Michelin aptauja: enerģijas taupīšanu atzīst par svarīgu 1

 
11.jūlijs 2008 8:37

Aptaujas rezultāti par enerģijas taupīšanu, ko Michelin veica tirdzniecības centra Mols apmeklētāju vidū, liecina, ka Latvijas iedzīvotāji enerģijas taupīšanu atzīst par svarīgu, tomēr dati liecina, ka ikdienas paradumos ir vieta izaugsmei.

Michelin Energy Saver pasākuma laikā, kas 3 dienas norisinājās Rīgā, tika aptaujāti 120 apmeklētāji ar mērķi noskaidrot viņu ieradumus enerģijas taupīšanas jomā gan saistībā ar auto izmantošanu, gan saistībā ar dzīvesveidu.

Kā liecina aptaujas rezultāti, pircēju paradumi ikdienā ir pozitīvi attiecībā uz ūdens krāna aizgriešanu un datora izslēgšanu. 63% no respondentiem vienmēr pārliecinās, vai ūdens krāns ir kārtīgi aizgriezts, un 41% vienmēr izslēdz savu datoru pēc lietošanas. Pretēja situācija ir attiecībā uz TV: 61% nekad to neizslēdz pēc lietošanas, bet gan atstāj “gaidīšanas režīmā”. Atkritumus vienmēr šķiro 13%, bet parasti šķiro 18% respondentu. Iepērkoties, vairākas reizes izmantojamos iepirkuma maisus plastmasas maisu vietā vienmēr lieto 10%, bet parasti lieto 18% respondentu, taču 18% tos nelieto nekad. Akumulatorus izmanto viena trešdaļa respondentu.

Īsiem pārbraucieniem, mazāk nekā 0,5 km, automašīnu izmanto 7% respondentu, bet lielākā daļa to dara reti vai vispār nekad. Riepu spiedienu ekonomiskākai braukšanai kontrolē gandrīz puse no respondentiem, bet viena trešdaļa to dara reti vai vispār nekad. Enerģijas taupīšanas principus braukšanā vienmēr ievēro 28% autovadītāju, bet 28% to dara reti vai vispār nekad.

„Aptaujas rezultāti liecina, ka cilvēku izpratne par enerģijas taupīšanu varētu būt labāka, taču mēs esam iepriecināti, ka tik daudzi tomēr atzīst enerģijas taupīšanas dzīvesveidu”, uzsvēra Arkādijs Przidateks, Michelin pārstāvis, un piebilda: „Labā ziņa ir tāda, ka gandrīz viena trešdaļa apsolīja pievērst vairāk uzmanības enerģijas taupīšanas dzīvesveidam nākotnē, bet 35 % plāno izmantot enerģiju taupošās riepas”.

Michelin Energy Saver tūre, kuras mērķis bija popularizēt enerģijas taupīšanas paradumus ikdienā, notika maija beigās tirdzniecības centra Mols autostāvvietā, Rīgā. Apmeklētāji varēja piedalīties eko-braucienos, ko vadīja profesionāli instruktori, aprēķināt savus ietaupījumus degvielai un CO2, izmantojot “green” riepas, kā arī piedalīties īpašās Energy Saver sacensībās.

Aptauja notika Michelin Energy Saver pasākumā pie t/c Mols laika posmā no 2008. gada 30. maija līdz 1. jūnijam. Aptaujā piedalījās 120 respondentu.

Michelin ir līderis riepu tirgū. MICHELIN ražo, pārdod un piedāvā savus produktus un pakalpojumus transporta jomā (riepas lidmašīnām, vieglajām automašīnām, divriteņiem, celtniecības un lauksaimniecības tehnikai, kravas automašīnām, motocikliem, kosmosa kuģiem, tostarp arī ceļvežus, kartes, atlasus un interneta pakalpojumus - viamichelin.com. Kompānijas mītnes vieta ir Klemonferandē, Francijā. Tai ir pārstāvniecības 170 valstīs ar 116 000 darbinieku un 68 ražotnes 19 pasaules valstīs.
 
Visi komentāri
 
259394. viesis 11.jūlijs 2008 9:45
0 0 Atbildēt
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti