Drift Masters čempionatam Rigā norisināsies divi ieskaites posmi, un avio šovs virs Biķerniekiem

 

Foto: Publicitātes attēls

Elīne Berķe | 20.jūlijs 2021 10:50

Latvijā Jūlija beigās norisināsies lielākās drifta sacensības Eiropā, un šoreiz tie būs divi atsevišķi posmi, kuri tiks atklāti ar “The Flying Bulls” aviošovu virs Biķerniekiem!

Nākamajā nedēļas nogalē, 30. jūlijs līdz 1.augusts, Biķernieku trasē norisināsies Drift Masters Eiropas drifta čempionāta 3. un 4.posms “Drift King of Riga”. Sacensībās uz starta redzēsim 65 labākos drifta braucējus no dažādām Eiropas valstīm, tai skaitā, Džeimsu Dīnu, Pjotru Wieceku, kā arī pašmāju braucējus, kuriem tika piešķirtas sacensību “wild cards”.

Jānis Blušs, sacensību organizators: “Šīs sacensības mums, kā organizatoriem būs atkal jauns izaicinājums šogad- ja vēl līdz Jūlija sākumam zinājām, ka Rīgā norisināsies viens posms, nu jau mēs uzņemsim Rīgā divus posmus. Ir plusi un mīnusi – ierobežojumu dēļ nevaram uzņemt tik skatītājus, cik atļauj trase, bet saistībā ar to, ka norisināsies vēl viens papildus posms, tā būs iespēja vēl vairāk skatītājiem visu vērot klātienē. Papildus posms mums kā organizatoriem uzliek ātru pārplānošanu, un papildus jaunumu ieviešanu sacensību norisē, bet varu pateikt tikai vienu, cīņas Biķerniekos būs sīvas, un redzēt, kā sportisti Svētdienā, jau iebrauktā trasē aizvada vēl vienu posmu, noteikti būs kas fantastisks.”

Tiem kuriem neizdosies pievienoties sacensībās klātienē uz vietas, būs iespēja vērot tiešraidi no Biķerniekiem, kuru nodrošinās “RedBull Media” komanda, kuri šajās sacensībās izmantos līdz šim nebijušus tehniskos risinājumus, lai skatītājiem otrpus ekrānam būtu reālistiska sajūta, sajūta it kā atrastos trasē. Tiešraide būs pieejama RedBull TV mājas lapā.

Sacensību programma 3.posmam ir jau ierastā, kad skatītāji tiks aicināti piektdienas vakarā vērot kvalifikācijas braucienus, bet sestdienā Tandēmu Top32 braucienus. Sestdienā par īpašu sacensību atklāšanu būs parūpējies Latvia drift partneris Red Bull, jo atklāšanas ceremonijas laikā, virs Biķernieku trases, norisināsies “The Flying Bulls” avio šovs. Svētdiena, būs gana aizraujoša visiem skatītājiem, jo šajā dienā norisināsies viss 4.posms, kas nozīmē, ka no rīta sportisti aizvadīs kvalifikācijas braucienus, bet dienu noslēgs ar tandēmu fināl braucieniem. Divi atsevišķi posmi, 2 atsevišķi pjedestāli, būs noteikti aizraujoši.

Sacensību programma:

Piektdiena, 30. jūlijs:
17:00 – 20:30 / Kvalifikācijas braucieni 3.posms
Sestdiena, 31. jūlijs:
11:45 – 14:00 TOP32 Tandēmu treniņi 3.posms

15:00 – 15:20 TOP32 Dalībnieku prezentācija, sacensību atklāšana 3.posms

15:00 – 15:30 The Flying Bulls aviošovs virs Biķrnieku trases
15:30 – 17:30 TOP32 3.posms
18:00 – 20:00 TOP 16 3.posms
20:15 Apbalvošanas ceremonija

Svētdiena, 1.augusts:
10:30 – 14:00 Kvalifikācijas braucieni 4.posms

14:30 – 15:30 TOP32 Tandēmu treniņi 4.posms

15:40 – 16:00 TOP32 Dalībnieku prezentācija, sacensību atklāšana
16:15 – 18:15 TOP32 4.posms
19:00 – 21:00 TOP 16 4.posms
21:15 Apbalvošanas ceremonija 4.posms

Dalībnieku sarakstā redzami ļoti labi zināmi vārdi drifta aprindās, kā arī daži labākie pašmāju sportisti, kopā uz starta redzēsim pēc pamat saraksta 65 drifterus.

Sacensībās dalību pieteicies arī viens no labāk zināmajiem drifta braucējiem, Džeims Dīns, kurš šogad aizvada pilnu sezonu Krievijā, bet Rīgas posmu viņš nav gatavs laist garām, un organizatori viņam ir piešķīruši “wild card”. Sportists savu slavu izpelnījies kļūstot par vairākkārtēju Formula D un Eiropas drifta čempionu. Latvijas drifta fani jau paspējuši iecienīt īru sportistu. Pagājušā gada sacensībās Rīgā viņam izdevās kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena, un arī šajā sezonā, Rīgā notiekošajā FIA IDC tieši Džeims kļuva par sacensību uzvarētāju.

Biķerniekos viens no lielākajiem Džeimsa konkurentiem būs poļu braucējs Pjotrs Wieceks. Sportists kopā ar Džeimsu aizvadīja divas pilnas sezonu Formula D čempionātā. Šogad sportists sezonu atklāja lieliski, uzvarot Drift Masters Grand Prix Austrijas dubult posmā Jūlija sākumā. Pjotrs ar savu stabilitāti abos ieskaites posmos parādīja fantastisku sniegumu un gozējās uz pjedestāla augstāka pakāpiena.

Spēcīgajā dalībnieku sarakstā redzams arī latviešu drifta pilots Nikolass Bertāns kurš kopā ar iepriekšminēto Džeimsu Jūnija notiekošajā FIA IDC cīnījās finālā un kļuva par sacensību vice čempionu. Bez Nikolasa uz starta redzēsim arī pārējos Latvijas Pro klases sportistus, kuru “wild card” tiks izziņoti katru dienu līdz pat sacensībām.

Spēcīgu konkurenci sportistiem noteikti sastādīs lietuvietis Benediktas Čirba – viens no retajiem sportistiem, kurš šajā sezonā paspējis aizvadīt vairākas drifta sacensības, un Austrijas DMEC posmā kāpis arī uz otrās vietas pjedestāla, bet Baltijas pirmajā posmā Igaunijā, uz augstākā pjedestāla pakāpiena. Savas spējās trasē atrādīs arī “RedBull drift brothers” kuri šogad uz starta būs redzami ar pilnīgi jaunām BMW drifta automašīnām , protams, Rīgā ieradīsies arī spēcīgie drifta brāļi Shanahani no Īrijas, kuri ir vieni no vadošajiem drifta braucējiem Eiropā. Pilnais dalībnieku saraksts tiks izziņots sacensību nedēļas sākumā, jo organizators, vēla pārliecināties, balstoties uz epidemioloģisko situāciju, ka visi braucēji varēs ierasties Latvijā.

Vēlamies vērst uzmanību, ka skatītāju biļetes uz Drifta sacensībām, uz katru posmu, ir ierobežotā skaitā, saistībā ar ierobežojumiem un noteiktu biļešu skaitu.

Lai nodrošinātu pasākuma atbilstību visiem spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, sacensības drīkstēs apmeklēt personas, kuras ir izgājušas pilnu Covid-19 vakcinācijas kursu, izslimojušas Covid-19 pēdējo 180 dienu laikā, vai saņēmušas negatīvu Covid-19 testa rezultātu. Aicinām skatītājus sekot līdzi oficiālajai sacensību lapai www.driftkingofriga.com lai iepazītos ar visiem noteikumiem, kā arī, organizators sadarbībā ar Centrālo laboratoriju uz vietas sacensībās nodrošinās bezmaksas Covid-19 testu nodošanu, šī informācija tiks izziņota 22.07.2021 , lai skatītāji var iepazīties ar testu nodošanas laikiem. Papildus organizatori vērš skatītāju uzmanību, ka līdz 2021. gada 1. augustam Covid-19 testu apmaksā no valsts budžeta līdzekļiem, tāpēc skatītajiem ir iespēja pieteikties arī pašiem pirms sacensībām uz Covid-19 testu jebkurā laboratorijā.

Organizatori lūdz skatītājus ņemt vērā, ka noteikumi saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu var mainīties vēl līdz sacensībām, līdz ar to var mainīties arī sacensību apmeklēšanas kārtība un prasības, un organizators lūdz apmeklētājus saprast, ka organizators pielāgojas noteiktajām prasībām, par prioritāti nosakot skatītāju, apkalpojošā personāla un skatītāju epidemioloģisko drošību. Lūdzam sekot līdzi visai informācijai, kas tiks publicēta sacensību oficiālajā mājaslapā www.driftkingofriga.com sadaļā skatītājiem.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti