Transporta infrastruktūras objekti nav banāni autovadītāju pievilināšanai! 9

 
15.jūlijs 2010 9:01

Izvērtējot ilgstošās nedienas ap Dienvidu tiltu un ik pa brīdim publiskajā telpā izskanošo informāciju par jauniem Rīga domes megaplāniem, rodas pārliecība, ka Domes vadībai ir izteiktas apzinātas vai neapzinātas problēmas ar prioritātēm.

Vienkāršāk sakot - ar izpratni, kas Rīgai ir svarīgāks, kas mazāk svarīgs, kādu Rīgu gribam redzēt, kas jāpaveic vispirms, bet kas var pagaidīt.

Jāpiekrīt Satiksmes ministram, kurš uzskata, ka Dienvidu tilta trešās kārtas apturēšana ir politisks lēmums, jo diez vai tas ir cieši saistīts ar naudas trūkumu. Iespējams, ka pašlaik nav līdzekļu Dienvidu tilta pabeigšanai, jo ir tik daudz citu vajadzību, kurām pārdalīt līdzekļus un kuras, ietērpjot krāsainā un smaržīgā iesaiņojumā, var pasniegt gan galvaspilsētas, gan visas valsts iedzīvotājiem kā patiesu nākotnes veiksmes stāstu.

Diez vai ir būtiski, cik veiksmīgs būs šis stāsts, jo tad jau varēs atkal pārtraukt šos un ar līdzīgu pompozumu uzsākt jaunus nepabeidzamus projektus.

Amatpersonām, kas ar milzīgu pacilātību runāja par tilta lielo nozīmi, par to, kā jaunais tilts atrisinās Rīga transporta problēmas un, pirmkārt, jau sastrēgumus, bet pašlaik neatbalsta celtniecības turpināšanu un pabeigšanu, būtu ne tikai jāuzņemas atbildība par līdzšinējām problēmām Dienvidu tilta pabeigšanā, bet arī jāpārdomā savas morālās tiesības turpmāk nodarboties ar satiksmes infrastruktūras plānošanu un celtniecību. Tomēr realitātē redzam, ka tie paši cilvēki nu jau kaļ jaunos Ziemeļu transporta koridora megaplānus. Kur garantija, ka pēc gadiem nākamie projekti tiks pabeigti, un tos nepiemeklēs Dienvidu tilta liktenis?

Juris Zvirbulis,
LAMB prezidents,
Ceļu satiksmes drošības padomes loceklis

 
Visi komentāri
 
277970. viesis 15.jūlijs 2010 9:21
0 0 Atbildēt

Kā Rīgas domē vinnēja - projektu apturēja, tagad varēs solīt - kad tiks pie Satiksmes "ministrēšanas" atradīs piķi no valsts budžeta un dabeigs savu megabūvi . :D:D:D

277971. viesis 15.jūlijs 2010 9:22
0 0 Atbildēt

Kaut gan droši vien vainīga ir vanšu krāsa, nevar tak "oranžo" tiltu "stutēt" :D:D:D

277973. viesis 15.jūlijs 2010 12:03
0 0 Atbildēt

no Dienvidu tilta jau visu nosmēla... pie tam tur kāds bija apbižots, cēla traci, izmeklēšana utt.. Vairāk resnie nevar izcelt un drusku baidās.

Nu lūk jauns objekts, n reizes dārgāks - n reizes lielākas iespējas kaut ko nosmelt. Un tas ir arī vienīgais iemels kāpēc vajag būvēt jaunu, nevis pabeigt veco :D

277974. viesis 15.jūlijs 2010 13:20
0 0 Atbildēt

šlesers var iet uz sauso ateju dundurus un sūdu mušas barot. 2005.gadā solīja sākt ierīkot automaģistrāles Latvijā. Kur ir kaut viena?

277975. viesis 15.jūlijs 2010 13:39
0 0 Atbildēt

Un kas pastaastiis kas ir pietruucis Oshkalnu paarvada 2 kaartai? Naudas, betona, armatuuras? Uzsleeja paarvadu paari Gaujas ielai, divas joslas un vienai joslai triis posmi palika neuzlieti.

Nu galiigi neko es nesaprotu tajaa tiltu buuvee....

Toties uz Viestura prospektu paarvads buuveejas pilnaa sparaa... ko tur nepabeigs?

277978. viesis 15.jūlijs 2010 14:38
0 0 Atbildēt

Robchix - apskaties kartē, pirms sūdzēties... Izbūvēs Oškalnu pārvadu, bet nepabeigs Viestura prospekta pārvadu - kur paliks auto plūsma? Mežaparkā? :D Tas ir 1 un tas pats ceļš, imho, nav jēga tiltu pabeigt nekurienē, neuzceļot tam pievadus un nesasaistot ar pārējām maģistrālēm. Citādi sanāks kā ar Dienvidu tilta kreisā krasta pievadiem.

277985. viesis 16.jūlijs 2010 9:26
0 0 Atbildēt

tomc - kur paliks - tur pat kur partreiz - vienīgais nebūs jākratās pa bruģi starp kapiem un arī tāds sīkums ir labs uzlabojums, un nebūš jāstāv stūķī uz šī tilta lai tiktu uz mežaparku...

bet šitais Juris Zvirbulis pats sarosījies pirms vēlēšanām, laikam būš kādā sarakstā un tagad cenšās atstāt labulabo iespaidu un z vēlētaju autobraucēju izskatā... ;)

277987. viesis 16.jūlijs 2010 12:43
0 0 Atbildēt

tomc - tu lasi arii, vai tikai burtus paziisti?

Neiet runa par to kur paliks vai nepaliks ko buuvees vai nebuuvees, bet konkreeti, kas pateiks, kaapeec uz Gaujas ielas paarvada ir palikushi neuztaisiiti 3 posmi vienai joslai. Peec manas izpratnes, ja betonee ar veidnjiem, tad ir vienkaarshaak kamer visi veidnji uz vietas, mehaanismi, celtnji, pamatu plaaksnes, nejmt un uzbetoneet visus laidumus. Pashlaik tur viss ir novaakts un izskataas ka taa arii paliks.

Kaarteejais nedostrojs. :(

Taalaak par transporta pluusmu.

Un diez kur paliks viss transports, kas naak NO Viestura prospekta? Ka tikai neveidos pie Briiviibas ielas patstaaviigus korkjus liidz pat Gaujas ielai?

Un kaapeec kaartejo reizi tiek atlikts projekts viadukta buuvei paari Saulkrastu dzelzceljam no Viestura prospekta uz Tvaika ielu? Manupraat tas ir krietni aktuaalaaks ostas transporta novirziishanai no Sarkandaugavas centra, paarbrauktuves atslogosshanai...

Bet nu mums mirstiigajiem jau to nesaprast... :(

277991. viesis 16.jūlijs 2010 18:56
0 0 Atbildēt

nevis nav bananu bet nav burkanu,ta parasti saka!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti