Attēla kvalitātes attīstība – pieci personības tipi un viņiem būtiskākie TV izvēles kritēriji 2

 

Foto: Publicitātes attēls

LG | 14.decembris 2019 7:51

Tehnoloģijas attīstās ļoti strauji, un pēdējos piecos gados televizora attēla un skaņas kvalitāte ir ievērojami uzlabojusies. Vēl pirms dažiem gadiem viens no galvenajiem kritērijiem televizoru iegādē bija ekrāna rāmja lielums un paša televizora biezums, taču tagad, uzlabojoties pārraidītā satura kvalitātei, būtiska loma ir attēla kvalitātei.

Ja sākotnēji savu televizoru izmantojām, lai skatītos ikdienas pārraides, tad tagad tas kalpo kā unikāls dažāda satura translācijas kanāls visām paaudzēm – sākot no bērniem līdz pat cienījama vecuma senioriem. LG Electronics (LG) ir apkopojis faktus par to, kā ir attīstījusies televizoru attēla kvalitāte, uzsverot būtiskākos faktus un inovācijas dažāda satura mīļotājiem.

Multiplikācijas filmu pazinējs

Viena no būtiskākajām TV kvalitātes iezīmēm ir attēla kvalitāte. Protams, attēla kvalitāti aptuveni varam noteikt veikalā, esot pie izvēlētā televizora. Attīstoties satura kvalitātei jeb konkrēti multiplikācijas filmu kvalitātei, arī TV ražotāji seko līdzi attīstībai. Piemēram, kad bērni skatās multfilmas, pieaugušie cenšas uzmanīt, vai bērni redz ekrānu ērti un skatīšanās leņķis ir maksimāli pareizs.

Ir divi TV izvēles parametri, kas mazliet atvieglos rūpes: OLED televizoriem ir ideāls melnās krāsas kontrasts un izcila attēla kvalitāte, kas izceļ attēla sīkākās detaļas, samazinot vēlmi, piemēram, samiegt acis, ja kaut ko nevaram saskatīt. Jaunākās paaudzes TV otra būtiskākā priekšrocība ir tā, ka ideālu attēla kvalitāti ir iespējams baudīt no lielāka skatīšanās leņķa.

Sporta fans

Attēla izšķirtspēja ir viens no būtiskākajiem kritērijiem, vērojot pasaules līmeņa sporta spēles, sacensības un mačus. Kas gan vēl vairāk var nokaitināt īstu sporta fanu, ja vērojot attēlu jūti, ka spēle iepauzējas un nenorit reālajā laikā?

Būtiski tiem, kas savu TV izmanto galvenokārt sporta pārraižu vērošanai – televizoros viena no galvenajām sastāvdaļām ir procesors, kas veic skatītājiem nemanāmus, bet svarīgus attēla uzlabojumus, piemēram, NanoCell televizori ir aprīkoti ar α inteliģento procesoru – tas samazina attēla trokšņus, padara spilgtākas attēla detaļas un uzlabo kontrastu, kur tas ir nepieciešams.

Dabas pasaules mīļotājs

Svarīgākais ir attēla dzidrums un krāsu daudzveidība. Jums būs noteikti svarīga nevainojama attēla kvalitāte, īpaši īstā melnā krāsa un tās kvalitātes noturība pie dažādiem izliekumiem. Īsi un konkrēti – šādu attēla kvalitāti var nodrošināt OLED TV.

Tiem, kas vēlas jau parūpēties, lai vismaz tuvākos piecus gadus varētu vērot pieejamo saturu izcilā attēla kvalitātē, jāapskata 8K televizoru pieejamais klāsts, kas pārsteidz ar bagātīgām detaļām un spilgtām, dabiskām krāsām – šāda funkcija ir nepieciešama tiem, kas vēlas izcilu attēla kvalitāti lielizmēra TV.

Spēļu konsoļu īpašnieki

TV mūsdienās kļūst arī par multifunkcionālu izklaides ierīci, kas pieprasa to, lai jebkurš tā lietotājs var ātri un ērti pārslēgt funkcijas. Spēļu konsoļu lietotāj, vai esat dzirdējis par WebOS Smart TV un Magic Remote? Ja nē, tad zini, ka tie nodrošinās ērtu un vienkāršu televizora kontroli – iespēju izmantot jaunākās tiešsaistes satura aplikācijas, telefona savienošanu ar televizoru un ērtu 4K satura atskaņošanu no dažādiem avotiem iespējami augstākajā kvalitātē. Jaunāko OLED televizoru NVIDIA G-SYNC® funkcijas atbalstu noteikti novērtēs spēļu konsoļu lietotāji, kuri piešķir lielu nozīmi darbības ātrumam un attēla kvalitātei.

Mājas uzraugs

Televizors arī vairs nekalpo kā tikai ekrāns, bet tas kļūst par mājas izklaides un informatīvo centru, ar kura starpniecību tiek iegūta aktuālā informācija par mājā notiekošo. Jau tagad to ir iespējams savienot ar veļas mazgājamo mašīnu vai arī mainīt apgaismojumu telpās pēc savām vēlmēm. Televizoru ir iespējams savienot arī ar daudzām citām mājas iekārtām, kas atbalsta OCF sistēmu, tādējādi iegūstot visaptverošu mājas ierīču informatīvu apkopojumu un pārvaldīšanas iespējas. Jau drīz varēsim redzēt savas mājas elektrības patēriņu viegli uztveramā, vizuālā veidā televizorā vai ieskatīsimies, kas pieklauvējis pie ārdurvīm.

Nākotnes redzējumā – mākslīgā intelekta tehnoloģijas izpētīs mūsu paradumus, piemeklēs īsto saturu un pasniegs to īstajā brīdī. Pateicoties mūsdienu straumēšanas servisu daudzveidībai, satura daudzums vairs nav problēma. Lielākais izaicinājums ir atrast nepieciešamo. Mākslīgā intelekta mašīnmācīšanās tehnoloģijas mēģinās atvieglot mūsu ikdienu, kurā svarīgu lomu ieņems arī  balss vadība.

 

Foto: Publicitātes attēls

 
Visi komentāri
 
felix65 14.decembris 2019 13:09
3 0 Atbildēt

Nu i kakova huja?

Bradypus 17.decembris 2019 11:22
0 0 Atbildēt

Ir vismaz vēl viens personības tips - tādi kā es. Mani sajūsmina, ka cilvēki raujas pirkt OLED 8K TV. Rezultātā varu par smieklīgu naudu nopirkt "morāli novecojušu" 4K TV, kas ir vairāk nekā man vajag

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 22

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 38

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti