Eiropas autokrosa svētki arī šogad būs Latvijā

 
23.aprīlis 2009 8:50

Ik gadu Baltijā lielākie Eiropas līmeņa autosporta svētki norit Latvijā. Arī šis gads nav izņēmums, un jau 23. un 24. maijā Latvijas Nacionālajā sporta bāzē, sporta kompleksā "Mūsa" Latvijas un visas Baltijas autosporta mīļotājiem par prieku notiks Baltijā nozīmīgākās Eiropas līmeņa autosacīkstes – Eiropas autokrosa čempionāta 3. posms.



Sacensības Bauskā pasaules autosporta kalendārā ir izceltas ar lielākiem burtiem, jo tās visbiežāk tiek minētas par paraugu sacīkšu rīkošanā un tās 2008. gadā Starptautiskā Automobiļu federācija FIA atzina par vislabāk noorganizētajām sacensībām.

Lai arī pagājušajā gadā sporta kompleksa "Mūsa" komanda saņēma augstāko FIA apliecinājumu par labi veikto organizatorisko darbu, sezonu starplaikā ir veikti visi nepieciešamie un agrāk plānotie darbi, lai trasi padarītu vēl modernāku un piemērotāku labām un augstvērtīgām sacensībām.

Šobrīd aktīvi norit sportistu pieteikšanās Eiropas autokrosa čempionāta Latvijas posmam, un šo sacensību organizatori jau mēnesi pirms pieteikšanās termiņa beigām ir saskārušies ar nebijušu sportistu aktivitāti, kas iespējams skaidrojama ar šo sacensību labo slavu visā Eiropā, kā arī pagājušā gadā saņemto FIA atzinību. Līdz šim savu dalību Latvijas posmā daļēji vai pilnībā ir apstiprinājuši sešdesmit pieci sportisti no visas Eiropas, un to vidū ir arī tādi, kas sacensības Bauskā līdz šim ir ignorējuši.

Prestižajā D-1 divīzijā savu gatavību piedalīties sacensībās jau ir izteikuši sešpadsmit sportisti, kuru vidū ir visi septiņi stiprākie Eiropas autokrosa čempionāta 1. posma dalībnieki. To vidū ir čehs Vaclavs Fejfars un krievs Vadims Makarovs, kuri startē ar Škoda Fabia sporta automašīnām, ungārs Tamas Karais un itālis Džanluka Fereti, kuri startē ar Mitsubishi Lancer Evolution sporta automašīnām, kā arī tādi spēcīgi Krievijas sportisti kā Aleksands Faļējevs un Ņikita Kondrašins un lietuvietis Pauļus Pleskovas. Latviešu autosporta līdzjutējiem D-1 divīzijā būs iespēja fanot arī par savējiem – Bauskā uz starta gatavojas stāties arī abi sīvākie konkurenti – Jānis Bogdanovičs un Aldis Zēbergs.

Savus pieteikumus uz "Mūsu" atsūtījusi arī bagiju klases D-3A čehu gvarde Vits Nosaleks, Ladislavs Hanāks, Ondrejs Musils un Jiri Svoboda, kuri šīs sezonas pirmajās sacensībās Portugālē, Foškoa trasē neļāva nevienam citam pretendēt uz uzvaru un finišēja tieši šādā secībā. Taču čehi konkurentus nav nobaidījuši – jau šobrīd bez šiem četriem čehiem uz starta Bauskā gatavojas stāties vēl sešpadsmit dažādu valstu sportisti. To vidū arī ir atrodami gan Baltijas vicečempiona Māra Līča, gan Jura Kuļikovska, gan Anatolija Abramova, gan Dāvja Aupes vārdi.

Jaudīgāko bagiju klasē D-3 dalību jau ir apstiprinājis 1. čempionāta posma uzvarētājs, vācietis Deniss Engels un otrās vietas ieguvējs, čehs Petrs Tureks, kā arī viņa tautieši Petrs Bartošs un Jaroslavs Hošeks. Lai arī šobrīd D-3 klasē saņemti jau septiņpadsmit pieteikumi, ar lielu nepacietību organizatori gaida arī čeha Romana Kerka, francūža Tedija Bodeta un vairāku Nīderlandes sportistu pieteikumus. Diemžēl šī klase no latviešu sportistu puses ir vāji pārstāvēta, taču, neskatoties uz novecojušo tehniku, Aleksejs Jaluņins nav metis plinti krūmos un Bauskā rādīs ko māk.

Paralēli Eiropas autokrosa čempionātam Bauskā 23. un 24. maijā norisināsies arī Latvijas nacionālā kausa izcīņa ar B600 klases bagijiem. Šīm sacensībām jau ir pieteikušies divpadsmit sportisti un dalībnieku sarakstā jau iezīmējušies sīvākie konkurenti. Bauskā aci pret aci stāsies Latvijas bagiju ass Jānis Boks un pēdējo divu sezonu D-3A klases Baltijas čempions, igaunis Maido Rūsmans. Abi šie sportisti savus jaudīgākos bagijus ir nomainījuši pret B600 klases bagijiem. Tiem pretī stāsies pērnā gada Latvijas čempions Ģirts Zīle un citi šīs klases vairāk vai mazāk pieredzējušie sportisti.

Šie Eiropas līmeņa autosporta svētki Latvijā nebūtu iespējami bez ģenerālsponsora Latvijas Mobilais Telefons, atbalstītāja Latvijas Dzelzceļš un sadarbības partneriem Aldaris, Biolar, Ford, Veiters, Eden, Lux Auto, SOS, IB Serviss Canon, Merida, Peri, Vides serviss, Uzvara lauks, Latvijas autoceļu uzturētājs un Onyx, kā arī daudzām citām kompānijām, kas radušas iespēju atbalstīt šīs sacensības. Nenovērtējams ir arī informatīvo atbalstītāju TV5, LTV 7, LNT, SWH, SWH+, Ātruma Cilts, Zebra, Draugiem.lv, Iauto, Delfi Autosports, Latvijas Avīze, Bauskas Dzīve, Auto Bild Latvija, Forsāža, Auto Euro, Sports ieguldījums šo sacensību popularizēšanā un sabiedrības informēšanā.

Plašāku informāciju par Eiropas autokrosa čempionāta Latvijas posmu iespējams atrast sporta kompleksa "Mūsa" mājas lapā www.musa.lv Biļetes uz abām sacensību dienām iepriekšpārdošanā pieejamas Biļešu Paradīze tirdzniecības vietās un mājas lapā www.bilesuparadize.lv
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti