Jaunā «Audi Q3» SUV paaudze sākot no 2011.gada tiks ražota Spānijā 1

 
1.maijs 2009 0:03

2011. gadā automobilim Audi Q5 (kas tiek ražots Ingolštatē, Vācijā) un Audi Q7 (kas tiek ražots Bratislavā, Slovākijā) ģimenei pievienosies mazs, sportisks SUV automobilis – Audi Q3.



Jaunajā modeļu klāstā automobilim A1 pievienosies vēl viens kompakts transportlīdzeklis Audi Q3 – kupejveidīgais piecdurvju SUV automobilis, kam piemīt tipiskam SUV auto raksturīga sēdekļu pozīcija, riteņu izmērs un klīrenss – izcelsies citu vidū, pateicoties tā ārkārtīgi sportiskajai braukšanas manierei. Q3 apvienos kompakta automobiļa dizainu un braukšanas pieredzi ar SUV automobiļiem raksturīgo ietilpību un daudzpusību. Cienot Audi tradīcijas, novatoriskie tehniskie risinājumi radīs jaunas iezīmes efektivitātes, braukšanas prieka un komforta jomā.

Aprīļa mēneša vidū tika izvēlēta Audi Q3 ražotnes vieta: SEAT rūpnīca Martorellā, Spānijā. Ražošana tiks uzsākta 2011. gadā; ikgadējā ražošanas jauda plānota līdz pat 80 000 vienībām. Kopējās investīcijas būs aptuveni 300 miljoni eiro.
“Pamatīgi apsverot visus faktorus un salīdzinot dažādas starptautiskas ražotnes, mēs izvēlējāmies Martorellu,” skaidroja Ruperts Štādlers (Rupert Stadler), AUDI AG valdes priekšsēdētājs. Šis lēmums ļauj uzņēmumam Audi turpināt tā izaugsmes stratēģiju un internacionalizāciju.

Štādlers piebilst: “Mēs paļaujamies uz šīs Spānijas rūpnīcas efektivitāti, ražošanas nodaļas lielisko kvalitāti un labi apmācīto personālu. Mēs izmantosim uzņēmuma pieredzi, lai uzlabotu mūsu konkurētspēju un palīdzētu nosargāt aptuveni 1200 darbavietas. Šis lēmums saglabā darbavietas arī citās Audi ražotnēs.
Audi valdes loceklis, kas atbildīgs par ražošanu, Franks Drēves (Frank Dreves) saka: “Sākot ar 2011. gadu Audi Q3 tiks ražots Martorellas ražotnē atbilstoši Audi kvalitātes standartiem. Tas dod mums papildu elastību attiecībā uz turpmākiem ar produktiem saistītiem lēmumiem. Mēs tūlīt pat sāksim gatavoties.”

Martorellas rūpnīca ir kārtējais stūrakmens uzņēmuma AUDI AG ražotņu portfolio. Audi ražo transportlīdzekļus Ingolštatē un Nekarsulmā (Vācijā), Ungārijā, Beļģijā, Slovākijā, Indijā un Ķīnā.
 
Visi komentāri
 
268574. viesis 1.maijs 2009 2:08
0 0 Atbildēt

Tad jau skaisti, prātu pisēji [lasīt - veikalinga speciālisti] jau ir tik tālu aizgājuši...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 3

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti