Jelgavas driftā sportisti šonedēļ cīnīsies par 1000 eiro vērtu balvu fondu (+ VIDEO)

 
Kārlis Priedītis | 14.maijs 2019 13:47

Jau šo svētdien, 19. maijā, sporta un atpūtas kompleksā “Rullītis” norisināsies Latvijas drifta kausa otrais posms.

Jau šo svētdien, 19. maijā, sporta un atpūtas kompleksā “Rullītis” norisināsies Latvijas drifta kausa otrais posms. Atjaunotajā Jelgavas trasē uz starta stāsies vairāk nekā 60 Street un ProAm klašu piloti, kas cīnīsies ne vien par kopvērtējuma ieskaites punktiem, bet arī par 1000 eiro vērto “Sailun Tyre Challenge” balvu fondu.

Ar aizraujošām cīņām un negaidītiem rezultātiem aprīļa beigās Biķernieku trasē iesākās Latvijas drifta sezona, kas jau šajā nedēļas nogalē turpināsies sportistu iemīļotajā Jelgavas kartodromā. Ņemot vērā, ka daudzi piloti “Rullītī” aizvada regulārus treniņus, dalībnieku sniegums solās būt augstā līmenī.

Street klasē pēc pirmā posma vadošajās pozīcijās atrodas Igors Vozņakovskis, Dāvis Mangalis un Gints Kirgickis, savukārt ProAm ieskaitē pirmo trijnieku veido 17 gadus vecais Artūrs Bondars, Roberts Bāriņš un Reinis Rābacis. Starp līderiem pēc pirmā posma ir arī 14 gadus vecais Nikolass Bertāns, kurš kopvērtējumā atrodas ceturtajā pozīcijā.

Turpinot pagājušajā gadā iesākto tradīciju, arī šogad Jelgavas posmā dalībnieki “Sailun Tyre Challenge” ietvaros cīnīsies par 1000 eiro lielu naudas balvu fondu. Šajā cīņā varēs piedalīties dalībnieki, kas startēs ar Sailun riepām (Street klase – Atrezzo Elite ielas riepas; ProAm – R01 pussliks). Jāatzīmē, ka balvu fonds tiks sadalīts starp abu klašu līderiem atsevišķās “Sailun Tyre Challenge” TOP 4 cīņās. Tāpat šiem dalībniekiem būs tādas priekšrocības kā, piemēram, riepu iegāde par īpaši zemu cenu un atsevišķs bezmaksas treniņš 18. maijā.

Skatītāju priekam organizatori būs sagatavojuši arī dažādus priekšnesumus, par muzikālo baudījumu rūpēsies Latvijā plaši pazīstamais dīdžejs [EX] Da Bass, bet pasākumu vadīs autosporta komentētājs Artūrs Virbulis. Padomāts arī par izklaidēm mazajiem skatītājiem – visas dienas garumā darbosies piepūšamās bērnu atrakcijās un citas aizraujošas aktivitātes.

Sacensības 19. maijā oficiāli tiks atklātas 15:00 ar krāšņu dalībnieku parādi, kuras laikā tiks paziņoti kvalifikācijas rezultāti un iepazīstināts ar košajiem un jaudīgajiem drifta automobiļiem. Tomēr trase skatītājiem būs atvērta jau no paša rīta, jo no 11:00 tiks aizvadīti abu klašu kvalifikācijas braucieni. Sacensību noslēgums plānots 20:00.

Biļetes iepriekšpārdošanā par samazinātu cenu - 8 eiro stāvvieta, 10 eiro vieta tribīnēs (tribīņu vietu skaits ierobežots) - būs pieejamas visās "Biļešu Serviss" kasēs un internetā bilesuserviss.lv. Sacensību dienā uz vietas trasē biļešu cena pieaugušajiem būs 10 eiro par stāvvietu un 15 eiro par vietu tribīnēs, pensionāriem 5 eiro. Bērniem līdz 12 gadu vecumam un invalīdiem ieeja pasākumā būs bez maksas, bet vieta tribīnē ar 50% atlaidi.

Sacensību dienaskārtība:
11:00 - Kvalifikācijas braucieni Street klase
13:10 - Kvalifikācijas braucieni ProAm klase
15:00 - Sacensību svinīgā atklāšana
15:30 - Tandēmu braucieni Street klase
17:50 - Tandēmu braucieni ProAm klase
20:00 - Apbalvošanas ceremonija

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti