iesēdos astē igaunim Janno Liguram, stūmu viņu uz priekšu, tāpēc arī ir ceturtais rezultāts pēc pirmā brauciena,” kvalifikācijas iznākumu skaidro sportists.

Pirmssacensību sagatavošanās procesā Jānis norādīja, ka Holjē galvenais ir labs starts un šī atziņa apstiprinājumu guva otrajā kvalifikācijas braucienā. Proti, iebraukt pirmajā pagriezienā neizdevās optimāli un pat ar otrajā aplī uzrādīto absolūti labāko laiku S1600 klasē, viņš finišēja ceturtajā vietā. Jāņa rezultātu neuzlaboja arī krievu sāncenša Misjuļas izlaistais džokera aplis, par ko viņš zaudēja tika divas pozīcijas. Lai vai kā, divu kvalifikācijas braucienu summā SET Promotion komandu pārstāvošais Jānis Baumanis atradās piektajā vietā.

“Otrajā braucienā man atkal bija starts ar ātrākajiem braucējiem un atkal neveiksmīgi izspēlēju džokera apli. Tomēr ciešā trīs braucēju grupā sekojām līderiem un es finišēju ceturtais. Misjuļa šajā braucienā izlaida džokera apli, par ko sākumā arī saņēma 30 sekunžu sodu, taču tas vēlāk tika atcelts, jo izrādījās, ka tiesneši pirms došanās pēdējā aplī viņam nepareizi bija parādījuši atlikušo apļu skaitu,” stāsta Jānis.

Trešajā un pēdējā sestdienas kvalifikācijas sesijas braucienā uz starta līnijas atkal stājās pieci ātrākie braucēji, tostarp Jānis Baumanis. Starts nebija perfekts, taču pareizi izvēlēts brīdis doties džokera aplī, kā arī mazliet agresīvāka braukšana atmaksājās ar izcīnītu pārliecinošu uzvaru un lielisku noskaņojumu saules apspīdētajā Holjē.

“Pirmajā pagriezienā bija pamatīgs haoss, tāpēc izvēlējos uzreiz doties tukšā džokera aplī. Pārējos apļus burtiski nolidoju. Pašam prieks, kā viss sanāca. Viena kļūda, asumiņš gan arī bija, kad ar 120 kilometriem stundā pabraucu uz diviem riteņiem, bet saņēmu sevi rokās, teicami nobraucu atlikumu un nu diena ir galā,” par padarīto stāsta Jānis un piebilst, ka uzvara pēdējā braucienā, apsteidzot Holjes “veterānu” Linnemanu, ir pamats labām sajūtām pirms rītdienas.

Kā ziņots, pēc trim Eiropas čempionātā aizvadītiem posmiem Jānis ar 70 punktiem ir kopvērtējuma līderis. Par deviņiem punktiem mazāk ir Jāņa komandas biedram, Krievijas sportistam Timuram Šigabutdinovam, bet vēl divus punktus mazāk šogad ir izcīnījis dānis Ulriks Linnemans.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti