«Volvo» paaugstinātā komforta kabīnēm jau 30 gadu 9

 
16.jūnijs 2009 15:51

Kad pirmo reizi tika prezentēta “Globetrotter” kabīne, “Volvo” plānoja gadā pārdot dažus simtus šādu kabīņu. Taču “Globetrotter” kabīnes kļuva tirgū tik ļoti pieprasītas, ka pašlaik – 30 gadus vēlāk – 90 procentiem visām jaunajām “Volvo FH” kravas automašīnām ir šāda kabīne.

Un tāpat kā pirmsākumos “Globetrotter” pamatfilozofija ir garantēt autovadītāja vides un kabīnes komfortu.


1979.

“Globetrotter” kabīne tika izgatavota, lai padarītu drošākus garo distanču pārvadājumus. Septiņdesmitajos gados stabili pieauga pārvadājumu apjoms no Rietumeiropas uz Austrumeiropu. Braucieni ilga vairākas diennaktis, un bieži vien vienā kravas automašīnā brauca divi vai vairāki autovadītāji, kuri strādāja maiņās. Vienīgie iespējamie papildu vietas risinājumi kabīnēs bieži vien bija saliekamas plastmasas konstrukcijas, kas bija nedrošas. Tāpēc “Volvo” nolēma paaugstināt drošību un komfortu kabīnēs.

Parādās modernās kabīnes

Astoņdesmitajos gados “Volvo” bija pirmais uzņēmums, kas ieviesa inovatīvu kravas automašīnu kabīņu attīstības koncepciju. Kabīne tika veidota nevis automašīnai, bet gan tās autovadītājam. “Volvo” kabīņu uzlabošanas projekta ietvaros tika uzkonstruēts kabīnes makets, ar kura palīdzību dažādās pasaules autoizstādēs tika pētītas autovadītāju sēdpozīcijas.

Jaunās kabīnes izveides procesā piedalījās vairāk nekā 2000 autovadītāju, kuri izmēģināja kabīnes maketu un pēc tam dalījās iespaidos par dažādiem kravas automašīnas aspektiem. 1993. gadā pēc vienpadsmit gadus ilgas izstrādājuma attīstības jaunā “Globetrotter” kabīne vienlaikus ar jauno “Volvo FH” kravas automašīnu sēriju parādījās pārdošanā.

“Neapšaubāmi gadu gaitā “Globetrotter” kabīne ir nodrošinājusi lielu daļu “Volvo” panākumu. Drošība vienmēr ir bijusi viena no mūsu prioritātēm, un tā ir uzskatāms piemērs tam, kā mūsu darbs pie drošības uzlabošanas ir rezultatīvs,” saka Klāss Nilsons (Claes Nilsson), “Volvo Trucks” Eiropas nodaļas prezidents. 

No tā laika “Globetrotter” kabīne nepārtraukti ir uzlabota un attīstīta. 1996. gadā “Volvo” prezentēja “Globetrotter XL” – pasaulē pirmo kravas automašīnu ar 193 cm augstu kabīnes iekšieni. 2002. gadā tā tika papildināta ar jaunu mērinstrumentu paneli un jauna veida sēdekļiem, bet 2008. gadā – ar jaunu audio un video sistēmu. Vienlaikus tika ieviesti arī tādi jauni elementi kā salokāma gulta ar daudzveidīgiem regulējumiem un kā papildaprīkojums – grozāms pasažiera sēdeklis.


2009.

Nākotne

Pašreizējie noteikumi neļauj mainīt kabīnes ārējos izmērus, toties notiek nepārtraukts darbs, lai uzlabotu kabīni, kā arī lai “Globetrotter” pielāgotu jaunajiem noteikumiem.

““Globetrotter” koncepcija deva iespēju apvienot atjautīgus autovadītāja kabīnes risinājumus un radīt drošu, ērtu darba un uzturēšanās vidi ierobežotā telpā, un šis darbs joprojām turpinās,” saka Rikards Orels (Rikard Orell), “Volvo Trucks” galvenais dizaineris. “Ne mazāk svarīgi ir piedāvāt modernas drošības un sakaru ierīces. Skandināvu dizainā galvenā uzmanība tiek pievērsta formai, funkcionalitātei un kvalitātei, tāpēc “Globetrotter” koncepcija būs aktuāla arī turpmāk.”

Vēsturiskie sasniegumi:
1979.:    Tiek izstrādāta pirmā “Globetrotter” kabīne. “Volvo” ir pirmais ražotājs, kas piedāvā risinājumu, kas ir piemērots gan komfortablai braukšanai, gan dzīvošanai.
1993.:     Līdz ar jauno “Volvo FH” sēriju tirgū parādās jauna “Globetrotter” kabīne, kas ātri kļūst par vispopulārāko no “Volvo” kabīnēm.
1996.:     Tiek piedāvāts “Globetrotter XL” variants, kas iekšpusē ir 193 cm augsta.
2002.:     Jauns mērinstrumenti panelis, jauni sēdekļi un citi jaunievedumi.
2008.:     Kabīne kļūst ietilpīgāka. Tiek piedāvāta uzlabota audio un video sistēma un jauna salokāmā gulta, ko var pārveidot par krēslu. Papildaprīkojumā ir pieejams jauns grozāms pasažiera sēdeklis.

Skatiet arī video

Volvo Globetrotter kabīne 1979.gadā

Volvo Globetrotter kabīne of 2009. gadā
 
Visi komentāri
 
269459. viesis 17.jūnijs 2009 9:33
0 0 Atbildēt

he he...)) var justies kaa maajaas ))

269460. viesis 17.jūnijs 2009 9:39
0 0 Atbildēt

gandriiz kaa majas :P :D

269468. viesis 17.jūnijs 2009 10:15
0 0 Atbildēt

Jā Kaksi tas nekas ka Mack trucks pieder VOLVO, tas nekas ka VOLVO arī taisa a ļa amurikāņu kabīnes abu Ameriku tirgiem utt.

269476. viesis 17.jūnijs 2009 17:01
0 0 Atbildēt

Tepat esmu vairākus Volvo un Scania vilcējus/kapotniekus redzējis-valkā šķembu puspiekabes,jo tās ir īsākas un iekļaujas garuma normā.

269477. viesis 17.jūnijs 2009 19:42
0 0 Atbildēt

Kaksis [?] 17.06.2009 09:44

Salīdzinot ar amerikāņu truck kabīnēm, tāds pirdiens jūrā vien ir. Žēl tikai ka mūsu ceļiem viņi neder.

--------------------------------------------

Nu tur pie vainas ir dazhaadi tehniskie noteikumi Eiropaa un USA - Eiropaa ir ierobezhots autovilciena kopeejais max garums, USA / Kanaadaa utt. - piekabes garums. Un par to piemeerotiibu - Krievijaa pilns ar amerikaanju vilceejiem, stipri labaak par Eiropas modernajiem vilceejiem paarciesh iipatneejos celju apstaakljus Krievijaa, Ukrainaa utt.. Cik var spriest no preses, vadiitaaji (lielaakoties pashi arii iipashnieki) ir varen apmierinaati , iipashi tie, kuri pie taam "istabaam uz ritenjiem " tikushi :-)

269478. viesis 17.jūnijs 2009 21:27
0 0 Atbildēt

Krievijā gan,cik esmu lasījis,lielā pārsvarā ir USA "bezkapotnieki",un tur nekāds dižais komforts nav.Un pat,pieņemot,ka te LV(un visā Eiropā) būtu atļauts lietot garos sastāvus,tie nebūtu populāri viena iemesla pēc-ar "kapotnieku"(īpaši "īsto"-Peterbilt utt.) ir ļoti apgrūtināta manevrēšana šauros apstākļos(un tādi te ir ik uz soļa).Acīmredzot USA tādi monstri tiek lietoti,jo visa attiecīgā infrastruktūra ir tam pielāgota no senseniem laikiem,un arī,būvējot jaunu, zeme taupīta netiek.

269537. viesis 19.jūnijs 2009 13:54
0 0 Atbildēt

UUSA [?] 17.06.2009 21:27

Krievijā gan, cik esmu lasījis, lielā pārsvarā ir USA "bezkapotnieki", un tur nekāds dižais komforts nav.

------------------------------------------

Ir gan taadi, gan taadi redzeeti, pa Krieviju braucot. Arii bezkapotnieki ar taadaam pat "istabaam" aiz kabiines. Vien incanti, ka jo tuvaak no shejienes braucot, Uraaliem, jo vairaak kapotnieku un otraadi :-)

Un pat, pieņemot, ka te LV (un visā Eiropā) būtu atļauts lietot garos sastāvus, tie nebūtu populāri viena iemesla pēc-ar "kapotnieku" (īpaši "īsto"-Peterbilt utt.) ir ļoti apgrūtināta manevrēšana šauros apstākļos (un tādi te ir ik uz soļa).Acīmredzot USA tādi monstri tiek lietoti, jo visa attiecīgā infrastruktūra ir tam pielāgota no senseniem laikiem, un arī, būvējot jaunu, zeme taupīta netiek.

-------------------------------------

Tas taa vareetu buut, bet pateikshu, ka vieniigaa Eiropas valsts , kur es shitos monstrus essu redzeejis uz celjiem kaut kaadaa daudzumaa, ir ...Shveice! Kaapeec, vells vinju zin. Mazaak piemeerotu zemi, lai ar Kenworth`iem sukaatu, iedomaaties gruuti :-)))

269544. viesis 19.jūnijs 2009 23:30
0 0 Atbildēt

Šveice tāpēc,ka vairāk bagātu šoferu un nav ES dalībvalsts :D

apzina 29.augusts 2014 16:14
0 0 Atbildēt

Par VOLVO auto drosumu nestrídésos.Bet komfortá no 1997.g.nekas nav labs nácis klát .Materiáls sliktáks,gulamvietas matracis(vajadzétu izgudrotáju tur piesiet uz ménesiem 3)nekam neder,radio kvalitáte vélama labáka,displejá vélams redzét átruma rádíjumu ciparos.Kápec kondinicionieris ir darba rezímá(vislaik jáizslédz)?Avárijas signalizácijas pogai vajadzíga cita vieta(laba SCANIA),te garám.Signáltaures vajag párlikt uz labo pusi,jo tam kam játauré vienmér aizbrauc pa labi.Bútu laiks stacionári iemontét kafijas automátu.Un prieksas augséjai vidéjais plaukts,galígais absurds.Véjstikla skalosanas strúklas novecojosas!Scanija soli prieksá.Jáuzslavé arí tak!Dzinéjs,átrumkárba,vispár visa HADENE,vienkársi SUPER!Par to gan liels paidies!Liekam visiem ieksá!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti