Leģendārais «Argentīnas» dops atgriežas rallijā «Kurzeme 2009» (+ video)

 
7.augusts 2009 9:08

Pagājušās nedēļas nogalē Liepājā populārais autosportists Viktors Lebedevs testa režīmā veica rallija "Kurzeme 2009" trasē iekļauto pilsētas posmu. Lai gan šis ātrumposms atrodas Liepājas pilsētā, lielākā daļa tā seguma ir grants. Trasē iekļauti ļoti interesanti un pilsētas posmiem neierasti elementi – metoši tramplīni un ūdens brasls.

“Trase ir ļoti interesanta. Ja salīdzina ar citiem pilsētas ātrumposmiem, kurus esmu braucis, šis ir īpašs,” tā pilsētas posmu pēc testiem komentē V. Lebedevs. “Trase ir ātra, daudz interesantu un sarežģītu pagriezienu, tramplīnu. Īpaši interesants ir brasls. Man patīk!”



Pēdējo reizi šāds elements rallija trasēs bija iekļauts 2003. gadā rallijā "Sigulda". Ātrumposms ar nosaukumu "Argentīna" bija ļoti populārs rallija fanu vidū un pulcēja lielas skatītāju masas. Diemžēl līdz ar rallija "Sigulda" izzušanu izzuda arī šis posms.



Tā kā lielākā daļa trases ved pa grants seguma ceļiem, šis ātrumposms dalībniekiem neradīs papildu izmaksas riepu izvēles dēļ, jo tā veikšanai vispiemērotākās būs jau lietotas grants, nevis jaunas asfaltam paredzētas rallija riepas.

Rallijā "Kurzeme 2009" sportistiem ūdens brasls būs jāšķērso divas reizes. 2 kilometrus garajam ātrumposmam ar nosaukumu "Liepāja" startu dos 29. augustā plkst. 17:18 un 17:39. Sportisti trasē dosies pēc rāvējslēdzēja principa.

Pirmie sacensību dalībnieki trasē dosies jau ap plkst. 16:00, kad startu dos "historical" un „road” klases dalībniekiem. Dalībai "road" klasē var pieteikties ikviens, kuram ir ielas automobilis, vadītāja apliecība un ķivere. Šajā ieskaites grupā par uzvarētāju kļūst nevis ātrākais, bet precīzākais. Vārdu sakot, tas, kurš pratis vislabāk ievērot regularitātes principus, distancē spējis visprecīzāk noturēt vidējo optimālo ātrumu un finišu sasniedzis ar iespējami mazāko nobīdi no laika normas. Turklāt, lai popularizētu šo klasi, ir izveidota ieskaites grupa iesācējiem. Viņi šajās sacīkstēs varēs cīnīties par "Debijas kausu".

Rallijreida čempionāta dalībnieki, kuri rallijā "Kurzeme 2009" startē ar apvidus automobiļiem, pilsētas ātrumposmu veiks tikai vienu reizi. Pēc tam viņi dosies uz speciāli izveidotu džipu trasi netālu no Krūtes, lai veiktu divus bezceļa jeb prologa posmus.

Vakara noslēgumā rallija skatītāji varēs apmeklēt Normunda Rutuļa koncertu pie Latvijas 1. rokkafejnīcas. Biļetes uz rallija ātrumposmiem jau šobrīd ir iespējams iegādāties "Biļešu serviss" kasēs.

Rallijs "Kurzeme 2009" turpināsies svētdien, 30. augustā, ar klasiskajiem grants ātrumposmiem Liepājas rajonā. Sacensību otrā apļa starts plānots plkst. 9:00. Kopumā sportistiem svētdien būs jāveic astoņi ātrumposmi. Skatītāji no visiem desmit rallija ātrumposmiem bez steigas spēs apmeklēt septiņus posmus.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 14

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti