Jaunie Opel modeļi saņem augstākos novērtējumus sadursmju testos

 
31.oktobris 2011 11:57

Jaunie Opel automašīnu modeļi ir ieguvuši Euro NCAP neatkarīgo speciālistu organizācijas augstākos novērtējumus.


Opel Astra GTC Foto: Opel

Sadursmju testa eksperti Opel Astra GTC un Zafira Tourer drošību un negadījumu novēršanas līmeni ir apbalvojuši ar piecām zvaigznēm.

„Pasažieru drošības temats vienmēr ir bijis Opel dienaskārtības augšgalā,” atzīmē GME Mašīnbūves viceprezidente Rita Forsta (Rita Forst). „Mēs esam lepni par pēdējiem piecu zvaigžņu novērtējumiem un ļoti iepriecināti, ka esam nevis tikai izpildījuši drošības standartus Zafira Tourer un Astra GTC modeļiem, bet gan tos pārspējuši.” Visās testa kategorijās (pieaugušo un bērnu pasažieru drošība, gājēju drošība un vadītāja palīgsistēmas) abas automašīnas ieguva teicamus rezultātus. Šis NCAP paziņojums klajā nācis divus mēnešus pēc tam, kad Opel Ampera elektriskā automašīna arī tika apbalvota ar Euro NCAP piecu zvaigžņu novērtējumu.


Opel Zafira Tourer

Gan Zafira Tourer, gan Astra GTC sniegums sadursmju testos bija izcils un augstā līmenī bija virsbūves stabilitāte. Abās automašīnās salona interjers un drošības komponenti veidoti tā, lai traumas iespējamības risks, piemēram, ceļiem nonākot kontaktā ar instrumentu paneli, tiktu samazināts. Teicamu drošības līmeni abos auto nodrošina arī bērnu drošības jostas.

Briselē bāzētais Euro NCAP konsorcijs (Eiropas jauno automašīnu novērtēšanas programma) sastāv no visu Eiropas Savienības satiksmes ministriju, automobiļu biedrību, automašīnu apdrošināšanas un patērētāju interešu aizstāvības grupu pārstāvjiem. Testa bargie standarti ir augstāki nekā Eiropas Savienības likumā norādītais minimums, tādējādi šīs organizācijas novērtējums tiek uztverts kā starptautisks paraugs.

Euro NCAP ir izveidojuši standartizētu testu, kas eksaminē pasažieru un gājēju traumu iespējamības risku dažādos negadījumu scenārijos. Tiek izmantoti manekeni, lai simulētu ietekmi uz dažādām cilvēka ķermeņa daļām. Testi ietver pilnīgas frontālās un sānu daļas sadursmju simulācijas ar citiem pārvietošanās līdzekļiem un fiksētiem objektiem.

Jaunā Zafira Tourer ar tās pilnībā pārveidoto Flex7 sēdvietu sistēmu uzstāda jaunus pielāgojamības un atmosfēras standartus vienapjoma auto segmentā. Opel ‘atpūtas vieta uz riteņiem’ atrodas savas klases virsotnē degvielas efektivitātes un vadītāju palīgsistēmu ziņā.

Astra GTC izskats un dinamiskā vadāmība atrodas Opel kompakto auto segmenta uzmanības centrā. Kupeja galvenokārt piesaista pircējus, kuri augstu vērtē saviļņojošo dizainu un uzlaboto priekšējo tiltu ar HiPerStrut (High Performance Strut – augstas izturības atsperojums).
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti