numur1.lv: Atkal var pirkt un pārdot auto numurzīmes 7

 
8.oktobris 2009 9:11

Kā secinājis portāls numur1.lv, autovadītāji teorētiski atkal var pirkt un pārdot auto numurzīmes, kā tas bija agrāk, pirms 2008.gada septembra, kad tika izdarīti attiecīgi grozījumi Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumos Nr.446.

Tagad tas atkal iespējams, jo MK noteikumi Nr. 446 “Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumi”, kas nosaka transportlīdzekļu reģistrācijas un reģistrācijas numurzīmju piešķiršanas kārtību tiem, 2009.gada 31. jūlijā zaudējuši spēku saskaņā ar grozījumiem Ceļu satiksmes likumā, kas stājās spēkā 2009. gada 19. martā.

Grozījumi paredz, ka līdz 2009. gada 31. jūlijam Ministru kabinetam jāizdod jaunie Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumi, taču tie joprojām nav pieņemti, lai gan valsts sekretāru sanāksmē izsludināti jau aprīlī.

Informēti avoti CSDD, apstiprinājuši, ka pašlaik likumdošanas regulējumā ieviesies “caurums”, taču CSDD autotransporta reģistrācijā vadoties pēc spēku zaudējušo MK noteikumu normām.

Būtībā, kārtība kādā pašlaik notiek transportlīdzekļu reģistrācija Latvijā, ir nelikumīga, jo Ceļu satiksmes likuma 10.pants skaidri paredz, ka reģistrācijas kārtību nosaka Ministru Kabinets nevis CSDD, secina izsoļu portāls Numur1.lv.

Saskaņā ar izsoļu portāla Numur1.lv datiem, interese par auto numurzīmju pirkšanu un pārdošanu, kopš gada sākuma ir nemainīgi augsta un portālā Numur1.lv regulāri publicēti ap 120 dažādu auto numuru piedāvājumu un izsoles.

Numur1.lv ir izsoļu portāls, kas apkopo auto numurzīmju pirkšanas un pārdošanas piedāvājumus.

 

 
Visi komentāri
 
271710. viesis 8.oktobris 2009 10:52
0 0 Atbildēt

Neredzu normālu pamatotu iemeslu, kāpēc brīvā kapitālismā nedrīkstētu tirgoties ar tādu lietu kā numuri. Tas nav nekas neētisks vai krimināls, tā norma bija izzīsta no pirksta un tāpat atradās ļaudis, kas pamanījās to apiet, pašam man to nevajag, bet balsotu, ka to atļauj darīt citiem, lai tak ļaudis groza naudu un audzē IKP:)

271712. viesis 8.oktobris 2009 11:04
0 0 Atbildēt

tak arii lidz shim vareja auto numurus pirkt, tikai pashu autinju vajadzeeja registreet uz briidi uz pirceja vaarda... CSDD, ka jau parasti, dikti talu aizdomaaties nespej... Un spej atri ieviest tikai tadus likumus dziivee, no kuriem kaadu materialu labumu var dabuut sev... Bet ja vajadz veikt kadas izmainjas par labu brauceejiem, CSDD velk gumiju pat desmit gadus, talu piemeeri nav jameklee...

271716. viesis 8.oktobris 2009 11:29
0 0 Atbildēt

271710. viesis 08.10.2009 10:52

Neredzu normālu pamatotu iemeslu, kāpēc brīvā kapitālismā nedrīkstētu tirgoties ar tādu lietu kā numuri. Tas nav nekas neētisks vai krimināls

--------------------------------------

Pilniigi pareizi! Tai pashaa UKaa tirdznieciiba ar numurziimeem ir visai nopietns

un plashs business. Pietiek paskatiities jebkuru nopietnu UKa autozhurnaalu vai

sludinaajumu aviizi :-)

271738. viesis 8.oktobris 2009 13:33
0 0 Atbildēt

CSDD jau apzināti pieļauj tirdzniecību, tikai aiz šī aizlieguma ir vāji maskēts mērķis - lai vairāk naudas paliktu CSDD kasē :)

271749. viesis 8.oktobris 2009 14:17
0 0 Atbildēt

CSDD pieļauj arī tirgošanos ar doķiem.

271801. viesis 9.oktobris 2009 16:59
0 0 Atbildēt

Tad lai vienreiz ievieš, ka numurs nepienākas uz mūžu, bet gan tiek izīrēts, tad arī naudiņa nāks kā pa reni. Manuprāt vai nu specnumuri ir vai nu nav vispār, bet ne jau tipa "puslegāli". Kā ar ES normām, šķiet CSDD pārkāpj likumu par brīvu precu apgrozīšanu ES teritorijā.

271828. viesis 11.oktobris 2009 18:08
0 0 Atbildēt

Bet kāpēc ta mēs ar pasēm tā brīvi nemaināmies?

Ēsmu paŗliecināts, ka konkrētā kārtība tkai izveidota, lai CSDD vienkārši uzvārītos no tā, ka numuru maiņa/pirkšana/pārdošana ir tika populāra.

Uzliktu vienkārši nodevue, piemēram, 50 LVL un miers. Nebūtu šitā čakara.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjautots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO)

km.hiAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 1

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti