Viedā nākotne ir klāt: ar viedtālruni varam pārvaldīt visu, sākot no spuldzītes līdz vakariņām krāsnī 19

 

Foto: Publicitātes attēls

Huawei | 25.aprīlis 2021 14:36

Šodien mēs varam kontrolēt visu ierīču ekosistēmu ar sava viedtālruņa palīdzību - viedpulksteņus un fitnesa aproces, bezvadu austiņas, mūzikas skaļruņus vai datorus, to visu varam regulēt, pieslēgt ar viena pieskāriena palīdzību.

Taču mūsu viedtālruņi spēj daudz vairāk - tos ir iespējams savienot ar gandrīz visu tehniku mūsu mājās, sākot no spuldzītēm, printeriem, bērnu tālruņiem un pat veļas mašīnām, tādējādi padarot mūsu ikdienu vienkāršāku un produktīvāku. Par to, kā tehnoloģijas ir atvieglojušas, uzlabojušas un izmainījušas mūsu dzīves, stāsta Huawei eksperte.

"Vairāku platformu pārvaldīšanas iespējas vienuviet mūsdienu patērētājam ir īpaši svarīgs aspekts. Patērētājs vērtē ne tikai katras atsevišķas ierīces funkcionalitāti, bet arī to atrašanās vietu viedajā ekosistēmā un savstarpējas savienojamības iespējas ar viedtālruni, jo tas ļauj būt produktīvākiem un atvieglo ikdienas darbus. Dažreiz mēs pat neaizdomājamies par to, cik daudz jaunu ierīču mēs varam pievienot šai ekosistēmai. Teiksim AppGallery jau šobrīd ir pieejamas lietotnes, ar kuru palīdzību varam pārvaldīt veselas sešas mums ikdienā būtiskas dzīves jomas un atvieglot ikdienas darbus," sacīja Gunta Kursiša-Butkāne, “Huawei Mobile Services” Biznesa attīstības vadītāja Latvijā.

Spuldzes

Jau šobrīd ar sava viedtālruņa palīdzību varam attālināti kontrolēt arī apgaismojumu - ieslēgt, izslēgt vai pat mainīt apgaismojuma krāsu tonalitāti. Tam vispirms būs nepieciešamas viedās spuldzes, kuras vēlāk būs ērti kontrolējamas  lietotnē Hue Essentials.

"Kopā ar viedajām spuldzēm komplektā nāk Bluetooth bezvadu stacija, kas savienojoties ar viedtālruni, dod iespēju lietotnē Hue Essentials, pielāgot gaismas intensitāti, krāsu un ieslēgt vai izslēgt tās pilnībā. Tas ļauj radīt mājīgu atmosfēru, pat nepieceļoties no dīvāna vai atrodoties tikai ceļā uz mājām, tādējādi ierodoties mājās jau sagaidīs mājīgs apgaismojums,” stāsta G. Kursiša-Butkāne.

Turklāt lietotne ļauj vienlaikus pielāgot vairāku telpu apgaismojumu un izvēlēties starp jau iepriekš iestatītiem režīmiem, piemēram, atpūtai, lasīšanai vai iestatīt samazinātu apgaismojumu pirms došanās gulēt, tādējādi arī taupot elektroenerģiju.

Printeri

Printeru norietu ir pareģojuši daudzi tehnoloģiju entuziasti, jo, parādoties dažādiem mākoņrisinājumiem  un ērtas datu pārvaldības ekosistēmām, printerus izmantojam arvien retāk. Un tomēr tiem ir savas priekšrocības, kuras vēl arvien izmantojam savā ikdienā. Tādēļ arī printerus šodien varam ērti pārvaldīt no sava  viedtālruņa, izmantojot lietotni Printer Share.

"Lielākā daļa svarīgo failu, ko mēs mūsdienās saņemam, atrodas tieši mūsu viedtālruņos, tāpēc izpaliks vajadzība pārsūtīt failus drukāšanai uz datoru. Lietotne nodrošina arī piekļuvi mākoņa krātuvei un izdrukāt tajā esošos failus,” stāsta G. Kursiša-Butkāne.

Izmantojot printera koplietošanu, var arī atvērt dokumentus un pārveidot to formātu skenēšanai. Tātad viedtālrunis varēs aktivizēt visas ikdienas lietošanai nepieciešamās funkcijas. Starp citu, maksas programmas versija nodrošina attālinātu piekļuvi ne tikai tiem printeriem, kas atrodas tuvumā, bet sniedz iespēju izdrukāt dokumentus ģimenes locekļiem mājās un kolēģiem birojā.

Bērnu viedtālruņi

Lai pasargātu savas atvases no pārmērīgas viedtālruņu lietošanas vai neatbilstoša satura, vecākiem vairs nav fiziski jāpiekļūst bērna ierīcei - izmantojot lietotni Parental Control Kroha, ierīces var pārvaldīt attālināti.

“Šī lietotne ļauj bloķēt nepiemērotu saturu, kontrolēt ierīces lietošanas ilgumu un noteikt bērnu atrašanās vietu. Tas viss ir īpaši svarīgi ne tikai apzinātas tehnoloģiju izmantošanas attīstīšanai, bet arī mazu bērnu drošības nodrošināšanai, īpaši vasaras periodā, kad bērni rotaļājoties, arvien vairāk laika pavada ārpusē,” saka G. Kursiša-Butkāne.

Sadzīves tehnika

Mūsdienās mēs varam kontrolēt sadzīves tehniku, pat neatrodoties mājās. Sākot no krāsnīm un beidzot ar veļas mašīnām - Candy simply-Fi lietotne palīdzēs pārraudzīt ikdienas mājas darbus.

"Vairāk nekā gadu ilgā karantīna ir padarījusi mūsu mājas par notikumu centru, kur darbs un profesionālā dzīve nemanāmi savijas ar personīgo dzīvi un atpūtu. Lai taupītu mūsu laiku un piedāvātu plašākas ērtības, pat sadzīves tehnikas ražotāji nodrošina iespēju pārvaldīt savus produktus, izmantojot viedās lietotnes. Candy zīmola ierīces sniedz iespēju tās pārvaldīt attālināti, piemēram, uzsākt drēbju mazgāšanu konkrētā laikā, iepriekš uzkarsēt cepeškrāsni vai palielināt aukstumu ledusskapī. Turklāt lietotne ļauj uzraudzīt aprīkojuma stāvokli un informē, kad ir pienācis laiks veikt apkopi, mainīt filtrus vai tīrīt sadzīves tehniku,” stāsta G. Kursiša-Butkāne.

Lejupielādējot viedo lietotni, lietotāji var izpētīt tās pamatversiju un atklāt noskatītās iekārtas sniegtās viedās funkcijas vēl pirms pašas sadzīves tehnikas iegādes.

Televizori

Gandrīz katrs no mums saskāries ar situāciju, kad, sākoties iecienītākajam raidījumam, maģiski pazūd televizora tālvadības pults. Smart TV Remote lietotne palīdzēs atrisināt šo problēmu.

"To var savienot ar mājas televizoru, izmantojot Bluetooth, un ērti mainīt kanālus, skaļumu un veikt visas parastās tālvadības pults funkcijas. Turklāt lietotnei var pievienot līdz četrām ierīcēm, tādēļ, ja katru reizi, skatoties televizoru, jāieslēdz papildu skaņas sistēma vai virszemes televīzija, to visu varēs izdarīt ar vienas lietotnes palīdzību,” saka G. Kursiša-Butkāne.

 

 

 
Visi komentāri
 
Krotow 25.aprīlis 2021 20:08
4 6 Atbildēt

Viedā māja - veids kā tavās mājās notiekošo kontrolēs visa pasaku pasaule. Izņemot tevi pašu.

Kāmis 25.aprīlis 2021 20:36
5 4 Atbildēt

Mazāk datoru spēlē alfon...

Krotow 25.aprīlis 2021 21:48
3 4 Atbildēt

Alfons esi tu pats.

Kāmis 26.aprīlis 2021 14:38
2 3 Atbildēt

Sēdi rāms gāmer!

Krotow 28.aprīlis 2021 13:02
0 2 Atbildēt

No tāda dzirdu.

Kāmis 5.maijs 2021 11:35
0 0 Atbildēt

Es nu galīgi neesmu gāmeris

thhh 26.aprīlis 2021 10:15
4 0 Atbildēt

kāpēc tālvadības slēdzi telefona izskatā kāds uztver kā gudro nākotni?

dalīta sajūta 26.aprīlis 2021 13:24
2 3 Atbildēt

Ar savu viedtālruni esmu pasaul's daļa,un manu viedtālruni pārvalda un,iespējams,izmanto arī kāds cits.

gaļīga sajūta 26.aprīlis 2021 19:24
3 0 Atbildēt

Varbūt pat šo tavu komentu uzrakstīja kāds cits. Jā.

WALA 26.aprīlis 2021 15:36
3 0 Atbildēt

Es kādu laiciņu atpakaļ nopirku Philips gudrās gaismas mājai - drusku paspēlējos, un visas "gudrās lampiņas" tagad vienkārši guļ plauktā - nav nekā labāka kā parasta slēdža nospiešana, gribu ieslēdzu, negribu neslēdzu, nevis teiksim visur kur eju ar tālruni kabatā lampas slēdzes pašas - neviena viedierīce nespēj uzminēt to vai man vajag gaismu, vai es to gribu utml ... un kustināt pakaļu tikai tāpēc lai ko speciāli izslēgtu ... ir principā stulbums, jo visu viedierīču galvenā fīča ir tajā kā samazināt patēriņu, nevis palielināt ...

Ex 26.aprīlis 2021 20:10
2 0 Atbildēt

Nu un kādēļ tu pirki tās gudrās lampiņas? Ko Tu par tām lampiņām nezināji pirms to iegādes?

Jeb "internetu" biji aizmirsis? Vai varbūt tu domāji, ka tās gudrās lampiņas Tev māju sakārto, uzsildīs, atdzesē, pagatavos ēst un vel atsūkās? Varbūt vel nopērc tvaika lokomatīvi un pēc tam bolies ko ar to darīt

WALA 27.aprīlis 2021 9:12
1 0 Atbildēt

Tas ko.muld internetā ir viens, tas kā kaut ko dari tiesi tu pats ir radikāli cits. Attiecīgi ir jāpārbauda vai tas tev strādā (protams ne visām lietām to vajag bet šim bija jēga, jo grasijos būvēt māju, un bija interese par šādu iespeju).

Ex 27.aprīlis 2021 15:31
0 0 Atbildēt

Jā, bet ko tieši tu sagaidīji no tās ierīces pirms pirki viņu? Un kas konkrēti Tev nepatika?

Es tikai tā interesējos.

Pats vienmēr izptētu, pazvanu draugiem, vai paskatos googlē, protams ne visu tur var atrast, bet nu tādus meinstrimu ķiniešu philips jau nu nevajadzētu būr problēmām.

Nelabojams 10.maijs 2021 10:03
0 0 Atbildēt

Wala nerunā par ierīces tehniskajām iespējām un draugu pieredzi. Viņš runā par SAVIEM lietošanas paradumiem, ko var pārbaudīt tikai uz savas ādas.

Piemēram, man ir ļoti labs viedtālrunis tikai tāpēc, ka viņš nevainojami izpilda tās ne pārāk daudzās funkcijas, ko no viņa prasu. Daža laba no tā miljona citām ir man ir labi zināma, palietota un aizvākta kā maniem paradumiem neatbilstoša un nevajadzīga.

imzz 27.aprīlis 2021 12:22
6 0 Atbildēt

Ko īsti dod "viedums" veļas vai kafijas mašīnai ? Pie tiem agregātiem tāpat jāiet klāt , lai tos izmantotu.

Pie tam "ar vienu pieskārienu ir meli". Vispirms jāatver telefons, aplikācija, kaut kāda izvēlne, papildu izvēlne, piekāriens: nenotiek tas ko tu gribi, apgūsti aplikāciju, beigās izdodas.

Nejauši pieskaries ar plaukstas malu telefonam, nez kāpēc atveras 15 kaķu bildes.

Pēc nedēļas aplikācija vairs nestrādā, jo izrādās, ka ražotājs uztaisījis "apdeitu", pievienojis jaunu izvēlni, ( kuru tev nevajag ).

Tā apmēram izskatās "viedums" darbībā ;)

WALA 29.aprīlis 2021 11:59
2 2 Atbildēt

NU kā ideja jau saknē forša, ka piemēram tu ej, un lampas pašas saslēdzas iekšā ( visjēdzīgāk tas ir ar trepēm), kad tu tuvojies kāpnēm, vai kad ierodies mājās koridora gaisma pati ieslēdzas utml. Bet praksē tā kā man ir pārslēdži un pat vietām 3 pārslēdži - man ātrāk ir ieslēgt kad vajag fizisku slēdzi, nekā meklēt mobsi, lai izslēgtu to ko es šobrīd galīgi negribu ieslēgtu. Bet citādi tu tur vari izvirst visādi ar ieslēgšanu pēc laika, pēc tavas atrašanās vietas, un varēju pat krāsas saregulēt kā ienāk prāta, vai vispār lai mūzikai līdzi mainās ( un bija ar ī Philips teļuks ar LED aizmugures gaismām). Kad apnika prasti spēlēties nevienu no fīčām vairs reāli neizmantoju ( vai izmantoju tikai piespiežoties). Tad nu stāv tagad plauktā un visa mājā ir parastām gaismām ar fiziskiem pārslēdžiem.

Un pat āra pastāvīgai nakts gaismai secināju, ka daudz labāk strādā gaismas lumenu sensors, nekā ieslēgšana pēc taimera, tik nu mūsdienās to lumenu sensoru normālu atrast tikpat kā nevar, tik kaut kādi ķīnīzeri vairs palikuši.

Un galvenais ka visi rekomendē to elektroniskos ar laika sinhornizāciju .. tikai nah ... jo viņi nekādi nereaģē uz pastiprinātu mākoņainību, kas noteiktos gadalaikos jau arī faktiski "prasa" apgaismojumu ieslēgtu.

Moš es tups, bet nu man beigās mūžīgā nepieciešamība kaut ko pieregulēt izbesīja vairāk, nekā vienkārša slēdža mehānisma vai elektronikas radītās "neērtības".

GreenMotors 5.maijs 2021 11:37
3 1 Atbildēt

Tu vienkārši esi tups

WALA 8.maijs 2021 16:23
0 1 Atbildēt

Katram savs krusts jānes

Kalvis99 7.maijs 2021 6:27
0 1 Atbildēt

Man laikam ir vietas mājās, kur patīk telefona aplikācijas. Piem rozetes, robots sūcējs vai tumbiņspuldzes. Gan jau b'tu ērti autonomā apkure auto. Ir viens elektriskais sildītājs ar wifi, kas nolasa temperatūru un vai ir logs atvērts var ieslēgt vai izslēgt. Tomēr man pagaidām ledusskapja viedums šķiet bezjēdzīgs, tāpat tagad reklamē Karcher.

Kopumā jāpiekrīt tendencei, ka aizvien vairāk aplikāciju paliek.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti