BMW auto-moto festivāls aizvadīts

 
20.augusts 2009 15:34

Aizvadītās nedēļas nogalē Biķernieku sporta bāzes spīdveja stadionā kopā bija savākušies vairāki desmiti BMW grupas spēkratu – BMW automobiļi un motocikli, kā arī MINI automašīnas. Labā kompānijā un jautrās atrakcijās tika pavadīta vesela diena un secinājums ir viennozīmīgs – šādam festivālam jānotiek arī nākamgad!



Biķernieku stadionā bija apskatāmi gan retro BMW automobiļi un motocikli, gan mūsdienu automašīnas. Viens no pasākuma ievērojamākajiem jaunajiem automobiļiem noteikti bija Alpina B6 spēkrats, kurš izgatavots uz BMW 6. sērijas bāzes. To BMW festivālam bija sagādājuši Alpina oficiālie importētāji Baltijas valstīs „BM Auto”. Kopumā uz pasākumu bija ieradušies aptuveni 150 BMW grupas transporta līdzekļi.

Plaša ekspozīcija bija BMW motocikliem un MINI domubiedru klubam minimania.lv. Starp 10 izstādītajiem MINI bija paskatāmi kā klasiskais MINI, kurš pabijis arī šīs markas oficiālajā salidojumā Silverstounas trasē Anglijā, tā jaunie MINI automobiļi, tostarp arī ekstravagantais kabriolets. Ievērojamākais no šiem auto bija MINI John Cooper Works – patlaban jaudīgākais sērijveida MINI.



BMW motociklus izstādīja oficiālais BMW Motociklu klubs. Jāatzīmē, ka šī kluba biedri ir aktīvi BMW festivālu apmeklētāji ne tikai mūsu valsts robežās, bet arī ārvalstīs.

Festivāla, kuru rīkoja BMW Klubs Latvija, apmeklētāji varēja sacensties arī vairākās atrakcijās un stafetēs, tostarp riepas mešanā un BMW dragreisā, kur par transporta līdzekļiem bija izvēlēti savu dzīvi nokalpojuši piektās sērijas BMW – tie no sākuma bija jāstumj uz priekšu, bet pēc tam atpakaļgaitā. Dienas noslēgumā abi šie auto tika ziedoti interesantai atrakcijai – notika šo automašīnu izjaukšana uz ātrumu.



Ja runā par unikālajiem automobiļiem, noteikti pieminēšanas vērts ir izstādītais sarkanais BMW M3 Sport Evolution. Kopumā tika izlaisti tikai 600 šādi automobiļi – tie bija īsti sporta automobiļi, tikai bez drošības stieņiem. Šī auto 2,5 litru četru cilindru dzinēja jauda sasniedz 238 ZS (parastajam tālaika M3 bija 2,3 litru dzinējs ar 195 ZS jaudu), un tos atšķir nedaudz agresīvāka āriene. Vācijā šāds auto šobrīd maksā no 37 000 līdz 45 000 eiro....

Starp visiem pasākuma apmeklētājiem notika loterija, kuras uzvarētājam tika ekskluzīva iespēja vienam no pirmajiem sēsties pie jaunās BMW X1 automašīnas stūres. Laimētājam jaunais automobilis pienāksies uz vienu nedēļas nogali rudenī, kad plānota BMW X1 debija Latvijā. Par loterijas uzvarētāju kļuva Gints Gulbis.

BMW Klubs Latvija noteikti vēlas pateikties oficiālajam BMW pārstāvim Latvijā  „BM Auto” par atbalstu pasākuma organizēšanā. Savukārt visi esošie un topošie BMW īpašnieki, kā arī visi tie, kuriem vienkārši patīk BMW automašīnas, ir laipni lūgti iestāties Latvijā vienīgajā oficiālajā BMW Klubā. Plašāka informācija par klubu atrodama internetā – www.bmwklubs.lv.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti