Audi R8 pārvērš par aizmugures piedziņas sacīkšu auto 3

 
28.augusts 2008 12:57

Audi radījis superauto R8 sacīkšu versiju ar vairāk nekā 500 Zs, aizmugures piedziņu un kombināciju GT3 nosaukumā, vēsta izdevums Car.



Jaunais bolīds tiks izmantots tikai nacionālajās sacīkšu sērijās Vācijā, kur sacentīsies ar tādiem auto, kā Porsche un Aston Martin. Saskaņā ar sacīkšu sērijas GT3 noteikumiem, pilnpiedziņu izmantot nedrīkst. Tādēļ Audi nācies novirzīt visu griezes momentu uz aizmugures riteņiem ar absolūti jaunas sešpakāpju sekvenciālās transmisijas palīdzību.



Audi R8 GT3 tehniskās detaļas kompānija neatklāj. Zināms vien, ka dzinēja jauda būs vairāk nekā 500 Zs , bet vai tad būs V8 vai V10 – nav zināms. Pirmos pasūtījumus uz šo auto sāks pieņemt pēc dažiem mēnešiem, bet oficiālā debija ieplānota 2009.gada sākumā.



"Kopš mēs pirmo reizi demonstrējām R8, klienti burtiski apraka mūs lūgumos izstrādāt auto sacīkšu versiju," klāsta doktors Volfgangs Ulrihs (Dr Wolfgang Ullrich), apakšuzņēmuma Audi Motorsport vadītājs. "R8 ir lielisks auto uz kura bāzes varam sākt būvēt lielo sportisko programmu saviem klientiem."



Agrāk Audi spēka agregātu izstrādes vadītājs Volfgangs Hacs (Wolfgang Hatz) tika paziņojis par superauto R8 RS versijas izstrādi, ko aprīkos ar 5,2 litru V10 dzinēju ar divām turbīnām un 572 Zs jaudu. Tās parādīšanās nolikta uz 2009.gadu.
 
Visi komentāri
 
261162. viesis 29.augusts 2008 12:52
0 0 Atbildēt

Formas jau ļoti ideālas

261172. viesis 29.augusts 2008 20:55
0 0 Atbildēt

Cool

273672. viesis 3.janvāris 2010 19:00
0 0 Atbildēt

ļoti kruti 500zs ir jauda

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti