Akcija “Uzzini, vai esi gatavs ziemai!”

 
19.oktobris 2011 13:11

Lai atgādinātu par nepieciešamajiem sagatavošanās darbiem, iestājoties vēsākam laikam un paaugstinoties bīstamībai uz ceļiem, no 18. līdz 25. oktobrim Statoil DUS visā Latvijā veiks bezmaksas pārbaudes autovadītājiem un auto.

Akcijas „Uzzini, vai esi gatavs ziemai!” ietvaros septiņās Statoil DUS Rīgā, Liepājā, Valmierā un Daugavpilī ikviens autovadītājs bez maksas varēs veikt Psiholoģijas pētniecības institūta sagatavoto „Vīnes testu”, savukārt DBS instruktori, Goodyear un Osram speciālisti parūpēsies par kārtīgu auto tehniskā stāvokļa sagatavotības pārbaudi ziemai.

Akcijas laikā ikviens autovadītājs 10 līdz 12 minūšu ilgā konsultācijā varēs saņemt pilnīgu pārbaudi savai un sava auto sagatavotībai ziemai. Šoferīši varēs ne vien veikt testu, pārbaudot savu reakcijas ātrumu, stresa toleranci jeb noturību un gatavību ekstremālām situācijām, bet arī saņemt atbildes uz jebkuru sev interesējošu jautājumu par drošu braukšanu ziemā.

Savukārt par pašu spēkratu autovadītāja pārbaudes laikā parūpēsies DBS, Goodyear un Osram ekspertu komanda, veicot nodiluma un dziļuma mērījumus riepu protektoriem, pārbaudot auto lampu darbību un vajadzības gadījumā veicot nepieciešamās korekcijas. 

Bezmaksas pārbaudes auto gatavībai ziemai Statoil DUS:
18. oktobris 13:00 – 19.00 Eksporta iela 1c, Rīga
19. oktobris 13:00 – 19.00 Esperanto iela 2/8, Liepāja
20. oktobris 13:00 – 19.00 Vienības gatve 105, Rīga
21. oktobris 13:00 – 19.00 Kārļa Ulmaņa gatve 110, Rīga
22. oktobris 11:00 – 17.00 Krasta iela 101, Rīga
24. oktobris 13:00 – 19.00 Stacijas iela 29, Valmiera
25. oktobris 12:00 – 18.00 Stacijas iela 97a, Daugavpils

Akcijas „Uzzini, vai esi gatavs ziemai!” mērķis ir vērst autovadītāju uzmanību svarīgākajām lietām, gatavojoties braukšanai ziemas sezonā. Ekstrēmās situācijās uz ceļa, kad ir nepieciešama zibenīga reakcija, auto riepu spiedienam un protektoru dziļumam, auto lampu, spoguļu un stiklu stāvoklim var būt izšķirīga nozīme, norāda DBS eksperti.

„Auto lampu un riepu tehniskais stāvoklis ir vienas no svarīgākajām, bet ne vienīgajām pārbaudēm, kas veicamas, tuvojoties ziemai. Tikpat būtiski ir padomāt par logu tīrāmajām slotiņām, auto logu un spoguļu tīrību, atbilstoša logu mazgājamā škidruma izvēli, kā arī veikt akumulatora un tam nepieciešamā dzesēšanas šķidruma darba spēju un aukstumnoturības pārbaudi. Iestājoties aukstam laikam, svarīgi izvēlēties un automobiļa bāku uzpildīt ar laikapstākļiem atbilstošu degvielu, piemēram, tādu, kas piemērota braukšanai līdz -26 grādiem. Turklāt ir jāņem vērā, ka apledojuši ceļi, sniega kalni un tumšais laiks iestāsties nemanot, tādēļ ir svarīgi visus priekšdarbus veikt pēc iespējas ātrāk – jau tagad!” komentē Artūrs Priednieks, Drošas Braukšanas Skolas eksperts.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti