Tūkstošiem cilvēku šodien Vīnē atvadīsies no leģendārā F-1 braucēja Nikija Laudas (+ VIDEO)

 
iAuto | 29.maijs 2019 12:29

Tūkstošiem ļaužu Vīnes Svētā Stefana katedrālē trešdien atvadīsies no leģendārā Pirmās formulas (F-1) braucēja Nikija Laudas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Lauda pagājušajā nedēļā mira 70 gadu vecumā.

Leģendārā pilota aizvērtais zārks trešdien būs novietots katedrālē no plkst.8 līdz plkst.12 pēc vietējā laika. Lauda būs ietērpts savā sacīkšu kostīmā, bet viņa zārks būs aizvērts, un uz tā būs novietota arī viņa ķivere.

Šī būs pirmā reize Austrijas vēsturē, kad kāda sportista zārks tiks novietots katedrālē publiskai atcerei.

Plānots, ka bērēs ieradīsies vairāk nekā 300 VIP viesu. Bēru pasākumā būs 800 sēdvietu un vēl 3000 stāvvietu.

Starp svētās mises apmeklētājiem būs redzams arī pieckārtējais F-1 čempions Lūiss Hamiltons, kurš ar Laudu kopā strādāja kopš 2012.gada. Viņa ierašanās ir paredzēta kopā ar biznesa magnātu Bērniju Eklstonu un "Mercedes" komandas šefu Toto Volfu.

Tāpat uz atvadām ieradīsies bijušais F-1 braucējs Gerhards Bergers, bet Alēns Prosts un Arnolds Švarcenegers uzstāsies ar runu. Savukārt svētās mises laikā ir paredzēts atskaņot vairākus pasaulē zināmus skaņdarbus, piemēram, Džona Lenona dziesmas "Imagine" un "Hero".

Tikmēr aizvadītajā nedēļā Monako "Grand Prix" balvas izcīņā "Mercedes" piloti savus auto rotāja ar uzrakstu "Nikij, mums tevis pietrūkst", kā arī citu bolīdu detaļas rotāja sarkanais tonis, tādējādi pieminot leģendāro braucēju, kurš pēc traģiskās avārijas nereti bija redzams sarkanā cepurē.

Hamiltons, kurš triumfēja Monako sacīkstēs, vēlāk neslēpa, ka tā ir bijusi viena no sarežģītākajām viņa mūžā. "Šis panākums ir tev, Niki," savā "Twitter" kontā ierakstīja F-1 čempions. "Tavs cīņasspars bija kopā ar mani katru soli. Es zinu, ka tu uz mums noskaties no augšas, paceldams savu cepuri. Man un pārējiem tevis patiesi pietrūkst, bet es ceru, ka tu esi lepns ar mūsu sniegumu trasē."

Lauda nomira 70 gadu vecumā nepilnu gadu pēc viņam veiktās plaušu transplantācijas. Šī operācija tika izdarīta 42 gadus pēc tam, kad viņš autosacīkstēs 1976.gadā cieta smagā avārijā, mašīnai ietriecoties Nirburgringas nožogojumā un aizdegoties.

Jau 42 dienas pēc avārijas Lauda atkal sēdās pie stūres un ieguva ceturto vietu Itālijas "Grand Prix" izcīņas sacīkstēs Moncā.

Līdz sacīkšu braucēja karjeras beigām 1985.gadā viņš piedalījās 171 F-1 sacīkstēs, uzvarot 25 no tām un iegūstot godalgas 54 reizes.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti