«Latvijas Gada Auto 2013» viesojās Liepājā, rallijā Kurzeme (+ video)

 
31.augusts 2012 0:00

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās "Latvijas Gada auto 2013" otrā testa divu dienu garš pasākums, kurš bija apvienots ar dalību Kurzemes rallijā. Tajā piedalījās 18 žūrijas biedri, kuriem bija iespēja turpināt iepazīt un salīdzināt 11 pieteiktos pretendentus.

Žūrijas vērtējumam tika nodoti šādi automobiļi: "Chevrolet Aveo", "Chevrolet Malibu", "Hyundai i30", "Hyundai i40", "Honda Civic", "KIA cee'd", "KIA Optima", "Mazda CX-5", "Opel Zafira Tourer", "Peugeot 208" un "Subaru XV". 

Daži pretendenti „iznākšanu uz skatuves” atlikuši uz rudeni - "Volkswagen" konkursam pieteicis mazauto "up!" un paaugstinātas pārgājības universāli "Alltrack", kuri jau nonākuši līdz mūsu tirgum. "Latvijas Gada auto 2013" pretendentu sarakstā atrodas arī mikrovens "Ford B-Max" un elektromobilis "Nissan Leaf" – automobiļi, kuru tirdzniecība Latvijā vēl tikai sāksies. 

Kā kvalitātes un komforta salīdzinošie auto žūrijas rīcībā brauciena laikā bija arī divi „Inchape BM Auto” premium klases demo auto – „Jaguar XF” un „BMW 520d”, kuri aicināti piedalīties arī konkursa īpašajā augstākās klases „Premium” auto dienā septembrī. 

Bez brauciena iespaidiem dalībnieku guvums ir arī savstarpējas diskusijas par konkursa gaitu un auto izvēles kritērijiem, tikšanās ar liepājniekiem, jaunu auto potenciālajiem klientiem, kuru skaits – par spīti krīzei – šķiet nav gājis mazumā.  

Lūk, daži brauciena dalībnieku viedokļi:

Normunds Kalvāns, „GM” pārstāvis Austrumeiropā: (braucienā pavadīja „Opel Zafira Tourer”): - Šis konkurss tirgotājiem ir lieliska iespāja uzklausīt visdažādāko auto lietotāju viedokļus. Un tie neapšaubāmi ir dažādi autoparku veidošanas un vadības profesionāļiem, privāta pārvietošanās līdzekļa meklētājiem. Gan vieni, gan otri žūrijā ir. Un tā ir Latvijas konkursa milzu priekšrocība, salīdzinot ar kaimiņvalstīs rīkotajiem, kuru žūrijās ir tikai žurnālisti. 

Žūrijas biedrs arhitekts Jānis Mežulis: - Interesantākais pretendentu salīdzinājumā šogad neapšaubāmi ir Korejas autobūves neatlaidīgais un mērķtiecīgais uzbrukums Eiropai. Ja vēl pērn, piemēram, „KIA” par savu mērķi šķiet uzskatīja"Volkswagen" līmeni, nu tie jau „šauj” pa premium pozicijām. Noņemiet kaut vai „KIA Optima” (vai „Chevrolet Malibu”, „Hyundai i40”) emblēmas un logotipus, rādiet tos (neprofesionāļu) vērtētāju pulkam kopā ar „Jaguar” – vēl nav zināms, kurš vinnēs. 

**** 

"Latvijas Gada auto 2013" organizators Māris Ozoliņš: "Šādas testu sesijas, kas ļauj salīdzinoši īsā laikā vispusīgi iepazīt iespējami daudz automobiļu, notiks arī turpmāk. Pārējā laikā žūrijas pārstāvji ar konkursa pretendentiem iepazīsies individuāli."  

Tradicionālais automobiļu tirgus jaunumu vērtēšanas konkurss Latvijā notiek četrpadsmito reizi. Žūrijas priekšsēdētājs ir "Latvijas Avīzes" žurnālists Atis Jansons, kurš ir labi zināms kā konkursa "Latvijas Gada auto" dibinātājs un ilggadējs rīkotājs. Žūriju veido auto žurnālisti, automobiļu un auto tehnikas eksperti, kā arī uzaicinātie goda biedri. 

Pirmo reizi konkursa vēsturē paredzētas īpašas "Premium" auto testu dienas Mālpils muižā, kuru laikā žūrija tiks papildināta ar "VIP goda biedriem".

Šajās testu dienās tiks veikts atsevišķs balsojums tikai par "Latvijas Gada Premium Auto". Paredzētas arī citas papildu nominācijas, piemēram, "Latvijas Gada Apvidus Auto", "Latvijas Gada Mazauto", "Latvijas Gada Komercauto" un "Latvijas Gada Auto Tautas balsojuma uzvarētājs", par kuru ikviens interesents varēs nobalsot internetā. 

Konkursa informatīvie atbalstītāji: Delfi, JauniAuto.lv, Latvijas Avīze, Ātruma cilts, garaza.lv, Diena, 10minutes.lv, Telegraf, FHM, iAuto.lv. Atbalstītāji: Mālpils muiža, SIXT leasing, LAMB, NRJ, Linearis, rentmama.com, Stūres klubs, holography.lv, PRmail.lv, V4 motors, ABI2. 

Vairāk informācija: www.gadaauto.lv

 

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti