Bertāns savu ‘’PRO’’drifta karjeru iesāk ar tandēmu pret pasaules labāko drifteri -James Deane

 

Foto: Publicitātes attēls

Elīna Berķe | 7.februāris 2020 10:20

Jau ziņojām, ka divi latviešu drifta braucēji savu drifta sezonu uzsāks posmā “Oman Oil Drift Championhsip”, Omāna, kas norisinājās pagājušonedēļ, un šobrīd jau sportisti gatavojas otram posmam, kurš notiks 13.-14. februārī.

Nikolasam Bertānam, 14 gadīgajam ‘’Pro’’ drifterim no Latvijas, šīs bija pirmās PRO klases sacensības kopā ar ļoti slaveniem un zināmiem drifteriem no visas pasaules. Ierodoties Omānā, mašīnas pārbaude bija pirmais, kas sportistam kopā ar komandu bija jāpaveic, jo drifta auto no Latvijas devās ceļā ar kuģi, un tā jau kopš novembra, vairāk kā pusotru mēnesi, atradās jūra, mērojot ceļu uz Omānu, tāpēc tehniskā apskate bija vairāk kā nepieciešama. Mašīnai viss bija kārtība, sīki uzlabojumi, atjaunojumi, un Nikolass bija gatavs startam.

Treniņbraucienos pats svarīgākais bija atkal braukt, jo pēdējo reizi driftā Nikolass bija braucis oktobra beigās, protams, svarīgi bija arī saprast segumu un riepu saķeri, kas prasa kādu laiku. Trase nebija sarežģīta, bet dažas vietas prasīja īpašu taktiku un braukšanas prasmes. Negaidītākais pavērsiens notika kvalifikācijas sapulcē, kur tiesneši paziņoja, ka neveicot pirmā iemetiena ‘’flipu’’ braucējam automātiski tiks atņemti 20 kvalifikācijas punkti. Nikolass braucot ‘’Semipro’’ klasē pie ‘’flip’’ pieradis nebija, un tas viņam bija kas pavisam jauns. Otrais negaidītais pavērsiens bija laikapstākļi, ja pa dienu trenējoties treniņos bija karsts un viena saķere, tad vakarā, norietot saulei, saķere ar asfaltu bija pavisam cita un atkal braukšana bija jāpārdomā. Pirmajā kvalifikācijas braucienā Nikolass ieguva 75 punktus, bet otrajā - 71 punktus. Ar augstāko rezultātu - 75 punktiem Nikolass kvalificējās 16. vietā, kvalifikācijas līderis pirmajā posmā bija James Deane ar 97 punktiem.

Tandēmi risinājās nākamajā dienā, no rīta notika tandēmu treniņi, kur bija iespēja ar katru no braucējiem izbraukt trasi un trenēties. Pirmais tandēms Top32 Nikolasam bija jāaizvada ar spēcīgu Ukrainas drifteri - Serhii Kremetu. Abi braucēji tandēmu braucienus aizvadīja pietiekoši līdzvērtīgi, tomēr ukrainis pieļāva mazliet vairāk kļūdas un nobrauca vājāku vadošo braucienu, kā rezultāta Nikolass uzvarēja un tika uz tandēmu braucieniem Top16.

Top16 un galvenā cīņa Nikolasam bija pret vienu no pasaules drifta līderiem James Deane, kurš ir ne tikai trīskārtējais ‘’FormulaD’’ čempions, bet arī trīskārtējais Eiropas Drifta čempionāta ‘’Drift Masters Grand Prix’’ uzvarētājs, un vairāku Eiropas vietējo čempionātu uzvarētājs. Braukšana pret James bija Nikolasa “mērķis” braucot ‘’PRO’’ klasē, un tas notika jau pirmajā posmā. Nikolass aizvadīja fantastisku sekojošo braucienu pret James, šis ,kā atdzina vairāki sportisti, skatītāji bija dienas labākais brauciens. Braucot vadošo braucienu, diemžēl, vienā vietā tika pieļauta maza kļūda, un līdz ar to Nikolasa sacensības beidzās, bet ieguvums bija daudz lielāks – tika piepildīts viens no braucēja sapņiem, uzbraukti fantastiski braucieni par kuriem runāja un sajūsminājās visi, bez šaubām, tas bija lielisks veids ka uzsākt savu ‘’PRO’’ klases braucēja karjeru.

Nākamās sacensības Nikolasam Omānā būs jau pēc nedēļas, kur norisināsies otrais posms šim čempionātam, bet ar citu trases konfigurāciju. 13. februārī notiks treniņbraucieni un kvalifikācijas braucieni, bet piektdienā- 14.februārī tandēmu braucieni ‘’TOP32’’.  Tiešraide, pēc Latvijas laika, būs 13:00 un TOP16 tiešraide, pēc Latvijas laika, būs skatāma 16:30.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti