Ar mītiem apvītās mikroviļņu krāsnis. Kāpēc tai jābūt ikvienā mājoklī – atklāj eks-perti 4

 

Foto: Publicitātes attēls

LG | 13.aprīlis 2022 11:23

Cilvēki jau gadiem par mikroviļņu krāsnīm dzirdējuši dažādus nostāstus, tās pielīdzinot ātram un tāpēc arī neveselīgam maltīšu pagatavošanas līdzeklim.

Laikam ejot un tehnoloģijām attīstoties, mikroviļņu krāsnis kļuvušas par vienu no biežāk lietotajām sadzīves iekārtām1. Tās jau sen nepilda tikai ēdiena uzsildīšanas un atkausēšanas funkciju, tām kļūstot par nopietnu palīgu maltīšu pagatavošanā. “LG Electronics” atklāj biežākos mītus un svarīgākās mikroviļņu krāsns priekšrocības.

Biežākie mīti par mikroviļņu krāsnīm

Biežākais mīts, kas tiek vīts ap mikroviļņu krāsnīm ir mikroviļņu jeb elektromagnētiskā starojuma ietekme uz cilvēka veselību. Protams, tie var iedarboties uz cilvēku, taču ar tiem saskarties būs izaicinājums, jo cilvēku no tiem aizsargā mikroviļņu krāsns korpuss un speciāls aizsargstikls.

Maldīgs ir uzskats arī par to, ka pēc maltītes pagatavošanas vai uzsildīšanas mikroviļņu krāsnī, magnētiskais starojums uzkrājas ēdienā. Patiesībā tā nav – viss elektromagnētiskais starojums paliek krāsnī un tikko kā tā tiek izslēgta, tas uzreiz izzūd tik ātri, ka pie tā nav iespējams tikt pat acumirklī atverot mikroviļņu krāsns durvis pēc tās izslēgšanās.

Savukārt runājot par uzturvielām – tās sadalās ja tiek pakļautas karstumam, neatkarīgi no tā, vai tas ir no mikroviļņu krāsns vai parastās cepeškrāsns vai pannas. Bet, tā kā gatavošanas laiks mikroviļņu krāsnī ir īsāks, gatavošana mikroviļņu krāsnī palīdz labāk saglabāt vitamīnus un citas uzturvielas, kas karsējot sadalās.

Piecas mikroviļņu krāsns priekšrocības

1. Ērta un vienmērīga uzsildīšana – gatavojot maltīti cepeškrāsnī vai uz pannas, nepieciešams to nemitīgi grozīt vai maisīt, savukārt pateicoties viedajai invertora tehnoloģijai un temperatūras regulēšanas funkcijai, maltītes iespējams ne tikai uzsildīt vai atkausēt vienmērīgā temperatūrā, bet arī tās pagatavot. Ne mazāk svarīgi – mikroviļņu krāsnī samazinās risks maltīti piededzināt.

2. Ātra un vienmērīga atkausēšana – beigušies laiki, kad saldētu gaļu nepieciešams izņemt jau iepriekšējās dienas vakarā no saldētavas un gaidīt neskaitāmas stundas, kamēr tā atkusīs un būs izmantojama maltītes pagatavošana. Mikroviļņu krāsnīs iespējama ātra, vienmērīga un katram produkta veidam piemērota atsaldēšanas funkcija, ko iespējams pielāgot konkrētā produkta veidam, neatkarīgi no tā, vai runa ir par saldētu gaļu vai augļiem.

3. Vieglāka tīrīšana – atšķirībā no cepeškrāsns vai pannas, mikroviļņu krāsns iekšas iztīrīšanai pietiek vien ar pāris roku vēzieniem. Turklāt vairākiem mikroviļņu krāsns modeļiem pieejams antibakteriāls pārklājums EasyClean™, kas likvidē līdz pat 99,99% kaitīgo baktēriju, kas pielīp pie virsmas.

4. Var izmantot arī bērni – tā kā mikroviļņu krāsns neuzkarst un tajā nav atklātu liesmu, to var izmantot arī bērni, iepriekš pastāstot kā to pareizi lietot.

5. Ātra un veselīga maltīte?

Gatavojot maltīti mikroviļņu krāsnī pārtikas produktos nekādas īpašas izmaiņas nenotiek, tāpēc ēdiens nav kaitīgs, gluži otrādi – tas ir veselīgs, jo pagatavošanai taukvielas var izmantot ļoti minimāli vai pat nemaz. Ne mazāk svarīgi – maltītē, kas pagatavota mikroviļņu krāsnī, saglabājas daudz vairāk vitamīnu un vērtīgo uzturvielu, kā tad, kad maltīte tiek pagatavota tradicionālā veidā. Piemēram, cepot ēdienu eļļā, augstas temperatūras ietekmē veidojas kancerogēnas vielas – ķīmiskas vielas, kas ilgstoši iedarbojoties uz cilvēku un ilgtermiņā var radīt kaitējumu.

Papildu tam, mikroviļņu krāsnīs, kurās iestatīti veselīgās cepšanas iestatījumi, ļauj pagatavot maltītes, kas ir ne vien veselīgas, bet arī gardas. Piemēram, mikroviļņu krāsnīs, kurās pieejama funkcija Healthy Fry tiek samazināts nepieciešamais taukvielu daudzums līdz pat 72%, savukārt funkcija Healthy Roasting ļauj samazināt tauku saturu maltītē pat līdz 72 gramiem.

 

 
Visi komentāri
 
zoss 13.aprīlis 2022 15:12
0 7 Atbildēt

man labi pazīstamas kundzes, kas visu gatavoja ar mikroviļņu krāsnīm, jau priekšlaicīgi atdusas, pat nesagaidījušas pirmās pensijas izmaksas, diemžēl.

atbilde zosij 13.aprīlis 2022 15:17
6 1 Atbildēt

Mani sencīši un vēl divas paziņas nav redzējuši šo krāsni, bet...atdusas jau sen!

imzz 14.aprīlis 2022 12:30
0 0 Atbildēt

Vislabākais, kas patiešām izdodas ar mikroviļņu krāsni ir zupas sildīšana. Visur citur tradicionālā cepeškrāsns ( ar grilu un konvenciju, ja vajag ) ir derīgāka.

Krotow 14.aprīlis 2022 16:12
1 0 Atbildēt

Cepeškrāsnij ar grilu un konvekciju, salīdzinot ar mikroviļņu krāsni, ir nedaudz citas izmaksas. Un vēl izvelkošā ventilācija vēlama.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti