Raidījums «Tavs auto» paplašina žanriskās robežas

 
25.oktobris 2011 10:21

Sākot ar oktobri, raidījumā „Tavs auto”, kas ik nedēļu LTV7 vēsta par autobūves jaunumiem, būs skatāma arī rubrika par motocikliem, ko veido žurnālists Arnis Blodons.

Tas papildinās jau kopš 2007.gada demonstrētā raidījuma tematisko klāstu, kas lielākoties ietver apskatu par jaunākajiem automašīnu modeļiem (tos izvērtē sabiedrībā pazīstami cilvēki), dažādus eksperimentus, kā arī Latvijas Rallija čempionāta norišu atspoguļojumu.

Arnis Blodons pašlaik vada LTV1 rīta programmu „Labrīt, Latvija!”, kā arī daudzus gadus darbojies auto/moto žurnālistikā. Viņš stāsta, ka pievienoties „Tavs auto” radošajai komandai esot gandarījums, jo tā ir viena no profesionālākajām savā nozarē Latvijā: „Tas, ar kādu aizrautību puiši veido oriģinālus sižetus un kādā kvalitātē tas tiek salikts kopā, domāju, krietni vien pārsniedz vidējo Eiropas televīziju kvalitātes līmeni, nemaz nerunājot par Latviju. Protams, esmu pārliecināts, ka tematiskā dažādība, ko ieviesīs sadaļa par motocikliem, tehnikas jaunumiem, šo braucamrīku cienītājiem utt., noteikti vēl papildinās raidījuma krāsainību.”

Raidījums „Tavs auto” LTV7 ēterā tiek translēts kopš 2007. gada un šajā laikā izpelnījies atzinīgu skatītāju vērtējumu. Savukārt, „Tavs Auto” radošā komanda auto žurnālistikas jomā strādā jau kopš 1994. gada. Televīzijā veidoti tādi projekti kā LNT „Auto Ziņas”, LRČ „Rallija apskats”, raidījums „Next”. Izdotas dokumentālās īsfilmas par autosporta tēmu – „Rallijs tad un tagad”, „Sekundes simtdaļas”, „Latvieši Dakārā”, „Emocijas”, kā arī radītas speciālas pārraides vadošajam pasaules autosporta kanālam „MOTORS TV” par ralliju mūsmājās.

Raidījuma „Tavs auto” vadmotīvs ir autostāsti un piedzīvojumi, un tā veidotāji periodiski veic dažādus eksperimentus, kas saistīti ar satiksmes drošību - piemēram, vai ēst pie stūres ir drošāk nekā runāt pa mobilo tālruni, kā alkohols ietekmē autovadītāja reakciju, kā auto vadāmību ietekmē spiediens tā riepās un kāds ir gaisa drošības spilvenu graujošais spēks, ja izvēlēta nepareiza sēdpozīcija u.tml.

Kopš tā pirmsākumiem raidījumu vada Gusts Kikusts (Latvijas Radio ziņu dienesta žurnālists), kurš „Tavs auto” panākumu atslēgu saskata saliedētā un profesionālā komandas darbībā, un gandarījumu radot tas, ka komandai pievienojas arī A.Blodons. Stāsta Gusts Kikusts: „Vienmēr esam uzsvēruši, ka raidījumā, veicot savus oriģinālos eksperimentus, mēģinām pievērst uzmanību dažādiem satiksmes drošības aspektiem. Automašīnu un motociklu vadītāju saskarsme ikdienas satiksmē jau vairākkārt izraisījusi diskusijas publiskajā telpā, līdz ar to var teikt, ka auto un moto spēkratu sadzīvošana ir loģiska ne tikai uz ielas, bet arī mūsu raidījumā. Turklāt motopasaulē arī ir daudz tehnoloģisku jaunumu, un man prieks, ka par to stāstīs šajā jomā tik zinošs un pieredzējis cilvēks kā Arnis”.

Raidījums „Tavs auto” skatāms LTV7 kanālā katru otrdienu, plkst.20:00 un atkārtojumā ik svētdienu, plkst.10:30. Pirmo moto sadaļu ar praktiskiem padomiem, kā motociklu sagatavot ziemai, TV skatītāji redzēs jau 25.oktobrī.

Raidījumu atbalsta apdrošināšanas sabiedrība „BALVA”.

Skaties arī youtube kanālā »»
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 2

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 17

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti