4000 km bez cilvēka palīdzības - bijušais Uber darbinieks radījis „perfektu” autopilotu (+ VIDEO) 5

 

Foto: Ekrānšāviņš no Youtube.com

iAuto | 19.decembris 2018 13:46

Ar šo tehnoloģiju aprīkots Toyota Prius bez cilvēka iejaukšanas aizbraucis no vienas ASV piekrastes līdz otrai.

Bijušā Uber darbinieka Entonija Levandovska dibinātais jaunuzņēmums Pronto Al izstrādājis autopilota sistēmu, kas darbojas tik efektīvi, ka bez cilvēka palīdzības ļāvusi nobraukt automobilim gandrīz 4000 kilometrus, šķērsot ASV teritoriju no viena okeāna krastam līdz otram. Patiesībā autonomā režīmā nobrauktais attālums ir vēl lielāks, jo medijiem Levandovskis atklājis, ka stūrei un pedāļiem nav pieskāries 3099 jūdzes (4960 km) – izņemot brīžus, kad bija nepieciešams apstāties, lai atpūstos vai uzpildītu degvielu.

Levandovskis uzsver, ka tehnoloģijas pamatā ir otrā līmeņa autonomās braukšanas sistēma, kas datus saņem no video kamerām un vietējās apkārtnes digitālajām kartēm. Autopilots strādā, pateicoties no nulles izveidotam neironu tīklam, apvienojumā ar mākslīgā intelekta, mašīnmācības un datorredzes principiem.   

Projekta autors atklāj, ka sistēma necenšas norādīt automobilim kā braukt, bet gan mācās vadīšanu tāpat kā to dara cilvēks. Tehnoloģija spēj paredzēt satiksmes dalībnieku uzvedību un pieņemt lēmumu. Sistēma darbojas zemas apgaismojuma, tiešo saules staru, sniega un lietus apstākļos, kā arī spēj braukt pa jaunajām šosejām, balstoties uz iepriekš iegūto pieredzi.

Levandovska kompānijas pirmais komerciālais produkts iegūs nosaukumu Copilot by pronto. Tas būs pilnveidots autovadītāja asistentu komplekts (ADAS), kas varēs uzstādīt kravas vilcējiem, karjeras pašizgāzējiem un tūrisma autobusiem. Jaunās tehnoloģijas pirmizrāde notiks nākamā gada sākumā.

 

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
HE 19.decembris 2018 16:02
6 1 Atbildēt

Viss ir ļoti labi, tikai pietiks ''izkrist'' vienam vadiņam un tas auto būs grāvī. Pie patreizējās auto izgatavošanas kvalitātes koncepcijas, kad vajag tikai izturēt garantijas laiku, šādas sistēmas būs ļoti nedrošas.Pat elementāra parkošanās sistēma iziet no ierindas pēc garantijas beigām.

Tas gan 19.decembris 2018 14:29
1 0 Atbildēt

jau tāpat bija zināms - šāda un vēl pilnīgāka tehnoloģija ir tikai laika jautājums, tāpat kā cilvēces bojāeja, lai kā to negribētos pieminēt

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti