CSDD uzsāk konkursu skolēniem «Gribu būt mobils»

 
11.septembris 2008 9:27

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) aicina piedalīties aizraujošā konkursā “Gribu būt mobils!”, kas domāts 7.-9.klašu skolēniem. Konkursa mērķis - nostiprināt skolēnu zināšanas par ceļu satiksmes drošības jautājumiem, mudināt vērtēt savu un līdzcilvēku rīcību, lai izvairītos no nepareizu lēmumu realizēšanas ikdienas situācijās uz ceļa.

Tieši šajā vecumā skolēni ceļu satiksmē ir ne tikai gājēji, bet arī velosipēdu un mopēdu vadītāji. Viņiem jāmāk pieņemt atbildīgus lēmumus arī sarežģītās satiksmes situācijās.

Konkursa uzvarētājiem būs iespēja doties ekskursijā uz Turciju. Arī  fināla sacensību otrās un trešās vietas ieguvējiem būs iespēja apceļot Latviju vai tuvākās kaimiņzemes. Bet veiksmīgos konkursa neklātienes kārtas un visus klātienes septiņu pusfinālu dalībniekus gaida stilīgas balvas.

Konkurss notiks 3 posmos no 2008.gada 14.oktobra līdz 2009.gada martam. Pirmais posms – neklātienes sacensības (internetā), bet 7 pusfināli un fināls - klātienes sacensības.

Lai  piedalītos  konkursa pirmajā neklātienes kārtā, jāaizpilda pieteikuma anketa (atrodama skolā vai CSDD mājas lapā) un tā jānosūta  uz veidlapā norādīto adresi. Reģistrētās komandas saņems savu unikālu konkursa pieejas atslēgu - kodu.

Konkursa pamatnosacījumi:
- Minimālais skolēnu skaits komandā ir četri, maksimālais – pieci;
- Komandai jābūt vienam skolotājam – konsultantam;
- Konkursā var piedalīties vairākas komandas no katras Latvijas skolas;
- Komandai nepieciešama e-pasta adrese neklātienes daļas pieejas atslēgas - koda saņemšanai.

Izvērtējot konkursa neklātienes kārtas rezultātus, tiks aicinātas komandas ar vislielāko savākto punktu skaitu uz klātienes sacensībām. Konkursa pusfināla sacensības notiks septiņos reģionos - Rīga, Rīgas rajons tiksies Rīgā;
- Bauskas, Jelgavas, Ogres, Aizkraukles, Jēkabpils rajoni tiksies Bauskā;
- Dobeles, Tukuma, Talsu rajoni un Jūrmala tiksies Tukumā;
- Ventspils, Saldus, Liepājas, Kuldīgas rajoni tiksies Liepājā;
- Madonas, Gulbenes, Alūksnes, Balvu rajoni tiksies Gulbenē;
- Valkas, Limbažu, Valmieras, Cēsu rajoni tiksies Valmierā;
- Daugavpils, Krāslavas, Rēzeknes, Preiļu, Ludzas rajoni tiksies Preiļos.

Sīkāku informāciju par konkursu atradīsiet nolikumā (skolā) un CSDD mājas lapā sadaļā Sabiedriskās aktivitātes. Lai varētu atsvaidzinātu satiksmes drošības jautājumu zināšanas un veiksmīgi gatavotos konkursam, katra skola saņems vairākus grāmatas „Gribu būt mobils” eksemplārus.

Konkursu organizē CSDD sadarbībā ar Aģentūru VB Plus. Projekts tiek finansēts no OCTA prēmijām. Paldies projekta atbalstītājiem – interneta portālam Draugiem.lv, Bērnudārzam un sākumskolai Papatya, SIA Lango, Kinder Delice, Skaisto skatu aģentūrai un žurnālam Sīrups.

Piedaloties CSDD konkursā, tiek piedāvāta iespēja krāt punktus un kļūt par Labāko satiksmes drošības skolu. Aktīvāko skolu pedagogiem būs iespēja apmeklēt satiksmes drošības izglītības centru Vācijā – AutoStadt.
   
CSDD Sabiedrisko attiecību daļa
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti