Volkswagen jauno pikapu sauks «Amarok» 6

 
5.jūnijs 2009 10:55

Jauno Volkswagen pikapu sauks Amarok. 2009. gada rudenī Dienvidamerikā tiks prezentēts pirmais lielākā Eiropas autoražotāja piedāvātais pikaps. Tā tirdzniecības uzsākšana Dienvidamerikā ir paredzēta 2010. gada pavasarī, un vasarā Amarok ieradīsies Eiropā.



Ar Amarok Volkswagen centīsies pievienoties globālajam pikapu tirgum, kurā pārsvarā dominē Japānas autoražotāji. Volkswagen Komerctransports pagājušā gada “IAA Commercial Vehicles” autoizstādē jau prezentēja iespaidīgu kravas automobiļa konceptu, ļaujot nojaust, kāds būs zīmola ceturtais jaunais automobilis. Amarok tiks ražots Argentīnā, Volkswagen ražotnē “Pacheco”, netālu no Buenosairesas.



Nosaukums Amarok nāk no Ziemeļkanādā un Grenlandē dzīvojošo inuitu valodas un nozīmē – vilks. Inuiti, viena no eskimosu tautām, vilku, tā spēka, robustuma, izturības un pārākuma dēļ, uzskata par mežonīgās dabas karali.

Šis vārds romāņu valodā, kura tiek lietota lielāko tirgu apgabalos Brazīlijā un Argentīnā, nozīmē arī “viņš mīl akmeņus”. Šajos tirgos pikapi, to daudzpusības dēļ, ir ļoti pieprasīti kā atpūtas un biznesa transportlīdzekļi. Amarok uzticamība un piemērotība braukšanai pa bezceļiem padarīs to par ļoti pievilcīgu piedāvājumu.

“Šis nosaukums precīzi atbilst mūsu pikapa raksturam. Tas uzstādīs jaunu kvalitātes līmeni šajā klasē. Mēs ļoti uzmanīgi izvēlējāmies nosaukumu, lai to varētu lietot visā pasaulē. Amarok jārada pozitīvas asociācijas visos starptautiskajos tirgos, tam jau pašā sākumā jābūt pārliecinošākam kā tā konkurentiem,” saka Štefans Šallers (Stephan Schaller), Volkswagen Komerctransports izpilddirektors.

Amarok ir pirmais šāda veida Eiropas autoražotāja piedāvātais pikaps, tam nāksies saskarties ar konkurenci galvenokārt Āzijas vienas tonnas transportlīdzekļu klasē. Šis sestais zīmola Volkswagen Komerctransports piedāvātais modelis, kas seko automobilim Caddy, Transporter (jeb Multivan) un Crafter, kā arī Saveiro un T2, kas abi pieejami tikai Dienvidamerikā, ir nozīmīga Volkswagen koncerna izaugsmes stratēģijas daļa, un uzņēmumam Volkswagen tas atver jaunu segmentu. Šallers piebilst: “ Amarok paceļ mūsu zīmolu jaunā, pat vēl starptautiskākā līmenī. Volkswagen Komerctransports ar lepnumu izstrādā, būvē un pārdod savus transportlīdzekļus, kas ir ārkārtīgi svarīgi visa koncerna izaugsmei un ir loģisks un stratēģisks globālā piedāvājuma papildinājums.”

Amarok, kas būvēts praktsiki no nulles, sākumā tiks laists tirdzniecībā kā dubultas kabīnes pikaps ar četru riteņu piedziņu. Vienotas kabīnes versija būs pieejama vēlāk. Pikapā būs izmantotas ne tikai modernas, robustas tehnoloģijas, bet arī ekonomiski dzinēji un Volkswagen dizains. “IAA” izstādē apskatāmais konceptautomobilis sniedz pirmo iespaidu. Piedziņā tiks izmantots moderns, spēcīgs, taču ekonomisks nākamās paaudzes Common Rail turbo dīzeļdegvielas tiešās iesmidzināšanas dzinējs (TDI). Amarok degvielas patēriņa un izmešu rādītāji būs jauni labākie rādītāji pikapu segmentā.

Vispirms, 2010. gada pavasarī, Amarok tirdzniecība tiks uzsākta Dienvidamerikā un Centrālajā Amerikā, pēc tam Krievijā un Eiropā, kā arī Āfrikā un Austrālijā.

Plašāka informācija un pikapa izstāžu konceptauto attēli, kā arī intervija ar Haraldu Šomburgu (Harald Schomburg), Volkswagen Komerctransports tirdzniecības un mārketinga daļas valdes locekli, par pikapa nosaukuma izvēli pieejama mūsu preses datu bāzē:

Auto Group Baltic SE
Volkswagen Baltic States
 
Visi komentāri
 
269164. viesis 5.jūnijs 2009 11:31
0 0 Atbildēt

izrādās ka brazīlijā un argentīnā runā romāņu valodā!

269165. viesis 5.jūnijs 2009 11:53
0 0 Atbildēt

Nosaukums nak no krievu vāŗda "obmarok"

269166. viesis 5.jūnijs 2009 12:40
0 0 Atbildēt

A varbūt komarok - odiņš?

269172. viesis 5.jūnijs 2009 14:35
0 0 Atbildēt

Nu,supermeņiem,kolhozniekiem un policistiem būs kārtīga auto...

269190. viesis 6.jūnijs 2009 23:48
0 0 Atbildēt

Intresanti ka tik ilgi bija jāgaida līdz tālāk tika attīstīta tā savulaik notikusī sadarbība ar Toyotu. Respektīvi gribēšana acīmredzot bija jau sen. bet kaut kas tomēr pietrūka lai to iedzīvinātu.

269276. viesis 10.jūnijs 2009 11:16
0 0 Atbildēt

smaidiigais [?] 05.06.2009 11:31

izrādās ka brazīlijā un argentīnā runā romāņu valodā!

-------------------------------------

:-)))) Nu , vispaar ir taada romaanju valodu grupa, izveidojusies no

Romas laika latiinju valodas :-) Itaalieshu, spaanju, portugaalju, franchu,

arii RUMAANJU, retoromaanju - taas visas pieder romaanju cilmes valodu

grupai. Taa ka nekaa iipashi nepareiza tur nav :-)

WALA [?] 06.06.2009 23:48

Intresanti ka tik ilgi bija jāgaida līdz tālāk tika attīstīta tā savulaik notikusī sadarbība ar Toyotu. Respektīvi gribēšana acīmredzot bija jau sen. bet kaut kas tomēr pietrūka lai to iedzīvinātu.

---------------------------------------

Cik var noprast, abas kompaanijas izveeleejaas turpinaat celju katra

par sevi. Nu , un VW dikti gribas pa jaunam kaartiigi iekosties tirgus

piiraagaa valstiis, kur pikapiem ir senas un stabilas tradiicijas - Latiinjamerika,

Centraalamerika, Dienvidaafrika, Austraalija, Aazija / Klusaa Okeaana regjions ...

Risks jau ir, jo pa sho laiku TOYOTA tur radiijusi ljoti stipras poziicijas, bet gan

jau VW kaads funktieris ir, pa tuksho jau naudu neteerees :-)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti