CSDD uzsāk kampaņu: «Ātrums. Nāvīgi viltīgs. Esi gudrāks!» (+ video) 82

 
13.novembris 2009 0:00

Lai arī šogad, salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, samazinājies gan ceļu satiksmes negadījumu, gan cietušo un bojā gājušo skaits un Latvijai izdevies sasniegt ES izvirzīto mērķi, tomēr vēl aizvien ātruma ierobežojumu ignorēšana un nepareiza ātruma izvēle ir ierasta prakse autovadītāju vidū un pirmais izplatītākais autovadītāju pārkāpums.

Šogad uz Ātruma viltībām “uzķērušies” vairāk nekā 88 tūkstoši autovadītāju, turklāt nepareiza ātruma izvēle ir bijusi par pamatu vairāk nekā 1900 avārijām.

Lai mazinātu avāriju, cietušo un bojāgājušo skaitu, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar Satiksmes ministriju un Valsts policiju uzsāk kampaņu cīņai pret ātrumu un tā pārsniegšanu –   „Ātrums. Nāvīgi viltīgs. Esi gudrāks!”.

*    1/3 avāriju iemesls ir braukšanas ātruma pārsniegšana un nepareiza ātruma izvēle
*    gandrīz katrs otrais uz ceļa fiksētais pārkāpums ir par ātruma pārsniegšanu
*    visbiežāk ātrs braukšanas stils piemīt gados jaunākiem satiksmes dalībniekiem vecumā no 18-30 gadiem
*    Vai ātri braucot, mērķi ir iespējams ātrāk sasniegt? Pārsniedzot ātrumu par 20 km/h, ceļa posmu Ogre-Rīga var veikt par 3 minūtēm ātrāk nekā ievērojot ātrumu. Tādēļ ir pamatots jautājums vai ir vērts riskēt?

“Visbiežāk, runājot par ātru braukšanu, uzmanība tiek vērsta uz sekām vai fiziskiem parametriem, aizmirstot to, ka ātruma pārkāpšanas iemesli visbiežāk ir psiholoģiski. Šoreiz kampaņu esam veidojuši kā „īsu psiholoģisko trilleri”, kas autovadītājiem no malas paraudzīties ļauj uz bīstamām situācijām, kurās viņi pakļaujas Ātruma vilinājumam. Mēs parādām Ātrumu kā viltīgu tēlu, kas manipulē un pakļauj raksturā un gribasspēkā vājākos šoferus. Vēlamies vērst autovadītāju uzmanību uz to, ka mums ir jābūt gudrākiem, stiprākiem un pilnībā jāignorē Ātruma un viņa varā esošo draugu izmantotie triki,” norāda CSDD direktors Andris Lukstiņš.

Cīņā ar ātrumpārkāpējiem policija otro gadu aktīvi izmanto fotoradarus. Šī gada 10 mēnešos ar fotoradaru palīdzību sastādīti 13 566 protokoli. “Nepareiza ātruma izvēle un ātruma pārsniegšana ir galvenais iemesls apmēram trešajai daļai avāriju. Svarīgi atcerēties, ka reālajā ceļu satiksmē vadītājam pašam regulāri ir jākontrolē braukšanas ātrums. Maldīgs ir uzskats, ka neliela ātruma pārsniegšana nenodara neko ļaunu. Mēs ik dienas redzam ātras braukšanas radītās sekas – pat 10-20 km/h ātruma pārsniegšana bieži vien var būt nāvējoša,” atzīst Edmunds Zivtiņš, Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks.

Dusmas, Neuzmanība, Pašpārliecība, Steiga, Izrādīšanās, Azarts un Sacensības gars  – tie ir tikai daži no izplatītākajiem psiholoģiskajiem ātruma pārsniegšanas iemesliem, ko prasmīgi izmanto Ātrums. Tieši šie iemesli ir apkopoti informatīvajā materiālā “7 Ātruma viltības”, kas ir tapis ar apdrošināšanas sabiedrības “ERGO Latvija” atbalstu. Tas ļauj saprast bīstamākās situācijas, kurās autovadītājs visvairāk ir pakļauts Ātruma kārdinājumam, kā arī ļauj palūkoties uz sevi no malas un atklāt autovadītāja vājos punktus cīņā ar Ātrumu. „Ieskatieties Ātruma viltībās un visticamāk, kādā no situācijām jūs atpazīsiet vai saskatīsiet līdzību ar sevi. Tieši cilvēciskie faktori bieži vien izrādās par galveno iemeslu, kāpēc autovadītāji nespēj turēties pretim Ātruma kārdinājumiem un pakļauj sevi riskam,” stāsta psihoterapeits, psihologs Ansis Jurģis Stabingis.
Informatīvie materiāli “7 Ātruma viltības” būs pieejami CSDD nodaļās, Statoil DUS, apdrošināšanas sabiedrības “ERGO Latvija” filiālēs, kā arī “Ātruma mājoklī” t/p Alfa.

“Ātruma mājoklī” ikvienam apmeklētājam būs iespēja ne tikai iepazīties ar kampaņas tēlu Ātrumu un izprast tā dzīvesveidu, bet arī noskatīties kampaņas video klipus un uzzināt tā viltības. “Ātruma dzīvoklis” t/p Alfa būs apskatāms katru dienu no 10. līdz 27. novembrim (laikā no plkst. 10:00 līdz 21:00).

Kampaņas ietvaros autovadītāji un citi satiksmes dalībnieki tiks uzrunāti ar televīzijas, radio klipiem, un vides reklāmām. Noskatīties kampaņas video, kā arī lasīt citus kampaņas materiālus varēs īpašā kampaņas sadaļā “Ātrums izaicina” portālā Delfi, kā arī CSDD mājas lapā www.csdd.lv

Valsts policija gan kampaņas ietvaros, gan arī turpmāk pievērsīs īpašu uzmanību ātruma pārsniegšanas problēmai un ierobežojuma zīmju ignorēšanai ceļu satiksmē, organizējot speciālus reidus, kā arī veicot dažādas citas satiksmi regulējošas un autovadītājus izglītojošas aktivitātes.

Kampaņu organizē CSDD, Satiksmes ministrija un Valsts policija, bet atbalsta uzņēmumi SIA “Latvija Statoil”, “ERGO Latvija” un Interneta portāls Delfi.
Kampaņa tiek finansēta no OCTA līdzekļiem.

 
Visi komentāri
 
272322. viesis 11.novembris 2009 9:37
0 0 Atbildēt

sretsked, EJ *******! Pamatots vai nepamatots ierobežojums - ne tev par to spriest.

272324. viesis 11.novembris 2009 10:17
0 0 Atbildēt

"nepareiza ātruma izvēle ir bijusi par pamatu vairāk nekā 1900 avārijām"... Vai varbūt tomēr CP nevēlēšanās iedziļināties situācijā un fiksēt patieso avārijas cēloni?

Bet kopumā - vispārējs ātruma ierobežojums ir pilnīgs sviests. Uz neskaitāmieme ceļiem Latvijā atļautais 90 ir praktiski neiespējams un bīstams ātrums. Savukārt citos gadījumos - nepamatoti zems. Un kur CP veic ātruma kontroli? Tak ne jau tajos līkumainajos, kur to spēj pārsniegt tikai labi sagatavoti rallisti :)

272325. viesis 11.novembris 2009 10:20
0 0 Atbildēt

Cik maksā šī kampaņa. CIk samaksā reklāmas aģentūrām par reklāmas izvietošanu.

Tajā pašā laikā nevar salikt brīdinajuma zīmes "Melnais Punkts", kuru pie mums netrūkst.

Parasti vietējie zin un uzmanās.

Laikam bails likt, jo tādu punktu ir ļoti daudz.

Kad sāks ierīkot riteņbraucejiem, kājāmgājejiem celiņus!

272326. viesis 11.novembris 2009 10:49
0 0 Atbildēt

Mnde...

A ja miličiem atņēm fotoradarus, tad nezkāpēc parādās arī tādi pārkāpumi, kā nepareiza joslu izvēle, gaismu nepareiza vai nelietošana, pagriezienu nerādīšana.

Pārkjāpumu statistiku visvienkāršāk ir radī dodot uzdevumu - 3 mēnešus ķeram par pagriezienu nerādīšanu un - "voila" statistika rāda pavisam ko citu...

Ātrumu visvienkāršāk kontrolēt, bet padomāt vairāk - kāpēc vienā vieta pārkāpj visi un kāpēc citreiz notiek avārija - tas jau ir par grūtu...

272328. viesis 11.novembris 2009 11:50
0 0 Atbildēt

man visvairāk patīk "bīstamā" ātruma pārkāpšana izbraucot no apdzīvotas vietas..

sēz pipuki 10m pirms zīmes un ķer tos, kas dod gāzi drusku pirms zīmes. Tādas vietas ir tik daudz. Un tikai retā ir tāda, kur būtu kaut kas bīstams.

iepriekšējā mēnesī sēdēja Ķegumā izbraucot uz Tomi... Kur tur mežā kāda bīstamība?

Vai visu vasaru Salaspilī, izbraucot uz Ogri, pirms zīmes krūmos motopeles... un vēl tādu vietu ir ļoti daudz.

Un nesakiet man ka noteiktumi jāievēro. To es zinu, bet tā tendence šādās vietās, kur ir 0 no bīstamības, teikt, ka lūk šitie ir slikti vadītāji... tā ir tipiska naudas slaukšana.

272331. viesis 11.novembris 2009 12:29
0 0 Atbildēt

Kaksīt, regulāra ātruma pārsniegšana ir nepareizu ātrumu limitu uztādīšanas, nevis autovadītāju kaite. Vācijā nebūt nav bargi sodi par ātrumu pārsniegšanu, bet neviens ar to neaizraujas... Neesi padomājis kādēļ?

272334. viesis 11.novembris 2009 12:38
0 0 Atbildēt

mansotraises - daudzās valstīs apdzīvotās vietas sākuma zīme vēl nenozīmē tūlītēju ātruma samazinājumu. Daudzkur ir divas zīmes - viena, -informatīva par administratīvajām robežām, otra par ātruma samazinājumu līdz apdzīvotās vietas ierobežojumiem...

Pie mums - kur zīme, tur aŗī uzreiz ātruma maiņa...

272335. viesis 11.novembris 2009 12:51
0 0 Atbildēt

272334 viesi. Es runāju par vienu, jūs par otru.

Es runāju par LV un par 519. zīmi "Apdzīvotas vietas beigas" . Administratīvā robeža nevienam vadītājam nav saistoša, attiecībā uz ātruma izvēli.

Jā, arī ātruma maiņas vieta man ir skaidri saprotama! Bet vai ir korekti, tukšā laukā šo 50-100m posmu pirms cz 519 izmantot par slaukšanas aparātu?

Vai visi jau aizmirsuši to mega bīstamo posmu pie slāvu apļa, kur zīmes 30 zona? tur arī Timrots filmēja un zirgojās par piu piu :D

Es neiebilstu, ja cp sēdētu pie skolām utml. vietām, kur tiešām ir jāpievērš pastiprināta uzmanība.

Vienkārši kaitina šie saukļi, ka tāda un tāda ir statistika utt.

Bet kādās vietās ir šie pārkāpumi izdarīti? Vai V.M. kundze zin, kur sēž resnie putni zaļajās vestēs?

272336. viesis 11.novembris 2009 12:55
0 0 Atbildēt

Nav tak jāņem galvā. Lai biedē, kam vājāki nervi.

272339. viesis 11.novembris 2009 14:39
0 0 Atbildēt

Ideot - aizdomāsies tie, kas jau tagad velkas. Un radīs bīstamas situācijas, traucējot vienmērīgu plūsmu, vēl vairāk.

272344. viesis 11.novembris 2009 14:45
0 0 Atbildēt

Kaksi - un kādi tieši ierobežojumi vēl tev ir padomā pārbaudes laikam? Ja bez tādiem, tad laikam vienkārši neesi pamanījis, šāds pārbaudes laiks jau tagad ir - ierobežotas promiles un max soda punktu skaits. Cita lieta - obligāti būtu nepieciešams ziemas eksāmens, bez tā nolikšanas atļaut braukt tikai vasaras periodā.

272346. viesis 11.novembris 2009 14:48
0 0 Atbildēt

"Velkas" nozīmē braukšanu zem max atļautā ātruma gar ceļa viduslīniju. Braukšanu jebkurā citā joslā, izņemot labo malējo, ja vien pa to nebrauc kāds LĒNĀKS auto. Pirmā pārnesuma meklēšanu PĒC zaļā signāla ieslēgšānās. Un virkni citu lietu, ko mums daudzi ir uztvēruši kā normu, nedomājot par to, kā tas ietekmē satiksmi kopumā.

272347. viesis 11.novembris 2009 14:52
0 0 Atbildēt

Seene, ir tepat ne visai talu valstis, kuraas tiesham tiesiibas sakumaa ir tikai uz parbaudes laiku- nevari normali pabraukt, iistaas nedabon...

272349. viesis 11.novembris 2009 14:57
0 0 Atbildēt

Ideot - es tev uzrakstīju, ko manā izpratnē nozīmē "velkas" un kāds bus rezultāts kampaņai. Vai tam ir kas piebilstams? Mūsu ceļi, tāpat kā jebkuri, ir piemēroti VIENMĒRĪGAI braukšanai kopējā plūsmā. Un izlēcēji uz JEBKURU pusi apdraud kopējo drošību! Bet to jau kampaņotāji vienkārši nezin, vai ne? Nevar tak būt, ka tas ir vērsts uz lielāku soda naudu iekasēšanu un 'otkatu' no kampaņas...

272350. viesis 11.novembris 2009 14:57
0 0 Atbildēt

Kam mūsu ceļi nav piemēroti? Kurā vietā nav piemēroti braukt ar atļauto maksimālo? Šito tekstu ar nepiemērotajiem ceļiem es pazīstu, ir viens paziņa, kurš bieži saka līdzīgi. Ne visai patīkami ir atrasties viņa automašīnā, visu laiku spiež bremzes. Vai te nav kāda līdzība? Akcija jau kādu ir aizķērusi ?

272352. viesis 11.novembris 2009 15:09
0 0 Atbildēt

Kaksi - NAV tas noteikumos minēts, NAV. Jo nevienam šeit neinteresē satiksmes drošības uzlabošana, bet gan tikai savas personīgās (pamatā mantiskās) intereses.

272357. viesis 11.novembris 2009 15:17
0 0 Atbildēt

Ideot - nav, ir tikai par nepamatotu lēnu braukšanu. Un pamatojums "ātrāk bail" ir pietiekams. Līdz ar to ši punkts tikpat labi varētu arī neesksistēt.

272358. viesis 11.novembris 2009 15:18
0 0 Atbildēt

Ideot - un kur iemesls nedrošībai tajā vietā?

272361. viesis 11.novembris 2009 15:20
0 0 Atbildēt

tie kas velkas ir mazāk bīstami, par asiem ar mobilo rokā.

272362. viesis 11.novembris 2009 15:24
0 0 Atbildēt

anonimiki - kadel piejauc mobilo? ari vilkties var ar to rokā, kā daudzi to arī dara. Un satiksmi visvairāk apdraud ātrumu starpība, kas rodas gan ātras gan lēnas braukšanas rezultā.

272368. viesis 11.novembris 2009 15:39
0 0 Atbildēt

Ideot - vai nespēj saredzēt starpību starp pamatotu un nepamatotu apturēšanu. Ir tikai loģiski, ka tiek apturēts autovadītājs, kas ir izdarījis pārkāpumu. Bet vai ir kāds pamatots iemesls apturēt un aizkavēt autovadītāju, kas NAV neko pārkāpis. Kādēļ visi tagad nemetas apgalvot, ka arī pašvaldības policijai vajadzētu izlases kārtība pārbaudīt dokumentus gājējiem un aizturēt tos personības noskaidrošanai, ja tādu nav līdzi?

272371. viesis 11.novembris 2009 15:43
0 0 Atbildēt

Ideot - par skatēm. Manam auto ir vairāk par 6 gadiem, bet uzturēts tas tiek virs CSDD prasībām, jo bieži braukāju ārpus LV un nevēlos "piedzīvojumus" uz bāņa. Līdz ar to negribu tērēt ne savu laiku ne arī ļaut jāt motoru (savādāk to nevar nosaukt) dīzeļa atgāzu mērītājiem. Un vai tavuprāt cilvēki tāpat, slinkuma pēc savus auto nepieskata. Vai tomēr cēlonis ir jāmeklē valsts ekonomiskajā situācijā? varam jau darīt visu, lai ar auto varētu atļauties braukt tikai bagātie, bet kā tas plīdzēs valstij kopumā?

272373. viesis 11.novembris 2009 15:52
0 0 Atbildēt

Ideot

es sekoju sava auto stāvoklim. ir daudz un gari braucieni krustu šķersu pa LV (pa gadu 50k km)

Nav ne mazākās vēlmes palikt 2 naktī, kaut kur Neretas mežainajaos ceļos un gadīt līdz rītam, kad garām brauks pirmā piena mašīna.

272376. viesis 11.novembris 2009 16:00
0 0 Atbildēt

Ideot - man NAV neviena soda punkta un nevienas avārijas. Viss, ko vēlos, ir nekavēt savu laiku, izklaidējot korumpētus resnvēderus.

Un tavs pēdējais apgalvojums ir ļoti patiess. Tieši tādu kārtību mūsu policija cenšas ieviest un tādi līdzskrējēji, kā tu, atbalsta. Un tā saucas policejiska iekārta. Demokrātiskā iekārtā varas pārstāvjiem ir jāpierāda privātpersonas vaina, nevis otrādi.

272379. viesis 11.novembris 2009 16:12
0 0 Atbildēt

Ar stingru tvērienu var tikai kaut ko pakļaut uz brīdi, kamēr tiek izgudrots apkārtceļš. Un tad jau ir par vēlu atgriezties pie normālām metodēm. Vienīgais, kas reāli darbojas, ir skaidras cēloņsakarības. Panākt CSN ievērošanu var tikai ar mērķi uz kopģu labumu - t.i. ņemot, dot arī kaut ko pretī. Ja vēlamies pievērsties ātrbaruacējiem, tad jākontrolē arī lēnbraucēji. Ja vēlamies saīsināt apskates intervālus, tad tos vienlaicīgi jāpagarina auto, kas atkārtoti ir ideālā kārtībā. Ja vēlamies, lai autovadītājis skatās divreiz, tad vienlaicīgi ar kampaņu ir jāorganizē bargi reidi pret zemu lidojošiem motociklistiem. Šādu sarakstu varētu turpināt ilgi - bet pamata doma ir vienkārša. Pašlaik CP / CSDD mērķi ir skaista statistika (ko var koriģēt pareizi aipildot protokolus un sodus uzliekot pēc plāna, nevis reālajiem pārkāpumiem) un personīgā materiālā ieinteresētība. Ilūzija par satiksmes drošību ir tikai tādiem, kā Ideots un Kaksis.

272381. viesis 11.novembris 2009 16:14
0 0 Atbildēt

Ideot - bet vai tu zini, kas Vācijā notiek ar policistu, kurš savu divkārši svarīgo apgalvojumu ir izmantojis melojot? Nu tā - papildus tam, ka tādu lietu NEKAD mūžā vairs neatkārtos, jo nekad nebūs policists.

272384. viesis 11.novembris 2009 16:24
0 0 Atbildēt

Pag vēlreiz... Es tev saku, ka iebilstu pret neko nepārkāpušu vadītāju apturēšanu, bet tu pretī par to, ka pārkāpējiem Vācijā grūtāk: "Tur neviens pat neiedomāsies atvērt muti, ja ir bijis vainīgs, jo savas vainas noliegšana, kuru tu nevari pierādīt draud ar vēl samagākām konsekvencēm."

Vai es kādā brīdī esmu iebildis pret pārkāpēju apturēšanu un sodīšanu???

272387. viesis 11.novembris 2009 16:40
0 0 Atbildēt

Kaksis [?] 11.11.2009 15:11

Es tagad speciāli nodarbojos ar ekobraukšanu, jo tas ir forši, labais stils.

Kāds atgādiniet, kāda bija tā ekobraukšana - motora mocīšana uz neekonomiski zemiem apgriezieniem un vilkšanās? :D

Ideot, PN ar saviem sapņiem par TA servisos un dubultajiem TA intervāliem! Par TA intervāliem komentāri nav vajadzīgi, par lielajiem servisiem - nesen man viens brits par šito vienu lietu pastāstīja - viņiem arī ir servisi, kuros var iziet MOT - un šie servisi, teiksim, var izbrāķēt tev divus labus amartus lai tu tos pie viņiem nomainītu un tad cilvēks teiks paziņām "es šogad esmu laimīgs, MOT maksāja tikai 300 mārciņas" (c) šis cilvēks. Vēl viņš piebilda ka šī joka dēļ viņš MOT iet tikai tādos punktos, kuriem nav servisa funkcija.

272390. viesis 11.novembris 2009 16:44
0 0 Atbildēt

Ideot par rīgu neko nezinu un neinteresē. Vienkārši tādus servisus nevajag kā sugu un viss.

272391. viesis 11.novembris 2009 16:48
0 0 Atbildēt

Ideot - man NAV pieņemami, ka no CP punkta visi vadītāji ir potenciālie pārkāpēji. Nevainīguma prezumpciju vēl neviens nav atcēlis.

Un kādas ir problēmas nepaturēt CSN ievērojošu vadītāju, ļaujot tam bez liekas kavēšanās braukt tālāk. Varbūt tieši tajā laikā, kamēr policists būs novērsies, pētot manu OCTA, pārkāpējs-narkomāns pabrauks garām?

Un man ir pretīgi (nevis normāli) komunicēt ar lielāko daļu CP. Normāli cilvēki ir sastopami ļoti retos gadījumos. Izņēmums ir specrota - vienmēr ir bijuši korekti un policista vārda cienīgi cilvēki.

272393. viesis 11.novembris 2009 17:36
0 0 Atbildēt

Ideot - vārda "pretīgi" skaidrojums ir atrodams skaidrojošajā vārdnīcā.

Un es nekādi neiedomājos to ignorēt. Bet tas netraucē man uzskatīt, ka šāds "mandāts" nav pareizs un to būtu nepieciešams mainīt.

Lai ietu strādāt TUR, ir jābut savējam, vai kā minimums jāspēj piesaistīt atbalstītājus. Diemžēl varākums mums atbalstīs tavējos uzskatus, neaizdomājoties, ko tas nozīmē vispārējā skatījumā un kā var atgriezties pie viņiem pašiem.

272394. viesis 11.novembris 2009 18:44
0 0 Atbildēt

Izsludinu jaunu kampaņu :

272395. viesis 11.novembris 2009 20:19
0 0 Atbildēt

Sodien sanjeemos un uzspiedu liidz 95km/h veel tagad sirds dauzaas kaa negudra...kas nu tagad buus... Pat Zivtinjs aatraak par 90 nekad nav braucis.

272397. viesis 11.novembris 2009 23:10
0 0 Atbildēt

Pirms Ziemas pareiza kampaņa..... Vasaras bemberi vairāk vai mazāk sāk braukt prātīgāk, bet sezona sākās kvatristiem...., bet apstāšanās visiem ir vienāda....

bišķi zem sotaka pie mūsu ceļiem ir ok un pilsētā bišku zem 60 ar OK.... tāpat citreiz tās 10 min ko vinē uz ceļa neatmaksājās, kaut vai degvielas patēriņa sarēķinot ...tagad taču taupības laiks nav ko gasēt :)) :))

272399. viesis 11.novembris 2009 23:27
0 0 Atbildēt

JOO - ne jau vienmēr tās ir 10 min. Garajos braucienos +20 nozīmē ko citu. Pēc 20h brauciena, piemēram, starpība ir 400km ;) Un tad jau vairs nav vienalga, vai esi jau galā, vai vēl ne...

272404. viesis 12.novembris 2009 7:56
0 0 Atbildēt

Ko muld!

Ogre - Rīga

ieekonomēt var daudz...

Ir braukts šitas posms pa 20 min!

ar atļauto ātrumu tas jau būs tuvu 1 h

272405. viesis 12.novembris 2009 8:03
0 0 Atbildēt

ZIVTIŅŠ:

SAMAZINĀT ĀTRUMU PA 10 km/h,

SAMAZINĀS BOJĀ GĀJUŠOS,

NEKO NESAKA PAR AVĀRIJU SAMAZINĀŠANU!

TĀTAD SECINAM = SEKAS SAMAZINĀS - CILVĒKI IZDZĪVOS< BET AVĀRIJAS NESAMAZINĀS!!!

===

KO DARA CP ???

LIELVĀRDE - ĶEGUMS

BUSIŅŠ APDZEN = TIK NAGLA, KA PRETĪ BRAUCOŠAIS BREMZĒ un SPIESTS NOBRAUKT MALĀ...

Aiz tā , kuru apdraudēja BRAUC CP AUTO...

TIE CP NEDARA PILNĪGI NEKO !!!

TIK RUPJUS APDZINĒJUS VAJAG SODĪT !!!

TAPĒ JAU AVĀRIJAS NOTIEK UN NOTIKS,

KAMĒR CP NERŪPĒSIES PAR DROŠIBU UZ CEĻA!!!

272406. viesis 12.novembris 2009 8:08
0 0 Atbildēt

Kā ātrums var būt viltīgs!

ĀTRUMS IR FIZIKĀLS LIELUMS!

v=st

ne_fiziķis

272407. viesis 12.novembris 2009 9:27
0 0 Atbildēt

Lode panāks jebkuru auto.

272408. viesis 12.novembris 2009 9:36
0 0 Atbildēt

Es atbalstu šo akciju. Ar vairumu vieglo auto braukt ar 85 km/h ir racionālāk nekā ar 99 km/h.

272410. viesis 12.novembris 2009 9:55
0 0 Atbildēt

Seene [?] 11.11.2009 16:12

Ar stingru tvērienu var tikai kaut ko pakļaut uz brīdi, kamēr tiek izgudrots apkārtceļš. Un tad jau ir par vēlu atgriezties pie normālām metodēm. Vienīgais, kas reāli darbojas, ir skaidras cēloņsakarības.

------------------------------------

Nu shai sakaraa neapshaubaamu ieguldiijumu (apkaartcelja mekleejumus) ir devushi peedeejie PSRS pastaaveeshanas gadi un 1990. gadu "bespregjels" :-) Vaina jau ir ljauzhu galvaas - muusdienaas to galvaas, kuri iedomaajas, ka taa vienmeer ir bijis un vienmeer taa jaabuut. Taadi, protams, ir arii Rietumos - peedeejos 20 gados ir redzeeti taadi crashi i uz baanjiem, i uz zemaakas klases celjiem ... Austrieshi staastiija, ka savulaik pie vinjiem arii bijushas probleemas ar "aatrbrauceejiem" un tamliidziigiem tirlinjiem. Tikushi galaa diezgan veikli - ar metodeem, kas liidzinaas padomjlaika 15 diennaktiim :-) Un ja pareekjina, ka liela dalja sodiito vienlaikus zaudeeja arii darbu, tas lika stiiiiiiipri aizdomaaties par paarkaapumu lietderiibu :-)

272411. viesis 12.novembris 2009 9:58
0 0 Atbildēt

Speciāli Ideotam informācija.

Policijai NAV tāda likumā ierakstīta mandāta - apturēt neko nepārkāpušu autovadītāju. Vēlme pārbaudīt autovadītāja dokumentus nav autovadītāja pārkāpums, par kuru drīkst aturēt. Piemēram, uz A3 lapas pašrocīgi izdrukātam uzrakstam ŠIM AUTO IR OCTA, ir tāds pats spēks kā jebkurā Staķikā izsniegta OCTAs izdruka. Un, lai to pārbaudīu NAV jāaptur autovadītājs, to var izdarī arī neapturot tr. līdzekli...

Viņiem parastā situācijā ir tiesības apturēt tikai pārkāpumu izdarījušu autovadītāju vai arī atļauts apturēt dokumentu pārbaudei tikai oficiāla reida laikā vietā un ietvaros... ;)

Līdz ar to jāteic - darī kas nav aizliegts (autovadītājs) un darī tikai kas ir atļauts (policists) ir dažādi jēdzieni... ;)

272413. viesis 12.novembris 2009 10:13
0 0 Atbildēt

Inspektors iesit auto v/n datu bāzē un tur uzrādās vai auto ir/nav skate, octa.

Viņi dara tieši to pašu, ja Tevi ir apstādinājuši un Tu saki, ka Tev nav līdzi OCTAs izdruka (esi apdrošinājies elektroniski, bet mājās nav printera, kur izdrukāt), tad tie mērgļi saka - nāksies gaidīt 10-20 min, kamēr pārbaudam... WTF??? Ja es neesmu neko pārkāpis, man ir OCTA, kāpēc mani aizturēt? Un es, piemēram steidzos uz lidostu...? Vienkārši i/u CP inspektors Gaidis Kukulis spiež uz uzvārdu...

Ja esmu pārkāpis - necenšos neko pierādīt vai strīdēties, man nav kauns atzīt savu pārkāpumu un saņēmt sodu likumā noteiktajā kārtībā - sagaidu protokolu un nomaksāju sodu, ja tāds ir uzlikts.

272414. viesis 12.novembris 2009 10:27
0 0 Atbildēt

P.S.

Tajā pat laikā kad visi klārē, ka 50% gadījumu pie visa vainojams ātrums - neviens nepadomnā par ātruma cēloņim.

Zebras rubrikā par debilismiem ar ceļa apzīmējumiem ir tikai knapi pacelts viens stūrītis no palaga, kas pārklāj nesakārtotu gultu.

Krustpils ielā šaurs, līkumi - drīkst braukt 70, Ulbrokas ielā taisns smuks ar divām izbrauktuvēm no teritorijas, gājēju trotuāri vairākus metrus no brauktuves - ātrums 50...

Vieni brauc pārspīlēti uzmanīgi, citi, kas spēj braukt CSN noteikumu ietvaros izbesās, cenšās tikt garām - apdzīt. Apdzīšana viens no bīstamākajiem manevriem, kuru var neveikt, ja atsevišķi indivīdi tomēr nebrauc pārspīlēti lēnām. Nevari pabraukt - brauc uz poligonu, drošas braukšanas skolām, mašīnas tehstāvoklis/riepas neļauj - saved kārtībā auto un tikai tad brauc...

Cik nav avāriju dēļ tā, ka cilvēki laikus nerāda pagriezienus nebrīdinot apkārtējos par to, ko šie grasās darī. Īpaši izceļas tie, kas nerāda kreisos pagriezienus, brauc lēnām pa ceļa vidu, kaut grasās noparkoties, bet ne vienā ne otrā gadījumā par saviem plāniem negrasās informēt citus seļa satiksmes dalībniekus, bet kur ir tā policija tobrīd, kam iedots fēns un plāns?

Es arī zinu, kad man pienāks vecums, kad nespēšu iekļauties plūsmā - tad arī priekš tam ir sabtrans vai bērni/mazbērni, kam pieteikties par pasažieri.

272415. viesis 12.novembris 2009 10:28
0 0 Atbildēt

Ideot - vienīgais, ko NEVAR pārbaudīt neapturot, ir vadītāja tiesību esamība. Un kā jau teicu - neuzskatu, ka pašmērķīga šī fakta konstatēšana ir samērīga visu pārējo, neko nepārkāpušo, autovadītāju aizkavēšanai.

272417. viesis 12.novembris 2009 11:17
0 0 Atbildēt

Ideot, tad ja viens no mājas nav samaksājis par siltumu, tad jāatslēdz siltums pilnīgi visai mājai un 183 dzīvokļiem jāpaliek bez siltuma?

272419. viesis 12.novembris 2009 11:25
0 0 Atbildēt

Ir vēl kāda lieta - brauc bezbiļetnieki pa zaķi ar sabtrans un nezkāpēc ir ļaunio kontolieri un labie bezbiļetnieki. Prese ir bezbiļetnieku pusē... Toties, kamēr bezbiļetnieki pravas kačā - viss sabtrans stāv kontoles vietā un tālāk nebrauc neviens...

Šis būš pareizāks salīdzinājums

272420. viesis 12.novembris 2009 11:26
0 0 Atbildēt

Nu jau gluži kā tipiskos padomjlaikos - kampaņas un pokazuhas. Diez vai kaut kur eiropā kaut kas tml. tiek praktizēts. Izskatās, ka vairāk tiek domāts kā piepildīt ar soda naudām valsts kasi, nevis par satiksmes drošibu kā tādu. Jau vakar vakārā vairākās vietās pārdaugavā krūmos,ceļmalās, aiz reklamu stabiem, autobusa pieturās bija redzamas CP "partizaņu" brigādes ,kuriem faustpatronas vietā rokā bija radars. Kā saka - kārtējā kampaņa ir sākusies, CP un CSDD vadībai kādu nedēlu būs iespēja pazīmēties TV un presē. Lai nu viņim veicas, bet mēs autovadītaji - būsim uzmanīgāki. Ceļš arī reizēm ir slidens, redzamība pasliktinās - ar ātrumu nevajag trakot.

Pats došos uz nedēļu uz siltajām zemēm relaksēties no šeit notiekošajiem procesiem. Ja būs iespēja, došu kādu ziņu arī iAuto.

272421. viesis 12.novembris 2009 11:33
0 0 Atbildēt

Ideot - kas tieši liedz TO darīt tagad? Sodus par OCTA vispār ir iespējams izrakstīt masveidā. Mūsdienās kameras ar numuru atpazīšanu nav problēma - dienas beigās visus fiksētos nr. salīdzinām ar LTAB datu bāzi, un izsūtam kvītiņas neapdrošinātajiem.

Par pārējo - CP darbiniekiem ir jābūt pietiekami profesionāliem, lai atpazītu vadītājus, kas apdraud satiksmes drošību. Nevis jāveic nepamatota kontrole, lai tik izķertu kādu formālu pārkāpēju, kam nav kārtībā dokumenti. Likumi ir domāti kopējā sabiedrības labuma nodrošinšānai, nevis to pašmērķīgai izpildei.

272430. viesis 12.novembris 2009 13:42
0 0 Atbildēt

IkdienasViesis [?] 12.11.2009 11:26

Nu jau gluži kā tipiskos padomjlaikos - kampaņas un pokazuhas. Diez vai kaut kur eiropā kaut kas tml. tiek praktizēts.

------------------------------------

Nu tiek jau gan - ir pieredzeetas riktiigas 100% "oblavas" gan Austrijaa, gan Itaalijaa, gan Vaacijaa :-) Praktiski vienmeer naktiis. Meerkji vairaaki - "izfiltreet tos, kuriem , piemeeram, anuleetas vadiitaaja tiesiibas, bez tam visaadu nelegaalju izkjershana, Vaacijaa galvenais meerkjis bija t.s. "Saturday Night Fever" daliibnieku izkjershana - jaunieshu, kuri sadzeerushies vai ko citu sarijushies un neesaajas no disenes uz diseni, iznjemshana no apgroziibas :-) Arii taadu tur pietiek, vissliktaakais staavoklis shai zinjaa esot Ruhr novads, kur ir ljoti daudz mazu pilseetinju (ex-shahtinieku) netaalu viena no otras ... Bet nu dzirdeejaam arii par aarvalstniekiem, kuri shaada vai taada iemesla deelj iekritushi :-) Tostarp arii muusu baalelinji :-)

272434. viesis 12.novembris 2009 14:14
0 0 Atbildēt

Crankshaft - tieši tā, ir REIDI, kad notiek 100% vadītāju kontrole. Bet nav pieļaujama situācija, kad CP darbinieks pēc savas subjektīvās patikas var izvēlēties diskriminējoši aizkavēt neko nepārkāpjošu vadītāju, tajā pat laikā citam (iespējams pārkāpējam) ļaujot braukt.

272438. viesis 12.novembris 2009 15:36
0 0 Atbildēt

Ideot - tas, kam tu tici vai netici jau ir tavas problēmas.

272442. viesis 12.novembris 2009 16:10
0 0 Atbildēt

Seene [?] 12.11.2009 14:14

Crankshaft - tieši tā, ir REIDI, kad notiek 100% vadītāju kontrole. Bet nav pieļaujama situācija, kad CP darbinieks pēc savas subjektīvās patikas var izvēlēties diskriminējoši aizkavēt neko nepārkāpjošu vadītāju, tajā pat laikā citam (iespējams pārkāpējam) ļaujot braukt.

==============================

Draudzinj, arii ar to policisti Rietumvalstiis nodarbojas :-) Un polichu darbiibaam tieshaam ir subjektiivi iemesli - piemeeram, aarvalstu valsts numura ziimes, aciiredzami virsbuuves vai prieksheejaa stikla bojaajumi utt.. Tu pat nespeej iedomaaties, cik biezhi var aptureet, kaut vai kaadaa nomaljaakaa djerevnjaa, piemeeram kalnu rajonos, nu un tamliidziigi :-) Un tikai taapeec, ka vieteejie rajona polichi "saveejos" paziist vairaak vai mazaak, a "sveshie" - tas jau ir aizdomiigi, iipashi, ja djerevnja nav, piemeeram, iecieniita sleeposhanas vieta :-)

272449. viesis 12.novembris 2009 20:25
0 0 Atbildēt

nē, Sēne..problēmas ir Tev. :)

Atļāvās, redz, VIP personu CP apturēt, vai vai vai....ka tik nesanāk šmuce :)

Ideots.

272452. viesis 13.novembris 2009 1:50
0 0 Atbildēt

Ideot - painteresējies par milicijas visatļautību Krievijā un vēl šur tur. tad uzzināsi pie kā noved tāda dibenlīdēja attieksme, kāda ir tev. Un ja nebūtu cilvēki, kas nebaidās aizstāvēt savas tiesības, arī mēs, ar tevi priekšgalā, dzīvotu tāpat.

272461. viesis 13.novembris 2009 10:04
0 0 Atbildēt

Ideot - ja vācietim pieklājīgi apvaicājies apturēšanas iemeslu uz 3 stundām ne uz kādu iecirkni neved... ;) Ne reizi vien ir uzdots šis jautājums vācu poličiem gan trafarētās, gan netrafarētās mašīnās braucošajiem.

Ja vēl uzprasi - kur inspektors Krānihs - tad pat uz vācu poliča azbesta sejas parādās smaids!

Un ja vācieši reiz ir apturējuši Tevi, tad datu bāzē tiek ievadīta infa, ka esi apturēts, pārbaudīts utt. un nākamā ekipāža (atšķirtībā no Krievijas), kas saskata Tevī poļu celtnieku un grib apturēt vispirms palūr compī un, ja redz, ka esi jau pārbaudīts, vairs neaptur... ;)

272465. viesis 13.novembris 2009 10:13
0 0 Atbildēt

Ko te visi cepās par ātrumiem?

Cik Lukstiņš "atmazgā" šajā reklāmas akcijā un vai ir viņā vietā šajā krīzes laikā?

Uz ceļa pēdējos mēnešos ir kļuvis krietni mierīgāk. Laikam benzīnam nepietiek naudu un katra gāzes pedāļa nospiešana kaut ko maksā.

Kad saliks zīmes "melnais punkts"?

Kad sāks būvēt celiņus kājamgājējiem un velobraucējiem. Piemēram Jaunciema gatve, kur ir gan auto plūsma, gan gājēji. Nauda gaismas stabus sarakt bija, bet labāk būtu gājeju celiņu uztaisījuši.

272466. viesis 13.novembris 2009 10:16
0 0 Atbildēt

Ideot - nekad nav ienācis prātā vācu policistam jautāt apturēšanas iemeslu... Kapēc? Tapēc, ka pēc ļoti pieklājīgas iespējamās sarunu valodas noskaidrošanas vienmēr ir bez jebkādas paskaidrošanas sekojis gan apturēšanas iemesls, gan atvainošanās par traucējumu. Un Austrietis mazā kalnu ciematiņā pat dokumentus nepārbaudīja - tā vietā vēl pārliecinājās, ka neesam apmaldījušies un izstāstīja, ko noteikti vajadzētu pa ceļam apskatīties, ja īpaši nesteidzamies. Tā ka nevajag murgot kaut ko par vešanu uz iecirkni vai ko tamlīdzīgu. Ļoti izskatās ka būsi ar krieviem sajaucis - tur gan šāda iespēja izklausās visai reāla.

272469. viesis 13.novembris 2009 10:24
0 0 Atbildēt

Oktobra beigās un novembra sākumā esot Lietuvā, Polijā, Vācijā, Nīderlandē, Beļģijā un Lielbritānijā, mani policija neapturēja ne reizi. Anglijā gan bija gadījums, ka sekoja man kādus pāris kilometrus, bet tad, mani ar 100 km/h braucošu, apsteidza.

272470. viesis 13.novembris 2009 10:28
0 0 Atbildēt

Un angļu policija brauca ar elegantu SAAB 9-3 universālu...

272471. viesis 13.novembris 2009 10:35
0 0 Atbildēt

Man radās iespaids, ka angļu policisti gribēja kādu brītiņu pavērot, kādā stilā ārzemnieks brauc, un ja būtu kas aizdomīgs, tad apturētu.

272472. viesis 13.novembris 2009 10:36
0 0 Atbildēt

Mnde - lai vai kā, bet nu uzbāzīgi rodas iespaids, ka Ideots ir kaut kāds lecīgs mazohists...

272475. viesis 13.novembris 2009 10:58
0 0 Atbildēt

Ideot - mēs jau arī daram, un "ļerkstam", lai iespējams pārliecinātu arī vēl kādu citu aizmirst par dibenā līšanu un tā vietā sākt cīnīties par normālu dzīvi.

272476. viesis 13.novembris 2009 11:17
0 0 Atbildēt

Tiko izbraukāju lielu daļu Turcijas. Visi pārkāpj ātrumu, brauc kā vēlas.Pilsētā ap 100km/h ir ok. Policija šos nemaz neķer,jo pārkāp visi. 13 dienu laikā neredzēju nevienu avāriju.

272477. viesis 13.novembris 2009 11:17
0 0 Atbildēt

manis pēc lai tur katru, jo mani tāpat netur :D

trubā vispār nekad neesmu pūtis.

visvairāk besī praideri uz šosejas, kas ieraugot mentu auto ceļmalā nomet uz 90 un velkas pa abām joslām.

272479. viesis 13.novembris 2009 11:44
0 0 Atbildēt

Ideot, laikam tu spītīgi centies nesaprast, ko Tev mēģina iestāstīt!

Man sodus pēdējos 8 gados ir uzlikuši tikai pamatoti, un ir veiksmīgi izdevies policistam mainīt savas domas par pārkapumiem, kad tas ķer uz muļķi, es nekad negaudoju un nemēģinu izdomāt fantastiskus stāstus no sērijas, ka man nebija ātrumu pārkāpuma, ja tāds ir bijis un samaksāju bankā ar pārskaitījumu valsts kasē, nevis inspektoram ķešā.

Man vienkārši gribās dzīvot kā normālam cilvēkam un neuzskatu, ka tikai tāpēc, ka kādam ir furaška, un atstarojoša lielkompete rokās, apturēšanas iemesls un pārkāpums ir manu dokumentu nespēja aplūkot, jo es tamdēļ neesmu labprātīgi apstājies pats...

Tik pat labi tavuprāt, būtu ļauj vaļu munipāļiem ikkatram pretīmnācējam pārbaudī pasi, jo starp viņiem var būt cilvēki ar beigušos pases termiņu, vai aizturēt visus ar tumšiem matiem, jo redz kāds tumšmatis tikko citā pilsētā aplaupījis banku...

Ja sarunā ar polici esi pieklājīgs, korekts un reizē konsekvents - arī viņš ir kā cilvēks un saprot kļūdu - ka apstādinājis bez iemesla un žigli vien palaiž tālāk. Tikai nesaprotu - kāpēc vispār bija jāstādina?

P.S.

Jebkurā eiropas valstī, kurā nācies runāt ar policiju ir bijis pamatots (saskaņā ar viņu likumdošanu) apturēšanas iemesls un korekta un reizēm pat ļoti patīkama un cilvēciska saruna.

272481. viesis 13.novembris 2009 12:04
0 0 Atbildēt

Velomens [?] 13.11.2009 11:17

es turcijā esmu redzējis uz pusēm pārplēstu busiņu, kura pasažieri dažādās pozās mētājās uz braucamās daļas...

272482. viesis 13.novembris 2009 12:04
0 0 Atbildēt

Svētdien alko reidā apturēja. Viss kā vajag, normāla vieta, stādijās priekšā ar labu dikciju.

Negrūda uzreiz pa logu trubiņu un nelika iepūst. Pajautāja vai esat dzēris. Uz ko es atbildēju: "jā, pelašķu tēju ar medu". inspektors pasmaidija un novēlēja laimigu ceļu.

Lūk tādai būtu jābūt saskarei ar policiju - abpusēji korektai un saprotošai.

272488. viesis 13.novembris 2009 16:12
0 0 Atbildēt

Norakstīt visu uz "nepareiza ātruma izvēle" ir tā pat, kā rallijā novākojot, kā izstāšanās iemeslu uzrakstīt "piekares defekts". Tas ir pilnīgi virspusējs PR, par īstajiem iemesliem neviens negrib runāt, jo tie ir;

1. katastrofālais ceļu stāvoklis (visā LV)

2. pilnīgi nepārdomāta ceļu būve (kā var izprojektēt nobrauktuves no šosejas zem 90gr. un vēl asāka leņķa?)

3. gājēju (pat teorētiska iespēja) atrasšanās pie šoseju braucošās daļas (nerunājot par autobusu pieturām kuras ir tādas pat kā Rīas centrā)

4. ceļazīmju haoss

5. gājēju prejas.... OMG... pār 4 joslām... (protams, ja par to sāks "klaigāt" - gājēju pārejas vienkārši likvidēs.... bet vai tas atrisinās problēmas - nē!)

6. Problēmu risinšanas paņēmiens - AIZLIEGT (kā cīņa ar stāvvietu trūkumu - aziliegt stāvēt un miers!)

Jāsaka, ka šīs te kampaņas nu galīgi nav preventīvas... !!!!

272495. viesis 14.novembris 2009 2:11
0 0 Atbildēt

Ātrums ļoti viltīgs - 80% avāriju notiek zem 50 km/h. Pričom tur ātrums.

272499. viesis 15.novembris 2009 3:09
0 0 Atbildēt

Pa Eiropu esmu vizinajies pietiekoši daudz. Katrai valstij sava specifika, kas piemerota attiecīgajiem risinājumiem ceļu planošanā, kā arī vadītāju un gājēju disciplinētībai.

Pirms paris dienām atgriezos no Monako, Nicas. Šauras ieliņas, vidējais ātrums lielāks kā pie mums jebkur, satiksmes raitums balstīts uz to, ka jebkurš vadītājs palaiž (ļauj iekļauties plūsmā) jebkuru, kas kustās ātrāk par viņu, neatkarīgi no tā, cik nepieklajīgi vai cik nedroši ātrbraucējs ir apdzinis, utt. Un gājēji neparedzētās vietās vai pie sarkanā nelien uz brauktuves. Dīvaina tehnika kopumā, bet viņa darbojas!

P.S. Izņemums ir korķi uz bāņa, kur neviens necenšas kkur līst, vai tikt ātrāk par pārējiem. Tai skaitā motociklisti stāv kopā ar visiem, kas man šķita dīvaini.

272500. viesis 15.novembris 2009 3:14
0 0 Atbildēt

Ar to gribēju teikt, ka ātrums šinī gadījumā nav tas, kas izraisa avārijas. Tomēr pie mums tas nedarbotos, jo nekad nepiespiedīsi riktīgu stagnātu saprast, ka īstenība ta lidotāju palaišana tevi pašu nekavē, jo to lidotaju arī nākamais palaidīs un rezultātā pats viņu pat nesajutīsi. Un otrā problema pie mums ir gājēji, kas jau ir disciplinētāki, bet tomer vēl vazājas kā eži pa pļavu!

Ja menti nevis čakarētu prātu autobraucējiem, bet mācītu un iemācītu (ar sodiem un preventīvajiem pasākumiem) gājējiem sķērsot brauktuvi kur paredzēts un kā paredzēts, tad atkristu ievērojams daudzums notriekto, kas tak arī laikam veido šo te pašu negatīvo statistiku! :)

272504. viesis 15.novembris 2009 9:50
0 0 Atbildēt

Mjā. Dzīvs piemērs uz paša ādas Baltezerā. Braucot ārā uz Rīgas pusi, apmēram 80-50 m pirms zīmes sāku uzņemt ātrumu, pie zīmes bija nedaudz virs 70 un gatavs. Sods uz pilnu katušku, neskatoties uz to, ka vadītāja stāžs 24 gadi bez nevienas avārijas un soda punktiem. Tā vienkārši ir IeM politika'kāst naudu, ko arī paši CP-isti ir atzinuši. Kāda te vēl satiksmes drošības uzraudzīšana? tikai un vienīgi naudas kāšana. Protams, ir "vienlīdzīgākie", kuriem nekas par to nav. Tāpēc jau 99% vadītāju, tos CP-istus labāk redz ejam nekā nākam. Varbūt kādam liksies, ka tās ir emocijas, bet nē - realitāte.

272505. viesis 15.novembris 2009 11:00
0 0 Atbildēt

Mja, tu saki 80 ... 50m pirms ziimes ... vispaar shaadaa aatrumaa 30 m ir viegli nosakaami "uz aci", ja nav aizlieta :-)

... un 5m pirms ziimes uz celja paraadaas cilveeks, lops, dajebkas, kursh nenojaush, ka tu vairs nevirzies ar 50, un ... :-(

Taa ka tie 24 gadi tev neko nav iemaaciijushi - vismaz domaat nevis vienu, bet 2 gaajienus uz priekshu :-) Jeb, kaa teica mans skolotaajs (neslikts bija, starp citu :-) ), labaak braukt 2 km/h par leenu, nekaa 1 km/h par aatru ... :-)

272506. viesis 15.novembris 2009 12:10
0 0 Atbildēt

Nezinu par cietiem, par sevi - ātrumu pārkāpju regulāri, gan manuprāt saprāta robežās, un apzinos, ka daru slikti, jo varētu jau braukt arī lēnāk, bet negribas, un par to, ka negribas braukt lēnāk arī šad tad maksāju sodu, un samierinos, un nečīkstu. Manuprāt viss ko dara CP un CSDD ir ok, CSDD informē un brīdina, CP soda un tā arī jābūt. Un "gonščiki"(viņi tak labāk zin cik kur ātri jābrauc), kas vēlas, lai visur noņem ātruma ierobežojumus, savu koku tik un tā ātri vai vēlu atrod.

272508. viesis 15.novembris 2009 18:41
0 0 Atbildēt

palasījos komentārus un tikai viens secinājums - suņi reij un karavāna iet.....

Kāds par reklāmu iebāza naudu kabatā - darbu taču darīja, kāda ielika ķeksi ka kaut ko ir darījis, kāds aprējis tos kuri "velkās" īstenībā - pļurkst pa telefoni jo piezvanīja, cits aprej tos kuri brauc jo uz ceļa jābrauc u.t.t.

272512. viesis 16.novembris 2009 8:17
0 0 Atbildēt

Forš video, ja skatās ar homoru un pasmejas!

JA ES SKATOS, kā braucējs 20 gadi- uzveru nopietni = VĒMIENS UZNĀK!

POH - Tā pasaka,

Braucu, kā braucu un galvenais braukšu ātrāk precīzāk par labāku rezultātu :-)

Kā Vorobjovs teica : KATRS NOBRAUKTAIS km NĀK TIKAI PAR LABU MEISTARĪBAI!

BĻIN tiem maitām Zivtiņam u.t.t interesē TIKAI "PIĶIS"

Ātrumu tā nevar noteikt pilnīgi vienmēr un visiem vienu !

Katrā vietā un laikā ir katram braucējam jāzin savu ātrumu atbilstošu spējām un tehnikai un ceļam!

Nerodu nekādu baudu - pa taisnu ceļu spiest grīdā cik velk - RIEBJAS :-D!

Protams patīk un nervus nomierina:

Pa skaistu pukainu sniegu braukt,

Pa foršiem grants ceļiem,

pa likumotu pagriezieniem bagātu ceļu,

Tādi, kur var izpausties, skaisti pafrēzēt un pacelt meistarību!

A_P

272525. viesis 16.novembris 2009 10:45
0 0 Atbildēt

"Crankshaft [?] 15.11.2009 11:00

... un 5m pirms ziimes uz celja paraadaas cilveeks, lops, dajebkas, kursh nenojaush, ka tu vairs nevirzies ar 50, un... :- (

Taa ka tie 24 gadi tev neko nav iemaaciijushi - vismaz domaat nevis vienu, bet 2 gaajienus uz priekshu Jeb, kaa teica mans skolotaajs (neslikts bija, starp citu , labaak braukt 2 km/h par leenu, nekaa 1 km/h par aatru... "

_____________________________________________________________________

es tev piekrītu par gājienu domāšanu uz priekšu, bet nepiekrītu par to "lopu" uz ceļa.

'Lopam" ir paredzēta ceļa šķērsošanas vieta, kas attiecīgi marķēta un ierīkota. Tas, ka 'lops' var nokļūt uz ceļa, tam neatļautā vietā, ir uz "lopa" paša un ceļu projektētāju, būvnieku, uzturētāju atbildības. Ceļu satiksme balstās uz visu satiksmes dalībnieku godaprātu, ka visi zin un ievēro noteikumus - stāv pie sarkanā un brauc pie zaļā. Tāpat vadītājam nav pamats domāt, ka "lops" leks pār barjeru, vai skries pāri ceļam neatļautā vietā. Tieši tāpat "lopam" ir jānovērtē tuvojošās automašīnas ātrums un attālums, pirms šķērsot ceļu.

Visa šī jezga ar zīmēm un ātrumu ir tādēļ, ka tās zīmes liek "sausi" pēc LVS, vai vēl trakāk, "tāpat ka citur redzēts", īpaši neiedziļinoties situācijā. It seviški "treknajos" gados, kad apjomu dēļ, ceļus projektēja studenti, kuriem pat nav vadītāja apliecības. Kāda tad tur var būt sajēga par normālu plūsmu uz ceļa? Kaut arī daudzus ceļu projektus dod CSDD auditam, tas tāpat to apskata no satiksmes drošības puses, bet tikai raugoties caur esošo LVS. Un arī audita darbinieki ir tikai cilvēki.

Un kas notiek, ja izmainās apbūve, pieslēgumu skaits.. tikai pēc pirmajiem upuriem parādās zīmes. Retu reizi ātruma zīmes parādās jau pēc pieslēguma izbūves. Nu nedomā un nedraudzējas ar galvu mūsu līdzcilvēki, diemžēl. Savukārt tad, kad kādā ceļā samazinās intensitāte (piem. gateris ciet, rūpnīca ciet) - zīmes kā stāvēja, tā stāv.. un protams arī zaļie vīri krūmos nesnauž.

272545. viesis 16.novembris 2009 22:47
0 0 Atbildēt

Baac, taadu purnu atradushi reklaamai :))) ideaali

272553. viesis 17.novembris 2009 9:49
0 0 Atbildēt

Nevis ātrums ir vainīgs, bet braukšanas kultūra.

Ne pirmo un ne pēdējo reizi vainu noveļ uz ātrumu vai dzērumu, lai gan patiesībā varētu jau nosodīt cilvēku tikko pie stūres apsēdies, uzreiz mums būtu gatavs potenciālais slepkava un pārkāpējs. Ar to jūsu loģiku tālu netiksi, domāt vajag ar galvu, ne pakaļgalu.

272557. viesis 17.novembris 2009 11:08
0 0 Atbildēt

ja vaicā, kas līdzīgs galvai un pakaļai, tad atbilde ir vienkārša - ar vecumu pirmā pāriet otrajā... vispirms pēc formas un tad arī pēc satura... ;)

272586. viesis 17.novembris 2009 23:21
0 0 Atbildēt

Viesi 272557,vai neesi aizdomājies,kad tagad viss ir otrādi-nemaz nerunājot par saturu!?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti