Euro NCAP triecientestos Audi Q3 - gada „Labākais auto klasē”

 
6.februāris 2012 9:12

Eiropas patērētāju tiesību aizsardzības organizācija Euro NCAP ir atzinusi Audi Q3 par „Labāko auto klasē” kategorijā „Mazie bezceļu 4x4 auto”.

Šis modelis saņēma piecas zvaigznes – augstāko iespējamo novērtējumu – par pasīvo drošību sadursmes gadījumā.

Punkti, ko testētāji piešķīra Q3 par autovadītāja un pasažieru aizsardzību frontālā un sānu sadursmē, viegli ļāva šim automobilim iegūt augstāko piecu zvaigžņu novērtējumu. Arī bērni jaunajā Audi Q3 ir labi aizsargāti. Euro NCAP ņem vērā arī priekšējo un it īpaši aizmugurējo sēdekļu drošības jostu atgādinājumu esamību. Audi Q3 abas šīs sistēmas ir iekļautas standarta komplektācijā.

Uzņēmumam Audi ir ļoti svarīgi nodrošināt gājēju aizsardzību. Tādēļ Q3 ir aprīkots ar īpaši izstrādātu priekšgalu, kas palīdz mazināt sadursmes sekas. To pierāda arī šī modeļa iegūtais augstais punktu skaits par gājēju aizsardzību.

Arī Audi A6 saņēma piecas zvaigznes. Jaunā Audi A6 sasniegtie rezultāti par pieaugušo pasažieru aizsardzību frontālā un sānu sadursmē, kā arī par bērnu drošību un gājēju aizsardzību ierindo to starp drošākajiem automobiļiem tā klasē.

Arī pret aktīvās drošības aprīkojumu Audi attiecas daudz nopietnāk kā to pieprasa Euro NCAP noteikumi. Piemēram, Audi A6 apvienojumā ar standarta komplektācijā iekļautajām dienas braukšanas gaismām piedāvā iebūvētu pasažieru aizsardzības sistēmu, kā arī papildu aprīkojumā pieejamu nakts redzamības palīgsistēmu ar uztverto gājēju brīdinājuma funkciju. Autovadītāja palīgsistēmu klāstā ietilpst arī Audi aktīvā kursa palīgsistēma un visu gadalaiku gaismas ar regulējamu priekšējo lukturu diapazona kontroli.

Pagājušajā gadā Euro NCAP pārbaudīja 53 automobiļus. Tie tika vērtēti četrās kategorijās – pieaugušo pasažieru aizsardzība, bērnu aizsardzība, gājēju aizsardzība un autovadītāja palīgsistēmas. Gan Audi Q3, gan Audi A6 šajās kategorijās sasniedza izcilus rezultātus.

1997. gadā dibinātais NCAP konsorcijs sastāv no starptautiskiem Eiropas satiksmes ministriju, automobiļu asociāciju, apdrošināšanas uzņēmumu un patērētāju tiesību aizsardzības organizāciju pārstāvjiem. Tas veic vispusīgus jauno automobiļu triecientestus. Euro NCAP stingrās testu prasības ievērojami pārsniedz Eiropas likumdevēju izstrādātos standartus.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti