Jānis Baumanis 2.vietā pēc Frančiakortas posma pirmās dienas (+ video)

 

Foto: Baumanis Motorsport Photography

17.oktobris 2015 22:32

Latviešu rallijkrosa braucējam un pašreizējam Eiropas čempionāta līderim Jānim Baumanim sacensību ievads nebija viegls, tomēr pēc aizvadītajiem trim kvalifikācijas braucieniem viņš atrodas 2.pozīcijā.

Ar brīvajiem treniņbraucieniem sestdienas rītā Frančiakortas trasē Itālijā sākās FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta noslēdzošais posms. Latviešu rallijkrosa braucējam un pašreizējam Eiropas čempionāta līderim Jānim Baumanim sacensību ievads nebija viegls, tomēr pēc aizvadītajiem trim kvalifikācijas braucieniem viņš atrodas 2.pozīcijā.

Lai arī Jāņa sacīkšu Renault Twingo kaujas gatavībā bija jau divas dienas pirms sacīkstēm, tieši treniņbraucienos to piemeklēja tehniska rakstura problēmas ar bremzēm. Jāņa pārstāvētās Set Promotion komandas mehāniķi centās tās novērst, tomēr treniņu laikā tas pilnībā neizdevās un sportists attiecīgi uzrādīja tikai devīto labāko rezultātu S1600 klases konkurencē.

Līdz pirmajam kvalifikācijas braucienam problēmas bremžu sistēmā bija likvidētas un šķita, ka nebūs šķēršļu, lai aizvadītu labu sacīksti. Tomēr jau pirmajā pagriezienā Jānis iekļuva sadursmē ar diviem konkurentiem un zaudēja cerības uzrādīt labu rezultātu. Nebija gan arīļaunuma bez labuma, jo pēc šīs sadursmes Jānis bija vienīgais no trim tajā iesaistītajiem, kurš spēja turpināt braucienu un šķērsot finiša līniju. Galvenajam konkurentam čempionāta kopvērtējumā, ungāram Kristiānam Žābo līdz ar lietuvieti Kasparu Navicki šis brauciens turpretī beidzās īsti nesācies.

Foto: Baumanis Motorsport Photography

“Treniņbraucienu sākumā biju nepatīkami pārsteigts, ka kopš Barselonas posma mašīnai bija veiktas izmaiņas regulējumos un bremzēšanas laikā tā kļuva gandrīz nevaldāma. Tomēr līdz pirmās kvalifikācijas startam komanda problēmas lielā mērā novērsa un biju gatavs iesaistīties cīņās. Brauciena startā sanāca ļoti labi pirmie metri, bet tad diemžēl iekļuvu sadursmē ar Žābo un Navicki, noslāpa manas mašīnas motors, apmēram 20 sekundes pagāja, kamēr to atkal iedarbināju un uz labu rezultātu jau cerēt vairs nevarēju,” dramatiskos pirmā kvalifikācijas brauciena notikumus atminas Jānis.

Cik neveiksmīgs bija pirmais kvalifikācijas brauciens, tik sekmīga bija otrā kvalifikācija. Tajā Jānis nodemonstrēja patiesi atzīstamu sniegumu, uzrādīja absolūti ātrāko apļa laiku, apsteidzot pat dažu labu Supercar klases pārstāvi, un uzvarēja ne vien savā braucienā, bet visā sīvajā S1600 klases konkurencē, kopāņemot. Šīs uzvaras rezultātā Jānis no septiņpadsmitās vietas pakāpās uz piekto. Kāpumu vēl par trim pozīcijām Jānim nodrošināja trešās kvalifikācijas iznākums, proti, veiksmīgi aizvadīts brauciens un tajā izcīnīta trešā vieta latvieti pacēla līdz Frančiakortas posma kopvērtējuma tabulas otrajai ailei.

Foto: Baumanis Motorsport Photography

“Otrajā braucienā nav daudz ko piebilst - ļoti labs starts un ļoti labi aizvadīts brauciens nodrošināja uzvaru šīs kvalifikācijas kopvērtējumā. Trešajā kvalifikācijā pēc dāņa Ulrika Linnemana falšstarta izvirzījos vadībā un tur turējos līdz pēdējam brīdim. Diemžēl neliela kļūda maksāja uzvaru, tomēr vispārējais noskaņojums ir ļoti labs un arī komanda ir apmierināta ar manu sniegumu. Vienīgi var piebilst, ka trase tomēr nav tik laba, kāšķita tās pirmajā apskatē pirms pāris dienām - grants sekcijā bedres ir tādas bedres, kādas nebija redzētas kopš Latvijas autokrosa laikiem, turklāt vietām Frančiakortas trase ir ļoti nežēlīga. Galvenokārt tas ir pirmais pagrieziens, kur jābūt īpaši piesardzīgiem, jo šodien šeit piedzīvots ļoti daudz avāriju,” pirmās sacensību dienas izskaņā stāsta Jānis.

Pēc sestā Eiropas čempionāta posma, kurš norisinājās Barselonā, Jānis Baumanis ar iekrātiem 136 punktiem ir stabils kopvērtējuma līderis. Otrajā pozīcijā ar 110 punktiem atrodas ungārs Kristiāns Žābo, bet trešais ir francūzis Andrea Dubūrs. Viņa kontā 108 punkti.

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Foto: Baumanis Motorsport Photography

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti