“Biķernieku Motorsporta Festivālā” atklāj 2020. gada Latvijas rallijkrosa sezonu

 

Foto: Publicitātes attēls

Rallycross | 6.jūlijs 2020 8:55

Pēc lielākās pauzes Latvijas autosporta vēsturē, šajā nedēļas nogalē norisinājās “Biķernieku Motorsporta Festivāls”, kurā spēkiem mērojās vairāk nekā 140 dalībnieki no dažādām Ziemeļeiropas valstīm, kā arī pasākumu klātienē vēroja atbalstītāji un līdzjutēji skaitā līdz vienam tūkstotim.

Sacensības uzņēma trīs rallijkrosa čempionātus – Latvijas, Lietuvas un NEZ Baltijas, dalībniekiem bija iespēja pieteikties 12 dažādās ieskaites klasēs – kopumā uz goda pjedestāla tika sveikti 36 ātrākie piloti.

Lielākais šīs sezonas pirmā posma pārsteigums ir 14 gadus jaunā sportiste Maija Stakena, kura šajā nedēļas nogalē debitēja rallijkrosa sacensībās. Sākot ar kvalifikācijām, pusfināliem līdz pat fināliem uzrādot lielisku sniegumu, aiz sevis atstājot vairākus vīriešu kārtas pārstāvjus un kāpjot uz augstākā goda pjedestāla pakāpiena. Maija par savām emocijām pēc pirmajām rallijkrosa sacīkstēm: “Esmu patīkami pārsteigta, ka debija rallijkrosā ir izvērtusies tik pozitīvi. Nopietni gatavojāmies sacensībām kopā ar tēti Jāni Stakenu un abiem treneriem – Jāni Spīķi un lietuvieti Kasparas Novickas, kuri ļoti palīdzēja un atbalstīja arī visu sacensību laiku – varētu pat teikt, ka sacensību laikā man ir trīs tēti. Jau sākot ar pirmajiem braucieniem labi sastrādājāmies ar spoteri un spējām turēties pie stratēģijas, kura palīdzēja sasniegt augsto rezultātu. Man ir liels prieks un emocijas pārņem par sveicieniem ne tikai no komandas un līdzjutējiem, bet arī pretiniekiem un citiem sacensību dalībniekiem. No visas sirds pateicos ikvienam, kuri mani atbalstīja un sveica! Šīs bija manas pirmās, bet noteikti ne pēdējās Rallijkrosa sacensības!”

Jānis Bergs, Rallijkrosa sacensību rīkotājs: “Uzsākām sezonu vēlāk nekā ierasts, bet labāk vēlāk nekā izlaist veselu sacensību gadu. Jūlija ierobežojumu atvieglojumi mums ļāva sarīkot pilnvērtīgas autosporta sacensības, varētu teikt, ka pandēmijas iespaidā, mūsu gadījumā, bija vairāk plusu nekā mīnusu. Esam pavadījuši aizraujošu un spraigām cīņām piepildītu sacensību nedēļas nogali – ne tikai mēs, bet arī sportisti, skatītāji un līdzjutēji izbaudīja atkalredzēšanos trasē un sacensību karstumā! Ar pilnu jaudu uz priekšu - šajā sezonā paredzēti vēl trīs sacensību posmi, 26. jūlijā tiksimies Jēkabpils “Baronu” trasē, tupināsim kaimiņos Lietuvā un sezonu noslēgsim Bauskā, “Mūsa Raceland” trasē, kur apvienosim visas LAF krosa komisijas disciplīnas – rallijkrosu, autokrosu un folkreisu!”

Labākie pirmajā sacensību posmā:

Latvijas Rallijkrosa čempionāts:

LADA RX: 1. Mārcis Martinovs 2. Kristaps Martinovs 3. Edvards Egle

Super 1600: 1. Juris Sīķis 2. Edijs Ošs 3. Georg Orr

Touring Car: 1. Jānis Ikers 2. Kaspars Fricsons 3. Varis Žentiņš

CK 650 kroskarti: 1. Dāvis Tobiass 2. Laur Langeproon 3. Karl Martin Miliste

Latvijas Rallijkrosa kauss:

BMW RX 3000: 1. Mārtiņš Prūsis 2. Edgars Valeinis 3. Dainis Valeinis

XTREME kroskarti: 1. Markus Abram. 2. Andre Kiil 3. Alan Kakri

NEZ Baltijas Rallijkrosa čempionāts:

NEZ Open: 1. Marko Muru 2. Raimo Kauttio 3. Sami Rasanen

NEZ Super 1600: 1. Janno Ligur 2. Juris Spīķis 3. Georg Orr

NEZ Super 2000: 1. Maija Stakena 2. Jānis Ikers 3. Jānis Miščenko

NEZ Touring Car: 1. Kristaps Grunte 2. Stein Karu 3. Priit Rebane

NEZ 4WD: 1. Razor Razor 2. Andri Oun 3. Valdur Reinsolu

XTREME BRX kroskarti: 1. Andre Kiil 2. Markus Abram 3. Antti Suutarinen

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti