ASV būs savs autoražotāju «cars» 5

 
13.novembris 2008 12:00

Jaunievēlētais ASV prezidents Baraks Obama plāno iecelt speciālu „caru” amerikāņu autoražotājiem, tā raksta laikraksts The Detroit News. Par „caru” kļūs valsts ierēdnis, kas sekos līdzi tam, kā tiek izlietoti autoražotājiem piešķiramie finanšu palīdzības līdzekļi. Pagaidām nav zināms, kurš iegūs šo titulu.

Agrāk šādus valsts palīdzības ierēdņus iecēla amatos 1975.gadā, lai glābtu no krīzes Ņujorkas pilsētas saimniecību, kā arī kompānijai Chrysler 1979.gadā, raksta Bloomberg.

Tāpat Obama aicināja ASV kongresu pēc iespējas ātrāk leģitimēt papildus iedalītos 50 miljardus ASV dolārus „detroitas trijnieka” kompānijām GM, Ford un Chrysler.

Amerikas autoražotāju krahs var būtiski ietekmēt japāņu kompāniju Toyota, Nissan un Honda ražošanu ASV. „Detroitas trijnieka” (GM, Ford un Chrysler) bankrots radīs arī ļoti daudzu rezerves daļu piegādātāju uzņēmumu slēgšanu, kuru klienti ir arī japāņu uzņēmumi. Pēc Toyora Motor Amerikas ražošanas un izstrādes nodaļas pārstāvja vārdiem, 75 % automobiļu ASV tiek ražoti no vietējo piegādātāju rezerves daļām, kuri strādā „lielajam trijniekam”.
 
Visi komentāri
 
263854. viesis 13.novembris 2008 13:07
0 0 Atbildēt

tak izlabojiet tās kļūdas.......... :D :D :D

"leģimitēt" :D :D :D vai tas no vārda "leg" - kāja, vai no vārda imitēt ? vai no vārda ģimis ???? :D :D :D

man liekas, ka ir tāds termins kā LEĢITĪMS, jeb LEĢITIMĀCIJA vai LEĢITIMĒŠANA.

bet nu leģimitēšana - tas ir kas jauns.... :D :D :D

263857. viesis 13.novembris 2008 13:17
0 0 Atbildēt

Vēl jau "Par „caru” kļūs valsts ierēdnis, kas nekos līdzi tam,.."

Ko viņš tur nekos?

263860. viesis 13.novembris 2008 13:58
0 0 Atbildēt

cars? cēzars? ķeizars?

nez nu kuras .ru tenku lapas šitas nospiests?

263934. viesis 14.novembris 2008 16:43
0 0 Atbildēt

Būs kā Latvijā, katram uzņēmumam pa valsts pilnvarniekam! Šamējam vēl vajadzētu iziet tikai štažēšanās kursu šeit, jo uzreiz ''vadīt un slaukt'' trīs govis māk tikai pie mums!

263956. viesis 16.novembris 2008 1:34
0 0 Atbildēt

sen jau bija asv autobuvei laiks pazust no zemes virsas uz visiem laikiem...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 6

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti