Nitišam Itālijā sadursme un izstāšanās pusfinālā (+ video)

 

Reinis Nitišs Foto: Olsbergs MSE

Ra Events | 19.oktobris 2015 7:31

Svētdien Frančakortā, Itālijā, norisinājās izšķirošie notikumi Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) 12. posmā, kur uzvaru izcīnīja Olsbergs MSE komandas pārstāvis Andrēass Bakeruds. Reinis Nitišs sava pusfināla brauciena startā piedzīvoja sadursmi, pēc kuras finišēja ceturtajā pozīcijā, neiekļūstot finālā.

Otrā sacensību diena Frančakortā Reinim sākās nevainojami – lietus apstākļos trešajā kvalifikācijas kārtā savā braucienā viņš izcīnīja pārliecinošu uzvaru, kas vēlāk nodrošināja viņam labāko rezultātu arī trešajā kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā un līdz ar to maksimālo punktu skaitu – 50. Ceturtajā kvalifikācijas kārtā Reinis savā braucienā cīnījās ar komandas biedru Bakerudu, aiz kura sasniedza finišu, kopvērtējumā iegūstot astoto vietu un vēl 36 punktus.

Slapjā Frančakortas trasē Reinis Nitišs jutās ļoti labi un ievērojami uzlaboja savu pirmās dienas pozīciju, iekļūstot pusfinālā ar sesto labāko rezultātu, nodrošinot sev pusfināla braucienā otro starta rindu. Diemžēl Nitišam pusfināla brauciena starts nebija veiksmīgs, jo viņš zaudēja pozīciju un bija spiests iesaistīties cīņā ar Tūrdu Linnerudu. Cīņa beidzās ar sadursmi pirmajā līkumā, kur Reinis uztriecās Timija Hansena mašīnai un sagriezās. Lai gan Nitišs varēja turpināt braucienu, tā atlikušajā daļā jēkabpilietis spēja pacelties uz ceturto vietu, ar ko bija par maz, lai tiktu finālā. Finālbraucienā pārliecinošu sniegumu demonstrēja Nitiša komandas biedrs Andrēass Bakeruds, izcīnot uzvaru Itālijas posmā – pirmo Olsbergs MSE komandai šosezon. Savukārt Peters Sūlbergs finišēja trešajā pozīcijā un tādejādi 2015. gada Pasaules RX čempiona titula ieguvējs tiks noskaidrots pēdējā posmā Argentīnā.

“Pusfinālā, starta burzmā, saņēmu vairākus sitienus un tiku izstumts no trases. Ātri noreaģēju un dusmu un apņēmības pilns turpināju sacīkstes, lēnām “ķerot” priekšā braucošos, bet diemžēl zaudēts bija pārāk daudz un līdz vietai finālā tomēr nedaudz pietrūka. Šīs bija pieredzes bagātas sacensības, taču rezultāts neatbilst tam ātrumam, kādu varējām šeit parādīt,” vilšanos par pusfināla neveiksmi neslēpa Reinis.

Reinis Nitišs Foto: Olsbergs MSE

Super1600 klasē latvietis Jānis Baumanis jau pēc pusfināla uzvaras izcīnīja pietiekami daudz punktus, lai nodrošinātu sev Eiropas čempiona titulu šajā ieskaitē. Šāds tituls Latvijas autosporta vēsturē nav pirmais – pirms diviem gadiem, 2013. gadā, Super1600 klasē par Eiropas čempiona titulu sev nodrošināja Reinis Nitišs.

Reinis Nitišs Foto: Olsbergs MSE

Reinis Nitišs Foto: Olsbergs MSE

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti